به روزشده : ۱ دقیقه قبل
زمان انتشار: ۱۰:۳۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۱۹ | نسخه چاپی

رابرت گيتس با اذعان به بحران مالي در افغانستان:

لطفا اعراب به ما کمک کنند

آسیای میانه و قفقاز - وزیر دفاع برای نخستین بار ادعا کرد که احتمال دارد سربازان آمریکایی پیش از ضرب‌الاجل زمانی از افغانستان خارج شوند

رابرت گیس وزیر دفاع ایالات متحده همچنان به مسیر اظهار نظر در خصوص تحولات افغانستان ادامه می‌دهد . بیست و چهار ساعت پیش بود که آقای وزیر به صراحت اعلام کرد که اوضاع در افغانستان چندان جالب نیست و نباید با خوش‌بینی محض با تحولات جاری در این کشور روبه‌رو شد . افغانستان هشت سال است که جیب اروپایی‌ها و البته آمریکایی‌ها را خالی کرده اما هنوز از آرامش در این کشور جنگ‌زده خبری نیست . در روزهایی که همگان به غیر از ایالات متحده خواهان یافتن راهکارهای سیاسی برای آرام‌تر کردن اوضاع در افغانستان هستند، رابرت گیتس این‌بار از اعراب برای کمک به حل بحران افغانستان کمک می‌کند . تا‌کنون ایالات متحده تمام تلاش خود را به کار گرفته و از هیچ‌کدام از کشورهای عربی برای کمک به حل بحران در افغانستان کمک نخواسته بود . این‌بار اما شواهد حاکی از این است که اوضاع در افغانستان به هیچ‌وجه رضایت‌بخش نیست .


به گزارش آسوشییتدپرس ، عالی‌رتبه‌ترین چهره نظامی آمریکا با اعتراف به بار مالی جنگ این کشور در افغانستان از کشورهای عربی خواست به عملیات نظامی در افغانستان کمک مالی کنند : کشورهای عربی به غیر از عملیات نظامی به دو شیوه دیگر می توانند به ماموریت نیروهای خارجی در افغانستان کمک کنند . کشورهای زیادی هستند که در این ائتلاف حضور دارند . به صراحت می گویم برای کشورهایی که می خواهند کمک کنند دو زمینه همکاری به غیر از زمنیه نظامی وجود دارد . ابتدا کمک به اموزش نیروهای افغانی و پلیس و دوم کمک به صندوق حمایت از اموزش ارتش و پلیس افغانستان . این برای ملت امریکا یک بار سنگینی است و ما در بودجه جدید خود برای مسلح کردن ارتش و پلیس افغانستان یازده میلیارد دلار اختصاص دادیم ما نمی توانیم این بار سنگین را برای همیشه تحمل کنیم و جامعه بین المللی باید به ما کمک کند .

گیتس همچنین در خصوص پیوستن شماری از جنگجویان طالبان به نیروهای دولتی افغان گفت : هر روز شمار بیشتری از نیروهای طالبان در حال پیوستن به صفوف نیروهای دولتی هستند . من همواره بر این اعتقاد بوده ام که پیوستن رهبران اساسی طالبان به دولت زمانی‌که بدانند شانس پیروزی آنها غیر ممکن خواهد بود در عملیات نظامی، پیشرفتهایی ایجاد خواهد کرد .مشخص است هرگونه موفقیتی در مناطق مرجه و قندهار و مناطق دیگر ناشی از تغییر در وضع میدانی خواهد بود.


گیتس سخن گفتن در خصوص افغانستان را به همین‌جا ختم نکرده و برای نخستین بار اعلام کرد که احتمال دارد بخشی از سربازان امریکایی زودتر از ضرب‌الاجل زمانی تعیین شده در جولای 2011 ، خاک این کشور را ترک کنند. گیتس از ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه سرباز زده و تنها تاکید کرد که این قبیل عقب‌نشینی‌ها به شرایطی بستگی دارد که باید محقق شود .

کلیدواژه ها: افغانستان -
ارسال نظر
ارسال خبر به دیگران
نام
پست الکترونیک
نمایش داده شود
آدرس وبسایت یا وبلاگ
نظرشمــا     0/700
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای اشخاص درباره نظر من، به ایمیل من ارسال شود.
.خبرآنلاین نظراتی را كه حاوی توهین است، منتشر نمی كند * .لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
: لطفا حاصل عبارت را در باکس مقابل وارد نمایید
= 12 + 6
ارسال نظر
48716
نام شما
ايميل شما
ايميل گيرنده
توضيحات
: لطفا حاصل عبارت را در باکس مقابل وارد نمایید
= 12 + 6
ارسال خبر
آخرین خبرها
بیشتر...