با توجه به آغاز فصل امتحانات دانشگاهها بر اساس گزارشهایی از خوابگاههای دانشجویی، مصرف داروی مخدر ریتالین میان دانشجویان افزایش نگران کننده ای داشته است.

به گزارش جهان، عوارض ریتالین که مرتبا توسط جامعه پزشکی هشدار داده شده، متاسفانه امروز بالاترین مصرف غیرقانونی دارد؛ این دارو به روش‌های مختلفی مانند خوردن قرص، استنشاق پودر یا تزریق مایع استفاده می‌شود.

از جمله نمودهای نگران کننده این پدیده گرایش جدی برخی دانشجویان کشور به سوء مصرف دارویی موسوم به ریتالین با انگیزه بیداری در شب‌ها به خصوص در ایام امتحانات آخر ترم است! افراد مصرف کننده، گاهی 24 ساعت بدون هیچ وقفه و استراحتی مطالعه می‌کنند و پس از بین رفتن اثر دارو یا باید دوباره آن را مصرف کنند و یا این که 12 ساعت کاملا بخوابند که این باعث افت چشمگیر فعالیت اجتماعی و آموزشی در آنها می‌شود.

با این که ریتالین در ابتدای کار حافظه کوتاه مدت را فوق العاده تحریک می‌کند ولی بعد از مصرف مکرر، بازگشت فرد به حالت عادی مستلزم استفاده مجدد از دارو است. این قرص خطرناکتر از مواد مخدر شیشه و کراک است و آثار سویی به دنبال دارد. بی خوابی، سردرد، تهوع، اختلالات گوارشی و در مراحل بالاتر آسیب‌های شدید قلبی عروقی و از کار افتادگی کبد را به دنبال دارد و حتی باعث بروز واکنش‌های پارونوئید و افسردگی شدید در مصرف مزمن آن می‌شود.

داروی ریتالین توسط داروخانه‌های خاص و لزوما با نسخه پزشک ارائه می‌شود اما متاسفانه می‌توان این دارو را مانند دیگر داروها از ناصر خسرو با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از سطح جهانی خریداری کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 38459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =