وزیر علوم تمام گفته های پیشین خودش را پس گرفت و گفت: " در وزارت علوم و دانشگاه‌های ما طرحی تحت عنوان تفکیک جنسیتی به صورت مدون وجود ندارد."

کامران دانشجو که پیش از این گفته بود طرح تفکیک جنسیتی، از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و باید اجرا شود، اکنون این موضع را ساخته و پرداخته رسانه های آمریکایی و انگلیسی می داند: "بحث واژه تفکیک جنسیتی از VOAشروع و به BBC فارسی ادامه یافت و برخی خبرگزاری‌های داخلی که امیدواریم ندانسته این موضوع را عنوان کردند ادامه یافت که از شما می‌خواهم این اصطلاح را استفاده نکنید و بر روی این موضوع فضاسازی نشود."

دیروز هم معاون فرهنگی وزیر علوم گفته بود اصطلاح "تفکیک جنسیتی" ساخته دشمنان نظام است: " اصطلاح "تفکیک جنسیتی"، حرف مخالفین و دشمنان نظام است."

غلامرضا خواجه سروی همچنین گفت: "ما به دنبال اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها نیستیم، ضمن اینکه در اجرای طرح عفاف و حجاب به دنبال پرده‌کشی، دیوار کشیدن و اقدامات خشن و برخورد فیزیکی نیستیم."

وزیرعلوم هم گفته قرار است دانشگاه ها اسلامی شوند. هرچند که گفته: "ما اسلامی شدن دانشگاه‌ها را براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌کنیم واژه تفکیک جنسیتی نه از ماست و نه مدون شده در وزارت علوم است و انشاالله کسانی که طی این روزها در مباحث اینچنینی قلم زدند قلمشان از روی دلسوزی باشد. براساس بند یک این مصوبه، دانشجویان زن و مرد لازم است در دو ردیف جداگانه بنشینند، می‌خواهیم این مصوبه را اجرایی کنیم و نمی‌خواهیم دیوار بکشیم. ما مخالف اختلاط بین زن و مرد براساس مناسبات و سبک غربی هستیم اما هیچ کس مخالف مشارکت دانشجویان در امور علم و دانش نیست."

پیش از این هم روسای چند دانشگاه گفته بودند دختران و پسران ورودی های جدید دانشگاه را به کلاس های جداگانه می فرستند و البته دروس عمومی را هم جدا برگزار می کنند.

او که در اولین نشست فرهنگی اجتماعی روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با محور دانشگاه، دین مداری و تربیت عالم ملکوتی، حرف می زد، البته جدا کردن کلاس های دخترانه و پسرانه را تایید کرد: "کلاس‌های عمومی که می‌تواند جدا برگزار شود را چرا اینگونه نباشد و همچنین می‌توان برخی کلاسها را جدا کرد و چه اشکالی دارد که این کار انجام گیرد. آنهایی که مخالف هستند می میرند این کار را انجام دهند. قصد داریم از اول مهر ماه اگر امکانات برای جدا شدن کلاسهای زن و مرد نیست دانشجویان در کلاسهای درسی در دو ردیف جداگانه بنشینند."

دانشجو همچنین گفت: "مراجع عظام تقلید اختلاط زن و مرد در محیط های آموزشی را ممنوع دانسته و آن را مانع پیشرفت تحصیلی دانشجویان عنوان می کنند. اختلاط حرام است حال مرتب بروند روانشناس بیاورند و اختلاط زن و مرد را توجیه کنند. برخی می گویند حضرت امام (ره) فرموده اند که نباید بین زن و مرد دیوار بکشیم. چه کسی گفته که ما می خواهیم دیوار بکشیم؟"

او همچنین گفت: "می خواهیم کلاس های درسی دانشگاه را اگر امکانات برگزاری جداگانه کلاس های زن و مرد وجود ندارد به این ترتیب برگزار کنیم که دختران و پسران در دو ردیف جداگانه بنشینند اما اگر در جایی امکاناتش وجود دارد کلاس های زن و مرد را جدا برگزار کنیم و قانون می گوید مسئول اجرای آن روسای دانشگاهها هستند اما عده ای از اینکه این قانون دارد اجرا می شود می سوزند گویا خوشحال بوده اند که این قانون که مصوب 24 سال پیش است تاکنون اجرا نشده بوده و حال می سوزند که چرا می خواهد اجرا شود."

وزیر علوم همچنین در پاسخ به منتقدانی که می گویند "دختر و پسر را دانشگاه جدا کردید، کوچه و بازار و خیابان را دانشجویان دختر و پسر با هم هستند چه کار می کنید؟" گفت: " آیا این مباحث سفسطه نیست؟ مگر من متولی کوچه و خیابان و پارک هستم و اصلا چرا دانشگاه را با کوچه و خیابان و پارک مقایسه می کنند. مگر قرار نیست دانشگاه متحول شود تا جامعه نیز اصلاح شود."

درهمین باره، علی عباسپور تهرانی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرآنلاین گفته است: " ما وضعیت دانشگاه ها را نامطلوب تر از جامعه نمی دانیم و تفکیک جنسیتی تا به آنجا می تواند پیش رود و انجام گیرد که ضربه ای به برنامه تحصیلی دانشجویان وارد نکند. در روزهای اخیر این موضوع در رسانه‌ها سروصدای زیادی کرده و برخی از دانشگاه‌ها نیز از اجرای این طرح طی ماه های آینده خبر داده‌اند در حالیکه جداسازی دختر پسر در دانشگاه ها مفهومی ندارد چرا که این دو جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند و همان رابطه ای که در جامعه میان زن و مرد حاکم است در دانشگاه ها نیز وجود دارد و به چشم می خورد."

دانشجو البته در پایان هم اعلام کرد صریح تر از این گفته ها نمی توانسته درباره اجرای قانون جلوگیری از اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها حرف بزند که با تایید روسای دانشگاه ها مواجه شد.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 161077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ss IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    4 0
    من یکی از اساتید یکی از دانشگاه های عیر انتفاعی تهران هستم. تمام کلاسهای ترم تابستان این دانشگاه تفکیک جنسیتی شده است.
  • بدون نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    8 3
    با این حساب کشورهای غربی همه پسرفت علمی دارند!
  • بدون نام IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    5 0
    مگه تا الان تو یه ردیف مینشستیم؟؟ فردوسی مشهد که همه تو 2 تا ردیف جدا هستن
  • مهدی IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    1 8
    تفکیک جنسیتی برای آزاد شدن فکر جوانان مجرد لازم لازم است و برای دختران متدین از برخی دختران ولنگار بسیار بسیار ضروری است
  • بدون نام IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    6 1
    وزیر علوم یکبار جمله خودش را بخواند و اگر سردرآورد که چی گفته ما هم می فهمیم.
  • تایمر CA ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
    6 1
    ishon ghayeme mardom hastan?
  • D: IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
    6 2
    آقا مهدی مثل ظاهرا خیلی شما فکر میکنی و فکرت بسته شده.کی تو دانشگاه به فکر این حرفاست؟تازه وجود دختر و پسر در کنار هم رقابت بین دو جنس ایجاد میکنه که خودش باعث پیشرفت علم هست بعد بگو ببینم بعدا که این دو جنس میخوان برن سر کار چیکار کنن .به نظرم شما یکم افراطی هستی.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
    6 1
    امیدوارم این طرح عملی نشه،آخه باعث افت شدید دانشجوها تو برقراری ارتباط با جنس مخالف میشه
  • ابوالفضل IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۶
    2 5
    سلام به نظرم افرادی که واقعا قصد تحصیل دارند با این طرح خیلی هم خوشحال میشن باید از مدتها پیش اجرا میشد یه نگاه به وضع دانشگاهها بندازین متوجه می شین
  • بدون نام IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    3 0
    با صحبت آقای دانشجو مخالفم/// من بابام خودش رئیس دانشگاه است ،من و برادرم تو یه دانشگاه هستیم و بیشتر همکلاسی های ما مثل خواهر وبرادر هستن و رقابت علمی دانشگاه خیلی بالاست-بعدش مگه علم آموزی مردو زن میشناسه آقای کامران دانشجو.