حماس می گوید این گزارش که کسانی را که "در مقابل جنایات مقاومت می کنند" با کسانی که عامل این جنایاتند همسان می داند، بر اساس "ملاحظات سیاسی و تعصب" تهیه شده و نادرست است.

به گزارش بی‌بی‌سی، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بررسی گزارشی را شروع می کند که در باره عملیات نظامی هشت ماه قبل اسرائیل در نوار غزه است.

آمریکا که متحد اصلی اسرائیل است از بخش هایی از این گزارش انتقاد کرده است.

در این گزارش که گروه های مدافع حقوق بشر از آن استقبال کرده اند هم اسرائیل و هم گروه فلسطینی حماس متهم به ارتکاب جنایات جنگی در جریان درگیری شده اند.

ریچارد گلدستون، که ریاست هیئت بازرسی در باره جنایات جنگی در غزه را به عهده داشت هنگام ارائه گزارش به نمایندگان حاضر در جلسه گفت فقدان مسئولیت برای جنایات جنگی در خاور میانه به یک مرحله بحرانی رسیده و امید به دستیابی به صلح در منطقه را کاهش داده است.

وی "رگبار انتقاد" از یافته های او و حملات علنی به اعضای هیئت بازرسی را رد کرد و گفت: "ما به این حملات پاسخی نمی دهیم چون معتقدیم که یافته های ما در گزارش، در حقیقت پاسخی به این انتقادهاست."

'بررسی دقیق'

شورای حقوق بشر، سه سال قبل جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد شد. تشکیل این شورا به دلیل انتقادهایی بود که از کمیسیون حقوق بشر در باره نادیده گرفتن بسیاری از موارد نقض حقوق بشر و داشتن تعصب ضد اسرائیلی شده بود.

دولت جورج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا نقشی در نهاد جدید نداشت ولی دولت باراک اوباما که در ماه ژانویه گذشته بر سر کار آمد، یک کرسی شورا را به خود اختصاص داد.

گزارش 574 صفحه ای این شورا توسط چهار قاضی تهیه شده و ریچارد گلدستون در رأس این گروه قرار دارد. در گزارش، هم ارتش اسرائیل و هم پیکارجویان فلسطینی متهم به قتل عمدی غیرنظامیان طرف متخاصم شده اند.

نویسندگان گزارش، شورای امنیت سازمان ملل متحد را ترغیب می کنند که در صورتی که یکی از دو طرف از تحقیق در باره اتهامات و محاکمه مظنونان شانه خالی کند، مسئله را به دادگاه بین المللی جزایی در لاهه ارجاع کند.

دولت آمریکا پس از مشاهده نسخه ای از این گزارش که در تاریخ 15 سپتامبر، زودتر از موعد، انتشار یافته بود گفته بود که آن را به دقت بررسی خواهد کرد ولی در مورد صلاحیت و اختیارات تهیه کنندگان گزارش-که قبل از پیوستن آمریکا به شورای حقوق بشر انتخاب شده بودند- ابراز نگرانی جدی کرده بود.

دیده بان حقوق بشر، یکی از سازمان های غیر دولتی که این گزارش را تایید کرده از دولت آمریکا خواسته نظر خود را تغییر دهد. اسرائیل از همکاری در تحقیقات و بازرسی ها در این باره خودداری کرده و یافته ها را بی نقص و بی طرفانه نمی داند.

نویسندگان گزارش، شواهدی از "نقض جدی حقوق بشر بین المللی و قوانین بشردوستانه توسط اسرائیل در جریان مناقشه غزه" به دست آورده اند و می گویند عملیات جنگی اسرائیل در غزه "در تمام مراحل برای حمله عمدی و نامتناسب به منظور مجازات، خوار و خفیف کردن و ترساندن غیرنظامیان" به دقت برنامه ریزی شده بود.

در این گزارش همچنین شواهدی از ارتکاب جنایات جنگی توسط گروه های فلسطینی و احتمالا جنایات علیه بشریت از طربق پرتاب مکرر راکت و خمپاره به داخل اسرائیل، ارائه شده است.

گروه فلسطینی حماس می گوید این گزارش که کسانی را که "در مقابل جنایات مقاومت می کنند" با کسانی که عامل این جنایاتند همسان می داند، بر اساس "ملاحظات سیاسی و تعصب" تهیه شده و نادرست است.

به نوشته بی‌بی‌سی، ارتش اسرائیل که در باره 100 مورد اتهام سوء رفتار در جریان جنگ غزه تحقیق کرده می گوید بیشتر این اتهامات "بی اساس" بوده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 18567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =