اتحادیه بین‌المللی شیمی، آیوپاک، نام سنگین‌ترین عنصر جهان را به پیشنهاد گروه کاشف این عنصر، کوپرنیکیوم انتخاب و به ثبت رساند. این اتم با عدد اتمی 112، دارای هسته‌ای متشکل از 112 پروتون و 115 نوترون است.

سنگین‌ترین عنصر شناخته‌شده جهان به احترام اخترشناس مشهور، نیکلاس کوپرنیک نام‌گذاری شد و کوپرنیکیوم نام گرفت.

عنصر کوپرنیکیوم دارای عدد اتمی 112 است که همان تعداد پروتون‌های موجود در هسته اتم است. هسته این اتم 227 بار از هسته هیدروژن سنگین‌تر است و بدان معنی است که 112 ذره پروتون و 115 ذره نوترون در هسته آن وجود دارند. این، سنگین‌ترین عنصری است که تاکنون توسط اتحادیه بین‌المللی شیمی به رسمیت شناخته شده است.

نام کوپرنیکیوم توسط گروه کاشف این عنصر پیشنهاد شده بود. این گروه با پیروی از سنت نام‌گذاری عناصر شیمیایی به نام دانشمندان بزرگ جهان، نام نیکلاس کوپرنیک را برای نام‌گذاری این عنصر پیشنهاد داده بودند. نیکلاس کوپرنیک، اخترشناس و کشیش لهستانی بود که در کتاب خود، پیشنهاد کرد زمین و دیگر اجرام منظومه شمسی به دور خورشید می‌گردند و تحولی در دانش اخترشناسی به‌وجود آورد.

اتحادیه بین‌المللی شیمی موافقت خود را با این نام در روز 19 فوریه 2010 / 30 بهمن هم‌زمان با روز تولد کوپرنیک اعلام کرد. در جدول تناوبی عناصر، کوپرنیکیوم با نشانه"Cn" مشخص خواهد شد.

محققان این عنصر را اولین بار در سال 1996 / 1375 و با استفاده از شتاب‌دهنده 100 متر GSI (مرکز تحقیقات یون‌های سنگین در دارمشتات، آلمان) تولید کردند. سال گذشته اتحادیه بین‌المللی شیمی کشف این عنصر سنگین را به رسمیت شناخت و از گروه کشف‌کننده آن تقاضا کرد نامی را برای آن انتخاب کنند.

از میان دیگر عناصری که به افتخار دانشمندان بزرگ زمین نام‌گذاری شده، می‌توان به فرمیوم (انریکو فرمی)، اینشتینیوم (آلبرت اینشتین) و کوریوم (ماری و پیر کوری) اشاره کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 45902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • mojtaba amiri IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۹
    1 0
    بسیار جالب بود
  • رجایی IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
    0 0
    دو تیم بین‌المللی برای ساخت سنگین‌ترین عنصر جهان با هم به رقابت پرداخته‌اند عناصر فوق سنگین به عناصری گفته می‌شود که در انتهای جدول تناوبی با عدد اتمی بالای 104 قرار دارند. سنگین‌ترین عنصر پیشین با نام موقت آن‌انوکتیوم با عدد 118 در سال 2002 کشف شد و این دو تیم اکنون در تلاش برای تولید عناصر 119 و 120 هستند. جان پیتر اومتودت، استاد شیمی اتمی دانشگاه اوسلو نروژ به همراه دانشمندانی از اروپای غربی، ژاپن و آمریکا، تیم اول را تشکیل داده‌اند و تیم دوم از دانشمندان روسی و آمریکایی تشکیل شده اند