۰ نفر
۱۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۷:۰۳

حسین علایی، در مطلب جدید خود تحولات در سوریه و شباهت آن با انقلاب های جهان عرب را بررسی کرده است.

 

علایی درباره فصل مشترک انقلاب های جهان عرب به سه اصل زیر اشاره کرده است :
اول، تغییر روش حکومت ها از نپذیرفتن مخالف به پذیرش تنوع در دیدگاه ها و پذیرش مخالفین به عنوان یک اصل.
دوم، حذف رفتار نامناسب با مخالفین از جمله زندانی کردن و سرکوب آنها.
و در نهایت دمکراتیزه شدن ارکان حکومتی به گونه ای که مردم بتوانند در انتخاب حاکمان خود نقش اول را ایفا کنند و افراد در رأس حکومت به صورت مادام العمر بر مردم حکم نرانند.

وی در ادامه درباره سوریه عنوان کرده است : اما درباره سوریه باید گفت ماهیت تظاهرات در این کشور از حرکت عمومی در جهان عرب جدا نیست. در سوریه از زمانی که حافظ اسد با کودتا بر سر کار آمد، مردم در این کشور تا کنون انتخابات آزاد را به چشم ندیده اند. در واقع حافظ اسد تا زمان مرگ بر مردم حکومت کرد و بعد از آن نیز حکومت را به جمهوری موروثی سلطنتی تبدیل و فرزندش بشار اسد را به قدرت رساند. ماهیت این حکومت به گونه ای است که مردم در تعیین رییس حکومت و سایر ارکان حکومتی تقریبا نقشی ندارند.

علایی افزوده است : با این حال حکومت سوریه در عین آنکه در داخل کشور مستبدانه عمل کرده اما در سیاست خارجی مخالف اسراییل است که این سیاست موجب شده تا این کشور در جبهه پایداری در مقابل اسراییل و در حمایت از مردم فلسطین قرار گیرد. سوریه دارای وجهه ضد امپریالیستی نیز می باشد که دلیل این امر آنست که چون در زمان حاکمیت نظام دو قطبی در عرصه بین الملل(آمریکا و شوروی)سوریه جزء بلوک شرق محسوب می شد، همان سیاست های شوروی را در سیاست خارجی خود دنبال می کرد.

وی درباره واکنش اسرائیل به تحولات در سوریه نوشته است : اسراییل اعلام کرده خواهان تحول در داخل سوریه نیست. به این دلیل که ظرف چهل سال گذشته مرزهای سوریه با اسراییل امن ترین مرزهای پیرامون اسراییل محسوب می شده و علیرغم آنکه بیش از 40 سال است که اسراییل بلندی های جولان را در تصرف خود دارد، ولیکن سوریه هیچ اقدام نظامی و یا دیپلماتیک موثری را برای باز پس گیری سرزمین های جولان انجام نداده است. آمریکا نیز همانند اسراییل تاکنون به تحولات سوریه روی خوشی نشان نداده است.

متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.

کد خبر 141240

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دانش آموخته حوزه علمیه قم IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۹
    0 0
    با تشکر ازاقای علایی که یک نفر حاضر شد اولا درباره سوریه مطلب بنویسد . ثانیا انقلاب های عربی را بدرستی تحلیل کند و از تکرار حر فاهی صداو سیما خود اری کند
  • بدون نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    بابا چه عجب یه نفر پیدا شد واز سوریه گفت !!
  • بدون نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    دم شما گرم دو كلمه حرف حساب زدي
  • بدون نام A1 ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    مرسی به خیرآنلاین با خبر های متفاوت
  • بدون نام IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    به اين ميگن منطق سياسي .خوشحالم يه نفر پيدا شد كه تحولات سوريه را بيطرفانه تحليل كند.با سپاس فراوان
  • azad IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۲
    0 0
    خبرها و تحليلها رادرست بدين تا اينقدر ملت به طرف رساهه هاي بيگانه نرن!!!
  • معلم بازنشسته IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۲
    0 0
    احسنت که خط قرمز بعضی ها شکستی حیف ازآن همه پول نفت که بشار نوش جان کرد ومن بعد ازسی سال معلمی هنوز مستاجرم
  • بدون نام IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    0 0
    از حسن انجام رسالت خبر نگاری شما کمال تشکر را دارم
  • بدون نام IR ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    منم سپاسگزارم از آقای علایی که جرات و شهامت را به خود دیدند و یک مقدار حقیقت گفتند. درود بر شما

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین