۰ نفر
۱۹ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۸:۱۸

آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی برپا شد

دیروز نهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی در محل سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی برگزار شد. این مراسم در پی فراخوانی که از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای جمع‌آوری نسخ خطی صادر شده بود، برپا شد. در این فراخوان به مردم پیشنهاد شده بود نسخ خطی را که در اختیار دارند، با اهدا یا فروش در اختیار کتابخانه ملی قرار دهند.

علی‌اکبر اشعری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن ارائه گزارش کم و کیف برنامه‌ها و فعالیت‌ها در کتابخانه ملی برای تهیه، حفظ و نگهداری نسخ خطی گفت: «به برخی از نسخه‌دارانی که رغبتی به فروش و یا اهدای نسخ خطی نداشتند، پیشنهاد کردیم از مشورت‌های کتابخانه ملی برای نگهداری و حفظ نسخ استفاده کنند و در واقع کسانی که نسخه‌های خطی را در اختیار دارند، این امکان را هم دارند که برای حفظ و نگهداری هرچه بهتر نسخ، آن‌ها را در صندوق امانات کتابخانه نزد ما به امانت بگذارند.»

تلاش‌های این سازمان به جمع‌آوری بیش از 30 هزار جلد از نسخ خطی که مردم از طریق فروش یا اهدا در اختیار کتابخانه ملی گذاشته‌اند، منجر شد و با توجه به استقبالی که از این موضوع شد، انتظار می‌رود تعداد نسخ خطی نفیسی که در اختیار کتابخانه ملی قرار خواهد گرفت، افزایش پیدا کند.

مهدی محقق، دبیر علمی آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی در این جلسه بر ضرورت توجه به نسخه‌های خطی به عنوان میراث تمدنی ایران اشاره کرد و گفت: «شرم‌آور است که مستشرقان آثار و نسخ خطی ما را مطابق با میل خودشان تصحیح کنند؛ بنابراین ضرورت دارد که ما با همت و توجه بیشتر خود این کار را دنبال کنیم.»

غلامعلی حداد عادل از دیگر سخنرانان این مراسم، بر توجه دانشجویان به نسخ خطی تأکید کرد و در ادامه از ایران پیش از اسلام به عنوان سرزمینی با تمدن گسترده یاد کرد و افزود: «همچنین ما در دوران ورود اسلام به ایران، طلوع درخشانی در سیر علم و اندیشه داشته‌ایم و در واقع، در 1400 سال، ایران در جهان اسلام به عنوان کانون تولید علم بوده است.»

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی متذکر شد: «نادیده گرفتن این گذشته به معنای انکار هویت فرهنگی ملت ماست و هر کس به نسخه‌های خطی توجه می‌کند، به ملیت و هویت ایرانی اهتمام ورزیده است.»
در این مراسم آثار قابل تقدیر و برگزیده حوزه‌های فهرست‌نویسی، دین، تاریخ و ادبیات معرفی شدند و از مهدی محقق، سیدعبدالله انوار و زینت بابک‌فر به عنوان خادمان نسخ خطی و پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.
تصحیح جلال خالقی مطلق به همراه محمود امید سالار و ابوالفضل خطیبی از «شاهنامه»‌ فردوسی در بخش ادبیات به عنوان اثر برگزیده، تصحیح علی صفری آقاقلعه از کتاب «تحفه العراقین» خاقانی و تصحیح سیدمحمدرضا ابن رسول از «رساله سرو و آب» قاضی نظام‌الدین اصفهانی به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش تاریخ، تصحیح سیدسعیدمیرمحمد صادق و عبدالحسین نوایی از کتاب «ظفرنامه» شریف‌الدین علی یزدی به عنوان اثر برگزیده و تصحیح لوجین، مصحح چینی از «چین‌نامه» تألیف ماتیوریچی ترجمه‌ محمد زمان به عنوان اثر شایسته‌ تقدیر معرفی شد.

در بخش دین هم تصحیح محمدعلی آذرشب از کتاب «مفاتیح الاسرار و مصابیح‌الابرار» تفسیر عبدالکریم شهرستانی به عنوان اثر برگزیده و تصحیح محمدکاظم رحمتی از «رساله‌ الافاده فی تاریخ الائمه الساده» تألیف یحیی‌بن‌حسین هارونی به همراه تصحیح جویا جهانبخش از کتاب «اعتقادات» شیخ بهایی تقدیر شدند.

همچنین عمادالدین شیخ الحکمایی به خاطر فهرست کردن «اسناد بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی» در بخش فهرست‌نویسی به عنوان برگزیده معرفی شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 14377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =