تب تحصیل در دانشگاههای مالزی چند سالی است که در ایران بالا رفته و بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل به این کشور سفر می کنند.

زهرا تالانی:  در حالیکه معتبر بودن مدرک دانشگاههای مالزی مورد سوال است ، وزارت علوم این کشور تنها مدرک کارشناسی دانشگاه تهران را قبول دارد. در همین رابطه گفت وگویی را با محمد حسین مجلس آرا مدیر کل امور دانش آموختگان وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام داده ایم. وی می گوید: اکنون بیش از 10 دانشگاه مالزی از فهرست دانشگاه‌های معتبر خارج شده اند و تعداد دانشگاه‌هایی که از نظر وزارت علوم، معتبر شناخته می‌شوند را به کمتر از 15 دانشگاه رسیده است.وی ادامه می دهد: از نظر رتبه بندی جهانی دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی کشورمان نیز از دانشگاه های مالزی بالاتر هستند.

با توجه به اینکه در چند سال اخیر تعداد دانشجویان به کشورهای هند و مالزی افزایش یافته تصور می کنید که چرا دانشجویان ایرانی تمایل به تحصیل در این دو کشور را دارند؟

متاسفانه دانشگاه های مالزی به دلیل تبلیغات برخی سایت ها و رسانه ها همچون سرابی برای دانشجویان ایرانی شده چرا که این دانشگاه ها از نظر رتبه بندی جهانی در زمینه های علمی حتی پایین تر از دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی ایرانی هستند و این دانشجویان هنگام ارزشیابی مدارک وزارت علوم با مشکل روبرو می کنند.البته مثل گذشته نیست حداقل درباره دانشگاه مالزی اینگونه است، چون خیلی از دانشگاه‌های مالزی را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی از رده اعتبار خارج کرده و اکنون بیش از 10 دانشگاه مالزی از فهرست دانشگاه‌های معتبر خارج شده اند و تعداد دانشگاه‌هایی که از نظر وزارت علوم، معتبر شناخته می‌شوند را به کمتر از 15 دانشگاه رسیده است.

آیا صحت دارد که مالزی تنها دانشگاه تهران را قبول دارد؟

آنها اعلام کی کنند که مدرک دانشگاههایی که در رنکینگ جهانی زیر 500 هستند را قبول دارند و بنابراین تنها دانشگاه تهران این شرط را دارد درحالیکه دانشگاه صنعتی شریف را دنیا قبول دارد اما مالزی این دانشگاه را قبول ندارد. چه دلیل دارد ما دانشگاه‌های مالزی را قبول داشته باشیم. ما هم در اینجا در مورد تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاه های مالزی که معیارهای علمی دانشگاه های ایرانی را لحاظ نکرده و با پایان نامه های ضعیف با موضوعات تکراری به کشور بر می گردند با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم.

بنابراین با وجود تبلیغاتی که می شود دانشگاه های ایرانی از نظر علمی بالاتر از دانشگاه های مالزی هستند؟

از نظر رتبه بندی جهانی دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی کشورمان نیز از دانشگاه های مالزی بالاتر هستند و در صورتی که دانشجویان ایرانی با مدرک دانشگاه های مالزی به ایران بر گردند ناچار هستیم که برای بهره وری مناسب از این مدارک آنها را برای تجدید نظر بر روی پایان نامه ها و گذراندن برخی واحدها به دانشگاه های کشورمان هدایت کنیم.

با این حال آخرین رتبه بندی که از دانشگاههای جهان شده نشان می هد که دانشگاه‌های مالزی که امروز از نظر جهانی در یک سطح خوبی ارزیابی می‌شوند؟

به نظرم یکی از دلایل اصلی برای اینکه دانشگاه‌هایی از مالزی حائز رتبه خوبی در رنکینگ جهانی شده‌اند این بود که دانشجویان ایرانی شاخص دانشگاه‌های مالزی را بالا بردند. 14 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای  تحصیل می کنند وچون داشتن دانشجوی خارجی یکی از شاخص‌های اصلی در رنکینگ جهانی است. بنابراین وقتی تعداد زیادی دانشجوی ایرانی وارد مالزی شدند به عنوان دانشجوی خارجی تلقی شده و رتبه دانشگاه‌های این کشور را بالا بردند. 

بنابراین توصیه شما این است که دانشجویان برای تحصیل به این کشور مهاجرت نکنند؟

بله. من تاکید می کنم که دانشجویان ایرانی برای تحصیل در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد از تحصیل در دانشگاه های مالزی بچون دانشگاههای این کشور پتانسیل و قابلیت کافی ندارد.

45232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 171976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    7 0
    آخه با این همه مشکلی که تو ایران واسه قشر تحصیل کرده و دانشجو درست می کنن این یه چیزه طبیعیه که به اونا برای ادامه تحصیل به خارج برن من خودم ترم آخر فوق لیسانس هستم تو این دو سال اینقدر دچار دردسر شدم که دیگه عطای دکترا رو به لقاش بخشیدم چیزی که تو این مملکت ارزش نداره درس و علم اندوزیه تو کشور های دیگه همه راهها رو هموار می کنن تا هرکی می خواد درس بخونه و مشکلی نداشته باشه اینجا یه کاری می کنن که همه از درس و ادامه تحصیل منصرف بشن
  • مهدی IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    13 2
    یه چیزی میگه ها!!!!! آخه دانشگاه غیرانتفاعی کی تو رده بندی جهانی بوده که میگن از دانشگاههای مالزی بالاتره؟!!!
  • بدون نام MY ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    5 0
    مام مدیران ارشد کشورمان از هند مدرک گرفته اند.فقط با پرداخت ۲۰۰۰دلار مدرک را از دانشگاه میخرند.برای همین چشم پیشرفت دانشجویان ایرانی‌ را ندارند.معاون وزیر که به مالزی آماده بود حتا یک جمله انگلیسی‌ بلد نبود و سخنترنی را به فارسی و همراه با مترجم انجام داد.باید هم بگویند دانشجویان مالزی بیسوادند. پس چرا رایزن علمی‌ هر روز تبلیغات مقالات علمی‌ دانشجویان مالزی را می‌کند و حالا سکوت می‌کند ایشون هم تو هند مدرک خریدند.
  • بدون نام IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    12 1
    لابد ارزش ريال هم از دلار بالاتر
  • hamed MY ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    5 0
    پس این همه دانشجویانی که هر کدام چندین مقاله ISI دارند نشان دهنده چیست چرا زحمتهای دیگران را با سیاست بازی تخریب می کنید... من دوستانی دارم که در ایران دوره دکتری را می گذرانند و الان سال ششم تحصیلشان است و چوت حتی یک مقاله ISI ندارند لذا شرایط فارغ التحصیلی را ندارند...اگر شما واقعا بی طرف هستید این کامنت را بگذارید
  • محمد IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    6 0
    مالزی دانشگاه رتبه ی زیر صد جهانی هم دارد. به جای این کلی گویی ها که فقط موجب خنده را فراهم می آورد اعلام کنید کدام دانشگاه ها
  • بدون نام MY ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    6 0
    یک سوال از خبرآنلاین داشتم: چرا مالزی جدیدا شده کانون حملات آقایان؟ مگر نه اینست که وزیر علوم سابق الان در مالزی سفیر هستند. پس یکبار لطف کنید و نظر ایشان را صریح سوال بفزمایید
  • بدون نام MY ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    2 1
    همون که شما میگی!اما ما میریم مالزی برای درس خوندن
  • بدون نام MY ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    6 1
    اگه ملاک رتبه بندی باشه که داانشگاه شریف هم رتبه اش از چهار تا دانشگاه دولتی مالزی پایین تره!
  • بدون نام IR ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    3 0
    با اینها کاری ندارم چرا در دانشگاه ازاد که پس از دانشگاه سراسری تاسیس شده بجای چند صد هزار نفربا سواد دانشگاهی که هم اکنون دانشگاه آزاد بدون کنکور هم دانشجو میپذیرد به جامعه تزریق میکند که نه فرصت شغلی و نه هیچ چیز دیگری برای آنها تعریف نشده بهتر است چاره ای به حال خودمان بکنیم با اینهمه مدرک به دست بیکار !!!!!
  • بدون نام MY ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
    6 0
    لطفا یک نفر بیانات متناقض جناب مسئول را در دو سوال ابتدایی و انتهایی برای ما تفسیر کنه: 1."این دانشگاه ها از نظر رتبه بندی جهانی در زمینه های علمی حتی پایین تر از دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی ایرانی هستند" 2."به نظرم یکی از دلایل اصلی برای اینکه دانشگاه‌هایی از مالزی حائز رتبه خوبی در رنکینگ جهانی شده‌اند این بود که ..." ضمنا جناب مدیر کل، لطف بفرمایند مشخص کنند بر اساس کدام رتبه بندی جهانی! دانشگاه های غیرانتفاعی از دانشگاه های مالزی بالاتر هستند؟
  • حسین MY ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    4 1
    ایشان که می گویند رتبه دانشگاه های غیر انتفاعی ایران در رنگینگ جهانی از دانشگاه های مالزی بالاتر است و از طرف دیگر می گویند مالزی مدرک دانشگاه های زیر 500 را قبول ندارد. پس بااین حساب مالزی نباید مدرک خودش را قبول داشته باشد. چ.ن تا آنجا که من می دانم دانشگاه های غیر انتفاعی ایران جزئ چند هزار تای اول رنکینگ هم نیستند!
  • سینا GB ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    8 2
    بسیار خنده دار بود... مهم ترین دانشگاه های مالزی رتبه بسیار بهتری نسبت به حتی دانشگاه تهران دارند...اشکال نداره ایشالا دانشگاه های شما هم خوب میشه
  • م DE ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    13 3
    تحصیل در مالزی کمترین مزیتش ایناست: 1) یه قول ایشون 14000 نفر رو هر دوره با زبان انگلیسی خوب بر می گردونه ایران. 2) دسترسی به امکانات دنیای مدرن، 3) شاید مسخره باشه ولی اجناس اوریجینال خارجی و مراکز خریدی که با نصف پولی که تو ایران برای مثلا شلوار جین قلابی میدی، شلوار لیوایز اصل می خری (مثلا) 4) دسترسی به اینترنت پر سرعت 5) آشنایی با فرهنگ های مختلف 6) مراکز تفریحی و طبیعت زیبا 7) آزادی های اجتماعی و غیره...
  • رضا IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    22 5
    شما اصلا رتبه اول دارید ولی ما میریم مالزی
  • بدون نام GB ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    4 1
    اگه واقعا به فکر کیفیت آموزش عالی ایران هستید بجای تخریب دیگران خودمون اصلاح کنیم. دانشگاه علامه دست کی هست؟؟ چند ده تا استاد تمام ایرانی که بعضیشون دارن بهترین دانشگاههای امریکا تدریس می کنن آواره کردین اقایون؟ تب مدرک گرایی اینقدر بالا رفته که دانشگاه به گند کشیده شده.. نمره و مدرک و پارتی بازی و سیاست بازی .. دانشگاه هیچ جا به قدر دانشگاههای ایران قربانی سیاست و انحراف از اهداف نیست
  • محمد صادق بیجندی MY ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰
    4 1
    ضمن تشکر از سایت خبر آن لاین که تعدادی از نظرات دوستان را در نقد سخنان جناب آقای دکتر مجلس آرا فراهم آورده است. پیشنهاد می کنم اگر امکان دارد یک بحث آزاد در خصوص نقاط قوت و ضعف تحصیل در خارج بویژه مالزی فراهم شود. تا زوایای مختاف کار با نگاهی واقع بیینانه و دور از ..... فراهم گردد. ضمنا ایکاش ایشان در خصوص رتبه بندی های جهانی، شیوه ارزشیابی، نظارت و سنجش اطلاعات بیشتری می داشتند