ابوالحسن خلیلی در واکنش به افزایش قیمت برخی از محصولات روغن نباتی در بازار، گفت: هیچ یک از تولید کنندگان قیمت محصولات خود را افزایش ندادهاند و در حال حاضر روغننباتی به قیمت مهرماه سال گذشته در بازار عرضه میشود.
وی اظهار داشت: با وجود افزایش 35 درصدی قیمت روغن خام از مهر سال گذشته تاکنون و تأمین بیش از 95 درصد روغن خام مورد نیاز کارخانههای داخلی از طریق واردات، قیمت فروش این محصول در داخل افزایش نیافته است.
وی افزود: به همین دلیل و با افزایش قیمت جهانی روغن خام، تولیدکنندگان روغن نباتی متحمل ضررهای زیادی شدهاند و در صورت ادامه روند فعلی، عرضه محصولات با قیمتهای قبلی امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: اسناد و مدارک مربوط به افزایش قیمت جهانی روغن خام را به سازمان حمایت از مصرف کننده ارائه دادهایم و منتظریم تا طی هفته جاری، میزان افزایش قیمت روغن نباتی توسط کارگروه تنظیم بازار مشخص شود.
خلیلی با اشاره به افزایش قیمت جهانی نفت و فلزات طی 6 ماه گذشته، گفت: قیمت روغن خام نیز در بازارهای جهانی افزایش یافته و این مسئله باعث رشد 35 درصدی قیمت تمام شده روغن در 6 ماه گذشته شده است.
وی با تأکید بر اینکه هیچکدام از تولید کنندگان روغن نباتی قیمت تولیدات خود را افزایش ندادهاند، گفت: پیشنهاد خود را برای تعیین قیمتهای جدید به کارگروه کنترل بازار، سازمان حمایت و وزارت صنایع ارائه دادهایم و در این پیشنهاد، خواستار افزایش پلکانی قیمت روغن شدهایم.
وی ادامه داد: تولید کنندگان نمیخواهند هیچگونه التهابی در بازار ایجاد شود و هر میزان افزایش قیمت که مورد تأیید سازمان حمایت باشد، توسط تولید کنندگان اجرایی خواهد شد.
* 50 درصد ظرفیت کارخانههای صنایع غذایی کشور فعال است
دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی در ادامه درخصوص تأثیر افزایش قیمت آرد در قیمت محصولات وابسته به این ماده اولیه نیز گفت: اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها باعث شفاف سازی قیمتها میشود و صنایع غذایی از هر نوع واقعی شدن قیمتها در جامعه استقبال میکنند.
وی افزود: افزایش قیمت آرد و گندم، قیمت فرآوردههای آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهد ولی صنایع غذایی به دنبال این نیستند که افزایش قیمت را به طور مستقیم به جامعه منتقل کند.
خلیلی با تأکید بر لزوم افزایش بهرهوری، کاهش قیمت تمام شده و افزایش کیفیت تولیدات داخلی، گفت: در حال حاضر ظرفیت کارخانههای صنایع غذایی بیش از نیاز داخل است، به طوری که متوسط ظرفیت فعال کارخانههای صنعت غذا 50 درصد است.
وی ادامه داد: به همین دلیل رقابت در بازار صنایع غذایی در حدی است که با واقعی شدن قیمتها، افزایش کاذبی اتفاق نخواهد افتاد.
/36
نظر شما