۰ نفر
۲۸ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۲

شیرین سمیعی، عروس دکتر مصدق سعی کرده تا در کتاب «در خلوت مصدق» خاطرات خود را از دیدارهای مکرر با مصدق شرح دهد و از سجایای اخلاقی و دوران عزلت وی یاد کند.

به گزارش خبرآنلاین، «در خلوت مصدق» نوشته شیرین سمیعی برای سومین بار از سوی نشر ثالث روانه بازار نشر شده است. کتاب «‌در خلوت مصدق» یکی از ده ها کتابی است که در تعریف و تمجید از نخست‌وزیر سابق ایران «محمد مصدق» نوشته و روانه بازار نشر شده‌است. این کتاب نیز به سبک و سیاق کتاب‌هایی است که خواسته‌اند نتایج ملی شدن صنعت نفت و کودتای مرداد سال 1332 را تجزیه و تحلیل کنند اما فقط یک روی سکه آن وقایع را دیده و بررسی کرده‌اند.

سمیعی، نویسنده این کتاب که عروس دکتر مصدق است در این کتاب سعی کرده تا خاطرات خود را از دیدارهای مکرر با مصدق شرح دهد و از سجایای اخلاقی و دوران عزلت وی یادآوری کند، کما ‌‌اینکه در ضمن آن، حاشیه‌ها و توضیحاتی را درباره این خاندان برای خواننده کتاب بازگو می‌کند.

سمیعی انگیزه خود از نوشتن این کتاب را اینگونه شرح داده‌ است: «‌آنقدر نوشته‌های ناباب در این باب خواندم و کلام نامربوط شنیدم که ناگزیر از نوشتن این اوراق شدم به ویژه آن که یک تن از یاران قدیم تقاضای مصاحبه‌ای کرد و من ترجیح دادم خود بنویسم؛ چه کلام را نه روان بر زبان، بلکه سهل تر بر کاغذ آورم».

شکل کلی کتاب «در خلوت مصدق» پر از تعریف‌ها و تمجیدهایی است که سمیعی از مصدق می‌کند و در نظر دارد تا از او در این دوران؛ اسطوره‌ای دست‌نیافتنی در برابر این همه جانفشانی‌‌ها و فداکاری‌های ملت ایران بسازد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم»: «مصدق می نویسد: شاهزاده نیرالدوله والی اصفهان و یکی از ملاکین بزرگ اصفهان با من که مستوفی خراسان بودم ارتباط داشت. همسرم در اصفهان دو روستای موروثی داشت به نامهای کاج و خواتون آباد و بدین سبب من با رجال اصفهان آشنا شدم. نیرالدوله نامه ای مخفیانه و بدون آگاهی دیگران به عنوان ریاست مجلس شورای ملی صادر کرد و مرا به عنوان وکیل منتخب اعیان و اشراف از اصفهان معرفی نمود و این کار مصدق را با دو مشکل رو به رو کرد.....»

شیرین سمیعی متولد تهران است. وی تحصیلات دبیرستان را در ایران و لیسانس علوم سیاسی خود را از دانشگاهی در «لوزان» سوئیس دریافت کرد. در شهر تهران با «محمود مصدق»، نوه دکتر محمد مصدق آشنا شد که این آشنایی منجر به ازدواج آنها نیز شد. شیرین سمعیی در زمان حیات دکتر مصدق در کشور سوئیس اقامت داشت و سالی یک یا دو بار برای ملاقات با خویشان مخصوصاً دکتر مصدق روانه ایران می‌شد. وی در سال 1354 شمسی (1975) از همسرش جدا شده و به همراه دو فرزندش مینو و رامین زندگی مستقلی را آغاز کرد. سمیعی تا آغاز انقلاب اسلامی ایران به عنوان رییس تحقیقات و امور بین‌الملل این سازمان مشغول به کار بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم خانم « طاهره طالقانی » دختر آیت‌اله طالقانی از این سازمان برکنار شد.

از سمیعی تاکنون کتاب‌هایی چون «گل سنگ» (نشر البرز) و «ایران سیاه و سفید» (نشر کتاب‌سرا) به چاپ رسیده است. ضمن اینکه مقاله‌ای از وی در سایت «پژوهشنامه» که منتشر کننده دیدگاه فرقه ضاله «بهائیت» است به چشم می‌خورد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 69345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =