۰ نفر
۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۴

توسعه بندری در چابهار و اتصال جاده ای اسکله شهید بهشتی و اسکله شهید کلانتری زیستگاه مرجانها در خلیج عمان را در معرض نابودی قرار داده است.

مهر نوشت:

محمد نایب پور با بیان این که ساحل چابهار به دلیل مرجانهای دریای عمان یکی از بی نظیرترین نقاط دنیا برای غواصی است ادامه داد: برای نجات مرجانها پیشنهاد جابه جایی آنها داده شده که تا کنون به صورت آزمایشی اقدام به جابجایی بخشی از این مرجانها کرده ایم.

وی با اشاره به این که قرار است چابهار مگاپورت (ابربندر) شده تا جنوب قاره آسیا را به شمال آن وصل کند و با توجه به این قابلیت جز چهار نقطه استراتژیک دنیا محسوب می شود افزود: اگر چه اجرای این طرح در توسعه اقتصادی منطقه دارای اهمیت است ولی تخریبهای زیست محیطی را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به این که ما جزو نادرترین مناطق دنیا هستیم که برای حفاظت از محیط زیست اقدام به جابه جایی مرجانها کرده ایم گفت: به زودی بقیه مرجانهای چابهار نیز برای حفاظت از تخریب منتقل می شوند. نایب پور تاکید کرد: تا کنون به هیچ وجه اجازه تخریب نوار ساحلی و مرجانها را نداده ایم و پس از این نیز نخواهیم گذاشت مرجانها آسیب ببینند.

رئیس باشگاه غواصی چابهار تصریح کرد: با تخریب نوار ساحلی سایت غواصی چابهار نیز فضایی برای فعالیت نخواهد داشت و عملا غواصی چابهار به تعطیلی منجر می شود مگر این که دوباره مجوز استقرار سایت غواصی در منطقه آزاد چابهار داده شود. وی گفت: از آن جا که مرجانها محل تجمع، تولید مثل و تکثیر انواع ماهیان و آبزیان دریایی است مناطق مرجانی از مهمترین زیستگاههای دریای به شمار می روند و می توان نواحی مرجانی را نوعی زایشگاه و پرورشگاه دریایی برای تولد و رشد نامید. 

رئیس مدرسه غواصی چابهار تصریح کرد: نتیجه اولیه نابودی این توده های مرجانی نابودی بچه ماهیان و کاهش شدید تولید مثل تمام آبزیان در خلیج چابهار است. این امر در درازمدت سبب کاهش تعداد ماهیان و کمبود منابع صیادی و بیکاری خیل عظیم مردم بومی در منطقه که به اقتصاد ماهیگیری متکی هستند می شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 46163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =