مهر نوشت:

امروزه در برخی مواد خوراکی از جمله آدامس و همینطور عطر،‌ ادکلن و مواد شوینده از الکل استفاده می‌شود که استفاده و استعمال آنها با سؤالاتی همراه است، برای پاسخ به ابهامات، شرایط پاک و نجس بودن الکل را از صاحبنظران جویا شده‌ایم.

آیت الله مهدی هادوی تهرانی در پاسخ به این پرسش که الکل به کار رفته در مواد شوینده، عطرها و برخی آدامسها چه حکمی دارد؟ و آیا بحث نجاست الکل در این مورد صادق است یا خیر؟ چنین پاسخ داد است: الکل پاک است ولی خوردن آن حرام است، بنابراین استفاده از الکل در مواد غیرخوراکی مثل شوینده ها مشکلی ندارد.

همچنین آیت الله هادوی تهرانی در استفتایی تأکید کرده است: خوردن الکل حرام است گرچه الکل پاک می باشد. به این علت، اگر در یک نوع خوردنی، الکل وجود داشته باشد ولی الکل در آن مستهلک باشد، خوردن آن ایرادی ندارد، یعنی اگر الکل در یک خوردنی آن قدر کم باشد که به نظر عقلا، آن ماده خوراکی فاقد الکل محسوب شود، خوردن آن ماده ایرادی ندارد.

حجت الاسلام سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی نیز در مورد این مسئله گفت: فتاوا مختلف است اما اغلب فقها معتقدند که الکل صنعتی نجس نیست اما الکل سفید که خوراکی و مست کننده است حرام و نجس است.

وی تأکید کرد: اگر الکل خوراکی بعد از اینکه به مواد اضافه شد و ترکیب شیمیایی جدیدی را ایجاد کرد و از الکل بودن خارج شد یک محصول دیگری به دست آورد دیگر نجس نیست، اما اگر این الکل خوراکی در صورت ترکیب با چیز دیگری ترکیب شیمیایی جدیدی را ایجاد نکند و در الکل بودن باقی بماند نجس است.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 175342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =