۰ نفر
۱۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۴:۳۲

فارس نوشت:

نوسانات قیمتی 41 کالای اساسی در هفته گذشته بیانگر افزایش قیمت تخم‌مرغ، برنج و حبوبات، میوه‌های تازه، گوشت قرمز، قند و شکر، چای و روغن نباتی است.

افت‌وخیز 41 کالای اساسی در هفته منتهی به 13/3/1390 نشان می‌دهد که قیمت تخم‌مرغ، برنج و حبوبات، میوه‌های تازه، گوشت قرمز، قند و شکر، چای و روغن نباتی افزایش و قیمت لبنیات، سبزی‌های تازه و گوشت مرغ کاهش یافته است.

* کاهش بهای لبنیات و افزایش تخم‌مرغ

آمارها نشان می‌دهد که در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل افزایش جزئی ولی قیمت کره پاستوریزه کاهش داشت البته بهای سایر اقلام این گروه ثابت بود.


بنابراین در طول این هفته، در گروه لبنیات قیمت پنیر غیرپاستوریزه معادل 0،4 درصد نسبت به هفته قبل افزایش ولی بهای کره پاستوریزه 1،4 درصد کاهش داشت.
گزارش بانک مرکزی نشان ‌می‌دهد که قیمت تخم مرغ معادل 3،6 درصد افزایش یافت به نحوی که شانه‌ای 49000 الی 58000 ریال فروش می‌رفت.

* برنج داخلی در مدار گرانی

براساس گزارش بانک مرکزی در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی اندکی کاهش ولی قیمت انواع برنج داخله درجه یک و درجه دو افزایش داشت.
از همین رو در هفته مورد بررسی، در گروه برنج قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 0،2 درصد کاهش ولی بهای انواع برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب 0،2 درصد و 1،1 درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشت.


همچنین طبق بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی، در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی، لوبیا چشم‌بلبلی و لوبیا قرمز افزایش یافت. قیمت سایر اقلام این گروه ثابت بود.
برهمین اساس در گروه حبوب قیمت لوبیا چیتی معادل 0،3 درصد، لوبیا چشم‌ بلبلی و لوبیا قرمز هر یک 1،8 درصد افزایش یافت.

* هفته گذشته در میادین میوه‌ و تره‌بار چه گذشت؟!

در هفته مورد بررسی، در میادین زیرنظر شهرداری تهران پرتقال درجه دو، لیموشیرین و گیلاس عرضه نمی‌گردید و شلیل و شبرنگ، هلو و خربزه عرضه کمی داشت ولی بقیه اقلام میوه و سبزی تازه را که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار می‌فروختند.
میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می‌نمودند که در گروه میوه‌های تازه بهای طالبی بدون تغییر بود. قیمت زرد‌آلو و به ویژه گوجه سبز کاهش ولی بهای سابر اقلام این گروه به ویژه پرتقال درجه دو افزایش داشت.
از همین رو، در هفته مورد گزارش، در گروه میوه‌های تازه قیمت طالبی بدون تغییر بود. بهای زرد‌آلو معادل 3،3 درصد و گوجه سبز 0،11 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0،4 درصد تا 16،3 درصد افزایش داشت.

همچنین در گروه سبزی‌های تازه قیمت خیار و سیب‌زمینی افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه به ویژه کدو سبز نسبت به هفته قبل کاهش یافت.
بنابراین طبق گزارش بانک مرکزی، در گروه سبزی‌های تازه بهای خیار معادل 4،1 درصد و سیب‌زمینی 0،5 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0،2 درصد تا 13،1 درصد کاهش یافت.

* گوشت قرمز گران و گوشت مرغ ارزان شد

بانک مرکزی در ادامه این گزارش تأکید کرده است در این هفته قیمت گوشت گوسفند و گوشت گاو و گوساله اندکی افزایش ولی بهای گوشت مرغ کاهش داشت.
باتوجه به آمار بانک مرکزی در هفته مورد بررسی، بهای گوشت گوسفند معادل 0،1 درصد و گوشت تازه گاو و گوساله 0،4 درصد افزایش ولی قیمت گوشت مرغ 1،9 درصد کاهش داشت.

همچنین در هفته مورد بررسی قیمت قند، چای خارجی و روغن نباتی جامد افزایش ولی بهای شکر و روغن نباتی مایع کاهش جزئی یافت.
بنابراین بهای قند معادل 1،2 درصد، چای خارجی 0،1 درصد و روغن نباتی جامد 1،7 درصد افزایش ولی قیمت شکر 0،2 درصد و روغن نباتی مایع 0،1 درصد کاهش یافت.

/39/39

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 155694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =