روزنامه‌های بریتانیا یک صفحه از نشریه خود را به یادداشتی با امضای روپرت مرداک اختصاص دادند که در آن به دلیل «کارهای نادرست» هفته‌نامه «نیوز آو د ورلد» عذرخواهی کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، در این یادداشت آمده است «به دلیل کارهای بسیار نادرستی که انجام شد معذرت می‌خواهیم.»

این اتفاق در حالی افتاد که ربکاه بروکس، سردبیر سابق این هفته‌نامه و لس هینتن، از مدیران ارشد «نیوز کورپوریشن» شامگاه جمعه (دیروز) از سمت‌های خود استعفاء دادند. پرونده رسوایی استراق سمع دلیل اصلی این کار است.

مرداک در این یادداشت اظهار تاسف کرده است که چرا «سریع‌تر به سروسامان دادن به امور» نپرداخته است. او نوشته است: «می‌دانم که عذرخواهی ساده کافی نیست. کار ما بر این اساس آغاز شد که مطبوعات آزاد و باز باید نیرویی مثبت در جامعه باشد. باید به این هدف برسیم.»

او در ادامه افزوده است: «در روزهای آتی، درحالی که سعی می‌کنیم کارهایی ملموس در این زمینه انجام دهیم و خسارات اعمال خود را جبران کنیم، بیشتر از ما خواهید شنید.» مرداک این یادداشت را با عبارت «ارداتمند شما، روپرت مرداک» امضا کرده است.


متن نامه روپرت مرداک

از زمان به جریان افتادن پرونده استراق سمع تلفن‌های چهره‌های سیاسی و فرهنگی توسط روزنامه‌های مرتبط با روپرت مرداک خبرهای مختلفی از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که برخی از آنها از این قرار است:

  • نشریه «داونینگ استریت» فاش کرد اندی کولسن، سردبیر سابق «نیوز آو د ورلد» هفته پیش دستگیر شد و برای پاره‌ای توضیحات درمورد پرونده استراق سمع به اداره پلیس منتقل شده است.
  • دیوید کامرون، نخست وزیر فعلی بریتانیا که کولسن در یکی از املاک او اقامت داشت در طول سال گذشته دو بار با ربکاه بروکس دیدار داشته است و یک بار هم با جیمز مرداک، رئیس «نیوز اینترنشنال» و همسر او کاتین ملاقات کرده است.
  • لرد پرسکات، معاون نخست وزیر سابق از سر پل استفنسن، رئیس پلیس بریتانیا درخواست کرده است استعفاء بدهد. دلیل این کار این است که استفنسن از نیل والیس، معاون سردبیر «نیوز آو د ورلد» دعوت کرده بود به عنوان مشاور با او همکاری کند. این در حالی است که والیس هم به عنوان یکی از مغزهای متفکر پرونده استراق سمع دستگیر شده است.
  • جود لاو، بازیگر معروف هالیوود از روزنامه «سان» به دلیل شنود تلفن‌های او شکایت کرده است. او این شکایت را برمبنای چهار مقاله که در سال‌های 2005 و 2006 در روزنامه چاپ شده به دادگاه فرستاده است. سخنگوی «نیوز اینترنشنال» این حرکت را اقدامی با نیت باز کردن پای «سان» به پرونده شنود تماس‌های تلفنی خواند.

از طرفی بروکس که استعفاء داده سه‌شنبه به همراه روپرت و جیمز مرداک در برابر کمیته انتخابی مجلس عوام ظاهر خواهد شد تا به سوالات پلیس بریتانیا پاسخ دهد.

بروکس از سال 2000 تا 2003 سردبیر «نیوز آو د ورلد» بود، گفته می‌شود در همین سال‌ها این هفته‌نامه تماس‌های خانواده میلی دولر، دختر مدرسه‌ای را که در راه خانه ربوده و سپس به قتل رسید، شنود می‌کرد. روز جمعه مرداک شخصا از خانواده دولر عذرخواهی کرد.

خانواده دولر پس از دیدار با مرداک در لندن در بیانیه‌ای گفت: «مرداک متواضع بود و آرام و شکست‌خورده. ضربه شخصی به او وارد شده است. بارها از ما عذرخواهی کرد و چهره‌اش را در دستانش پنهان می‌کرد.»

بروکس در نامه استعفای خود از سمت مدیرارشد «نیوز اینترنشنال» نوشته است «مسئولیت سنگینی در قبال افرادی» که آزرده است احساس می‌کند. او در ادامه این یادداشت نوشته است: «فکر می‌کردم کار درست و مسئولیت پذیری ما را به این بحران رسانده است. اما ایستادن بر پل ارتباطی ما را به چالش کشید. باید سعی کنیم اشتبهات گذشته را جبران کنیم.»

بروکس 43 ساله حدود 22 سال است که با «نیوز اینترنشنال» همکاری می‌کند. دیوید کامرون نیز اعلام کرد استعفای بروکس «کاری درست» بود. تام ماکریج، جانشین بروکس شد، او مسئول بازوی خبررسانی ایتالیایی‌زبان «نیوز کورپوریشن» است.

لس هینتن، مدیرارشد گروه رسانه‌ای «داو جونز» از سال 1995 تا 2007 رئیس «نیوز اینترنشنال» بود و بیش از 50 سال با روپرت مرداک همکاری کرد نیز استعفا داد.

هینتن از ارکان و همراهان اصلی مرداک بود در بیانیه‌ای گفته است متوجه اوضاع نبوده اما «بهترین کار استعفاء دادن» است.

بی‌بی‌سی / 16 ژوئیه /  ترجمه: حسین عیدی‌زاده

57241

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 162788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =