علی مطهری گفت که مخالف شخص رستم قاسمی نیست اما نگران پیوند خوردن نظامیان با مصادر سیاسی است که امام (ره) نیز نسبت به آن هشدار داده بودند.

به گزارش خبرآنلاین، نماینده تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت:

  

بسم الله الرحمن الرحیم

 

مخالفت بنده با وزارت جناب آقای قاسمی بیش از آنکه مربوط به شخص ایشان باشد مربوط به یک اصل کلی درباره نظامهای سیاسی و خصوصا نظام جمهوری اسلامی است.

در واقع شخصیت حقیقی ایشان را از شخصیت حقوقی شان تفکیک می‌کنیم.

ویژگیهای فردی جناب آقای قاسمی قابل تمجید و ستایش است، از نظر اخلاص، تواضع، ساده زیستی، فداکاری در راه انقلاب اسلامی و تلاش جدی در سازندگی کشور، و در مجموع مثل همه فرماندهان سپاه پاسداران شخصیتی دوست داشتنی دارند.

ما باید نگاه کلانِ توأم با در نظر گرفتن مصالح و آینده نظام به این مسئله داشته باشیم، نه نگاه حزبی و گروهی.

آن اصل کلی مورد تأکید بنده لزوم پیوند نخوردن سپاه به عنوان یک قدرت نظامی با قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی است و به عبارت دیگر دولتی نشدن سپاه، همان طور که دولتی نشدن روحانیت از طرف امام(ره) و شهید مطهری توصیه اکید شده است. سپاه پاسداران مظهر وحدت جامعه است، همچنان که روحانیت مظهر وحدت جامعه است. سپاه متعلق به همه اقشار جامعه است، با ورود به دولتها خواه ناخواه به فراگیر بودن آن آسیب وارد می­شود و سرنوشت آن به سرنوشت دولتها پیوند می‌خورد.

تجربه وزارت اطلاعات در دوره سازندگی شاهد خوبی می­تواند باشد. در آن دوره کارکنان وزارت اطلاعات تشویق به فعالیتهای اقتصادی شدند و طبعا از امکانات و اطلاعات ویژه و رانتها استفاده کردند و همین امر موجب رخنه فساد در برخی کارکنان آن وزارتخانه شد. تا این که از این کار منع شدند.

وزارت یک نظامی در وزارتخانه نفت موجب پیوند قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی خواهد بود که فسادآور است. عنصر تقوا تا حد زیادی می‌تواند مانع فساد شود ولی هرگز مصونیت‌آور نیست، این ما هستیم که نباید زمینه پدید آمدن فساد را ایجاد کنیم. منطق اسلام این است که به طور کلی در حوزه‌های قدرت و ثروت و شهوت، عامل تقوا مصونیت کافی نمی‌آورد بلکه باید زمینه‌ها را از بین برد.

در کشور همسایه ما، نظامیان کم کم دارند از قدرت سیاسی فاصله می‌گیرند ولی در کشور ما حرکت عکس آن آغاز شده است که به نظر نمی­رسد امری مبارک باشد.

اولین اثر آن این است که سؤال و استیضاح و به طور کلی نظارت مجلس بر وزیر سخت خواهد شد. سپاه اکنون - درست یا نادرست - متهم است به تصاحب پروژه‌های عمرانی در یک رقابت نابرابر با بخش خصوصی، مانند واگذاری اپراتور سوم مخابرات به او. با اضافه شدن حوزه عظیم نفت به آن، این اتهام تشدید خواهد شد.

در اینجا توجه نمایندگان محترم را به فرازی از وصیت‌نامه امام(ره) جلب می‌کنم، می‌فرمایند: «وصیت اکید من به قوای مسلح آن است که همان طور که از مقررات نظام، عدم دخول شخص نظامی، در احزاب و گروه‌ها و جبهه‌هاست، به آن عمل نمایند و قوای مسلح مطلقاً چه نظامی و انتظامی و پاسدار و بسیج و غیر اینها در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از بازیهای سیاسی دور نگه دارند. در این صورت می‌توانند قدرت نظامی خود را حفظ و از اختلافات درون گروهی مصون باشند. و بر فرماندهان لازم است که افراد تحت فرمان خود را از ورود در احزاب منع نمایند. و چون انقلاب از آنِ همه ملت و حفظ آن بر همگان واجب است، دولت و ملت و شورای دفاع و مجلس شورای اسلامی وظیفه شرعی و میهنی آنان است که اگر قوای مسلح، چه فرماندهان و طبقات بالا و چه طبقات بعد، برخلاف مصالح اسلام و کشور بخواهند عملی انجام دهند یا در احزاب وارد شوند که بی‌اشکال به تباهی کشیده می‌شوند و یا در بازیهای سیاسی وارد شوند، از قدم اول با آن مخالفت کنند.»

نکته آخر اینکه جناب آقای قاسمی در پروژه‌های نفتی زیادی دست داشته‌اند اما برای من ثابت نشد که از نظر مدیریت نفت کشور تجربه کافی داشته باشند و کادر لازم برای تشکیلات وزارت نفت داشته باشند. انتصاب مدیران ناآشنا و کم‌تجربه باعث نابسامانی در صنعت نفت می‌شود. وقتی وزیر سابق نفت به مجلس معرفی شد و نسبت به عدم دانش و تجربه وی در نفت اعتراض شد، گفته شد که ایشان مدیری استراتژیست است، شش ماه درباره نفت مطالعه و تحقیق می‌کند و بعد کار اصلاحات در نفت را شروع خواهد کرد. بعد از شش ماه آقای وزیر با صدور دستور توقف کلیه عملیات سواپ، اولین سیاست اصلاحی خود را اعلام کرد. حالا کارشناسان، ماه‌هاست که به دنبال راه‌اندازی مجدد عملیات سواپ هستند ولی شرکتهای مربوط زیر بار نمی‌روند.

به هرحال مخالفت من با شخص جناب آقای قاسمی نیست بلکه مخالفت با روند ورود نظامیان به قدرت سیاسی و دولت است.

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 165852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    خدا پدرومادرت بيامرزد بالاخره يكي جرات پيدا كر دكه مخالفت كنه
  • بدون نام US ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    احسنت..
  • بدون نام IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    باز یک مرد پیدا شد حرف حساب بزنه
  • بدون نام IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    درود بر مطهري شجاع ! البته بعيد ميدانم كه به نظرش عمل بشه چون نماينده ها براي راي اعتماد گرفتن دوره بعد ...
  • بدون نام IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    احسنت به تو جناب مطهري،الحق كه فزند شهيد مطهري هستي
  • بدون نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    علی مطهری مرد بزرگی است
  • بهمن57 IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    حرف حسابی می گویداقای مطهری ان طرف قضیه تحریم ها است
  • بدون نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    واقعا مرد هستی حالا که پای سردار وسط هست همه عقب نشستند
  • بدون نام IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    اقاي مطهري ادم تابع اصول ودور انديش است.
  • بدون نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    باز هم مخالف؟؟؟؟؟؟ ماکه دیگه حوصله مان از مخالفت های این آقا به سر اومد. با این کاراش چی را می خواد ثابت کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ میشه بگین این آقا با چی موافق؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    احسنت به مطهری
  • بدون نام IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    آفرین
  • بدون نام US ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    دمش گرم 1 نفر با دل و جرات پیدا شد حرف مردم رو بزنه
  • بدون نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    درود بر مطهری. من نمیدانم این چه رسمی است که این همه افراد سپاهی با شیوه های گوناگون مسئولیت های مختلف داشته باشند؟ آیا این دخالت نظامیان در سیاست نیست؟ چرا از ارتش کسی در مسئولیت های مختلف نیست؟
  • بدون نام IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    احسنت حرف حساب ميزند نظامي ها در خيلي چيز ها دخالت كرد ه اند كه نبايد بكنند
  • سینا FR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    درود بر نماینده شجاع و واقعی مردم تهران
  • فرهاد IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    احسنت!
  • بدون نام IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    حرف آقای مطهری مستدل و منطقی بود . روزهای خوبی برای وزارت نفت وجود ندارد.
  • بدون نام IR ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
    0 0
    همان طور که دولتی نشدن روحانیت از طرف امام(ره) و شهید مطهری توصیه اکید شده است این ما هستیم که نباید زمینه پدید آمدن فساد را ایجاد کنیم.
  • بدون نام IR ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    من به عنوان یک فعال کوچک اقتصادی, این مسئله را خطرناک برای مملکت می بینم.
  • بدون نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    من در بسیاری موارد با اقای مطهری اختلاف نظر دارم اما اینجا پیام او را تصدیق می کنم .تجربه این را ثابت کرده وامروز مردم تصور زمان جنگ را از سپاه ندارند زیرا در تمام امور سیاسی کشور دخالت کرده و میکند .یک فرد نظامی همواره خوی نظامیگری دارد افسوس میخورم که این بار نمایندگان به مصلحت رای دادند نه به حکمت و درایت.
  • بدون نام IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
    0 0
    من ابتداارادت خاصی نسبت به سردار قاسمی دارم ولی با انصاب ایشان به وزارت نفت مخالفم وکاملا صحبتهای جناب مطری تایید میکنم امیدوارم این کارهای نمایندگان بخاطر وپیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد نه سیاسی کاری وسهم خواهی ایشالله خداوند سایه رهبر عزیر بالای سر مات نگهدارد
  • بدون نام IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    خوب اقای مطهری حالا بگو ببینم پیوند نمایندگان مردم با بازی های سیاسی به صلاح کشور است یا نه