یکی از مراجع تقلید گفت: نیازهای امروز نظام را باید حوزه تامین کند.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله جوادی آملی در دیدار آیت​الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، شعبانی فرد استاندار مرکزی و هیات همراه به تشریح تعامل بین حوزه و نظام در زمینه تأمین نیازهای نظام پرداخت و اظهارکرد: نیازهای نظام را حوزه باید تامین بکند، لکن آن طوری که حوزه می گوید، نه آن طوری که نظام می خواهد.

 این مفسر قرآن در توضیح بیشتر این مطلب گفت: نظام برای هر ارگان و نهادی، یک روحانی می‌خواهد که نماینده باشد و رهبری فکری آن نهاد را برعهده داشته باشد، اما آیا خود نظام باید وارد حوزه بشود و گلچین کند و هر کسی را می خواهد ببرد، یا متولیان حوزه باید ارزیابی کنند هر کسی را که برای نظام کارآمد است به او بدهد؟

 وی گفت: تحقیق در مسئله آن است که انتخاب به عهده مسئولان حوزه است نه مسئولان نظام؛ زیرا متولیان حوزه می توانند تشخیص دهند که فلان روحانی، بذر آینده است.

 آیت‌الله جوادی‌آملی با بیان اینکه هر کشاورز اول بذر خود را انتخاب و بعد صادرات را عرضه می‌کند، تصریح کرد: کسی که چندین سال با طلبه ای کار کرد می تواند تشخیص دهد که این طلبه می تواند آینده خوبی داشته باشد. این طلبه حیف است که به فلان اداره اعزام شود و فقط نماز جماعت بخواند، یا موعظه کند؛ بلکه این روحانی می تواند محقق و استاد خوبی باشد.

 وی تاکید کرد: اگر کسی نبوغی دارد که بعدها می تواند معلم، مرجع و استاد خوبی باشد، حیف است که به اداره ای برود و صرفاً نماز جماعت بخواند.

 مفسر بزرگ قرآن کریم تصریح کرد: ممکن است این طلبه از آینده خود با خبر نباشد؛ از نیاز نظام باخبر باشد و از حاجت اقتصادی خود هم مستحضر است، بنابراین زود جذب می شود و خسارتش را حوزه می بیند. از این رو تحقیق و تشخیص اینکه چه کسی نیاز نظام را تامین کند به عهده مسئولان حوزه است.

 آیت الله جوادی آملی به برخی اصولی که باعث ماندگاری حوزه های علمیه می شوند اشاره کرد و اظهارکرد: حوزه پربرکت نجف تنها برای قداست قبر علوی نبود، چراکه خیلی ها در کنار قبر پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم و چهار امام بودند و نتوانستند در مدینه حوزه علمیه تشکیل دهند؛ بنابراین تنها قداست قبر کافی نیست، بلکه ادارک و شعور مسئول حوزه است که اداره می کند و حرف اول و آخر را مدیر حوزه می‌زند.

 وی افزود: سید مرتضی بنیانگذار حوزه پربرکت نجف، امکان مالی داشت و بخشی از اموال را برای تامین نیازهای علمی طلبه ها وقف کرد که کتاب و لوازم التحریر تهیه کنند و از سویی دیگر نیروهای حوزه را شناسایی کرده بود و در بین این افراد اگر طلبه ای بود که استعداد و آینده خوبی داشت، به ماهیانه 12 دینار شهریه داد و دیگری که استعداد کمتری داشت، ولی آینده خوبی برای او پیش بینی می شد، به او ماهیانه 8 دینار داد.

 استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: مرحوم بحرالعلوم می گوید، که آن طلبه خوش استعدادی که سید مرتضی او را شناسایی و جذب کرده بود و به او ماهیانه 12 دینار داد، شیخ محمدحسن طوسی درآمد و آن طلبه ای که به او 8 دینار داد، قاضی ابن برّاج درآمد.

 وی با یادآوری این نکته که شیخ طوسی را مدیریت سید مرتضی، شیخ طوسی کرد، تاکید کرد: خیلی ها هستند که برای اطعام و عزاداری وقف می کنند؛ درست است که اهل بیت همتای قرآن هستند و دین به وسیله آنها محفوظ است ولی بهترین راه برای گرامیداشت ولایت اهل بیت علیهم السلام، وقف کردن اموال برای نشر علوم آن بزرگواران است.

 آیت‌الله جوادی آملی اظهارکرد: حرف اساسی حوزه ها را مدیران حوزه ها می زنند و افرادی که تمکن مالی دارند باید عاقل باشند که مال خود را در چه راهی هزینه کنند.

 وی در همین رابطه تاکید کرد: اگر کسی که متمکن بود و تمکن عقلی هم داشت و مال خود را در خدمت حوزه قرار داد که لوازم التحریر و کتاب و حوزه شود؛ و آن که مدیر حوزه بود دو کار را انجام داد که اولاً نظام را با تشخیص خود اداره کرد، نه اینکه هر کسی را که نظام خواست جزء خروجی قرار دهد و نیروها را شناسایی کند که چه کسی استعداد و نبوغ برای رشد در آینده دارد، این می تواند حوزه علمیه نجف درست کند.

 این مفسر قرآن خطاب به آیت الله دری نجف آبادی و همراهانش گفت: شما دیداری با شورای عالی مدیریت داشته باشید و موعظه ای سخن نگوئید و موعظه ای هم سخن نشنوید، بلکه به عنوان طرح و درخواست رسمی پیشنهاد دهید که حوزه استان مرکزی می تواند حوزه معین باشد.

 وی افزود: شما دیداری هم با مجمع طلاب و فضلا به ویژه طلاب استان مرکزی داشته باشید و تعهدات مردم بزرگوار آن استان را به این طلاب ابلاغ کنید که بخشی از عمر خود و اردوی تابستانه را در برنامه خودشان قرار دهند.

 آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به کویری بودن استان قم، برگزاری اردوی تابستانه را کاری حتمی دانست و افزود: قم منطقه کویری است و کارآیی و کارآمدی در این استان به ویژه برای کسانی که قدرت بدنی آنها آنقدر نیست که بتوانند مقاومت کنند، در تابستان بسیار کم است.

 وی افزود: کسانی که متعلق به استان مرکزی هستند هم باید این فصل را به عنوان اردوی تابستانه در آنجا حضور داشته باشند.

 استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به موفقیت های حوزه های علمیه آشتیان، بناب و خوانسار در تربیت طلاب علوم دینی، افزود: شواری عالی مدیریت اگر تصمیم بگیرد و بتواند اردوی تابستانه برگزار کند، بسیاری از روحانیون می توانند تابستان را در استان مرکزی سپری کنند. حضور عده ای از عالمان دین در یک منطقه، فضای آن منطقه را معطر می‌کند.

 آیت الله جوادی آملی همچنین به حضور ملیت های مختلف از جهان در شهر مقدس قم برای تحصیل و فراهم شدن بسترهای تحصیل این افراد در جامعه المصطفی العالمیه، اظهارکرد: درست است که استکبار راه خودش را طی می کند اما شیفتگان علم از سراسر جهان پرواز کردند و به سمت قم آمدند.

وی تاکید کرد: اگر در گذشته می گفتند «اطلب العلم ولو در چین»، الان می گویند «اطلب العلم ولو در قم» و این به برکت مجاهدت های امام خمینی(ره) و خون های پاک شهیدان است. وقتی حوزه اصلاح شد و مردم متدین شدند، انقلاب اسلامی تا زمان ظهور حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف محفوظ می ماند؛ چون در گذشته ایران و مکتب ایرانی هیچ وقت کارساز نبود.

 این مدرس حوزه افزود: در جریان جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم، همین مردم و ایران بود که دستشان را در برابر کشورهای دیگر بالا بردند و تسلیم شدند و هر چه آنها خواستند، به آنها دادند.

 آیت الله جوادی آملی گفت: در آن زمان شمال ایران به دست شوروی بود و مرکز و جنوب ایران به دست انگلیسی ها بود و هر چه می توانستند از منابع ایران غارت کردند و بردند.

 وی با تشریح وقایع کودتای ننگین 28 مرداد سال 1332 اظهارکرد: در کودتای ننگین 28 مرداد گفتند آمریکا باید بر شما مسلط باشد و شما برده باشید؛ این ذلت در همان دوران مکتب ایرانی بود؛ اما مردم ما در 16 شهریور، 17 شهریور و سایر رویدادهای مهم، آن همه شهادت را تحمل کردند و شعار رسمی آنها مرگ بر شاه بود. پس معلوم می شود مکتب ایرانی هیچ وقت کارساز نبود.

 آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: وقتی انقلاب اسلامی به ثمر رسید و امام و روحانیت و دین و مکتب اسلام عرضه شد، هر چه ما می گوئیم آنها باید چشم بگویند.

 استاد برجسته حوزه علمیه، قطع رابطه با آمریکا، نفی موجودیت اسرائیل، فروش منابع داخلی کشور به کشورهای دلخواه و... را از جمله برکات مکتب اسلام عنوان کرد و یادآور شد: وقتی شعار از مسجد و حسینیه برخیزد، شرافت در آن هست، اما اگر شعار از این مراکز نباشد همان ذلت جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم، کودتای ننگین 28 مرداد و... وجود خواهد داشت.

 وی عنوان کرد: در شب های عملیات هرگز در خاکریز اول و دوم و مناطق جنگی، سخن از ایران مرز پرگهر نبود؛ هر چه در آن مناطق بیان می شد «یا حسین، یاحسین» و «کربلا، کربلا» بود. این وقتی سند و شناسنامه مملکت باشد چرا این سند را ارزان بفروشیم؟

 آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: این درست است که ایران مرز پرگهر و وطن ما است و ما از آن دفاع می کنیم، اما این کشور را کربلا نجات داد، نه این مرز پرگهر. راه ما همین است وگرنه به اسارت دوران قبل از انقلاب مبتلا می شویم.

 در ابتدای این دیدار، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک و علی اکبر شعبانی فرد استاندار مرکزی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت توسعه و پیشرفت در این استان، به نیاز شدید استان مرکزی به روحانیون اشاره و خواستار اعزام روحانیون به این استان شد.

/111112

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 143265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
    0 0
    درود خداوند بر همه صالحان و عاقلان دنيا باد .