محمد جواد لاریجانی گفت:توسعه فعالیت های حزبی تضمین کننده آینده نظام جمهوری اسلامی ایران است.

محمد جواد لاریجانی در حاشیه نهمین کنگره جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که ارزیابی شما از رویکرد دولت به احزاب و گروه های سیاسی چیست؟ گفت: سیاست نظام ما تشویق تشکل های حزبی در چهارچوب قانون اساسی است. چون ما یک نظام دمکراتیک داریم حتما باید احزاب فعال داشته باشیم.

وی ادامه داد: احزاب باید مثل سایر امور در چهارچوب نظام اسلامی فعالیت کنند. لذا توسعه فعالیت های حزبی تضمین کننده آینده نظام جمهوری اسلامی ایران است.

لاریجانی در واکنش به اینکه به نظر می رسد رییس جمهور در برابر احزاب رویکرد منفی دارد گفت: باید اعتراف کنم در طول سی سال گذشته هیچ کدام از دولت مردان ما نسبت به احزاب آن توجه که می باید داشته باشند نداشتند. احزاب تنها زمان انتخابات عزیز اند و پس از آن ناپدید می شوند؛ این بدترین کاری است که ما می کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر خبرآنلاین راجع به آثار سوء ادامه این رویکرد توسط دولت مردان گفت: احزاب باید باشند تا ما نیروهای سیاسی فرهیخته را پرورش و آماده برای قبول مسئولیت کنیم. هر قدر تشکلات حزبی ما قوی تر باشند حرکات سیاسی مان معقول تر و تصمیم های سیاسی ما جمعی تر و مملکت داری ما نیز بهینه تر خواهد شد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در خصوص راه‌های کنترل مناقشات سیاسی بین اصولگرایان تصریح کرد: مناقشه‌ای که اتفاق افتاد خیلی عمیق نیست و جزو طبیعت جامعه‌ای است که در آن دموکراسی وجود دارد؛ هشدار دیروز رهبری این بود که نباید این مناقشات توسعه یابد بلکه این مسائل در درون جلسات و بحث‌ها مطرح شود.

وی با اشره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع اساتید بسیجی تاکید کرد: هیچ کس نباید بخواهد دانشگاه را خراب کند و نباید بگذاریم مناقشات فراتر از بحث‌های کارشناسی شود.

لاریجانی در واکنش به اظهارات رحیم مشایی در مورد اصولگرایان و تلاش برای اخراج مطهری از فراکسیون اصولگرایان و در پاسخ به اینکه چه کسی خط قرمزهای این جناح را مشخص می‌کند؟ گفت: این مواضع حاکی از انشقاق در بین اصولگرایان نیست. این جناح طبیعتا مانند سایر جناح‌ها طیف‌های زیادی دارد اما اصولگرایی دارای چند شاخصه است. شاخصه اصلی این است که ما می خواهیم بر اساس عقلانیت اسلامی یک نظم مدنی سیاسی بنا کنیم. ما حکومت سکولار نمی خواهیم. ثانیا ما اصولگرایان قویا به چهارچوب ولایت به عنوان یک شاخصه پایبند هستیم. ثالثا به مسئله مشارکت عمومی پایبند هستیم. یعنی همانطور که در قانون اساسی قید شده است همه تصمیمات باید مستقیم و غیرمستقیم با رای مردم انجام گیرد.

وی ادامه داد: اعتقاد به یک تفاوت سرزنده چه بین اصولگرایان و چه بین اصولگرایان و سایر جناح ها هستیم. به نظر من اصولگرایی در این مجموعه به خوبی قابل تنظیم است. ولی اینجا یک سازمان آهنی استالینی نداریم. یک جبهه سیاسی است که بیش از 19 حزب از احزاب تشکیل دهنده آن هستند.

لاریجانی در خصوص عملکرد جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه ه نظرم یک مجموعه سیاسی بسیار خوب است افزود: اولا افراد تحصیلکرده و فرهیخته در آن حضور دارند. در طول زمان های مختلف نوسانات سیاسی و فکری نداشته ولی جوشش فکری داشتند. فکر می کنم که جامعه اسلامی مهندسین نمونه یک حزب خوب سیاسی است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه فضائیه در پاسخ به خبرنگاری که موضوع «تسویه حساب سیاسی بودن مساله دانشگاه آزاد» را مطرح کرد گفت: اگر فضا را آرام کنیم می توانیم راجع به دانشگاه آزاد تصمیم حرفه ای بگیریم.

وی خود را از منتقدین نظام دانشگاه آزاد از بدو تاسیس خواند و گفت: این انتقاد به خاطر این نیست که جاسبی را آدم بدی بدانم. دانشگاه در عرف حرفه ای از استاد شروع می شود و بعد نظام آموزشی و... پدید می آید.

لاریجانی ادامه داد: دانشگاه آزاد این عرف را وارونه کرد. از دانشجو شروع کرد. بعد دنبال این رفت که استاد پیدا کند و بعد نظام آموزشی خود را نوشت که این یک ضربه برای دانشجویان و خانواده هایی شد که تمام هستی خود را می فروشند تا فرزندان شان در دانشگاه آزاد درس بخوانند.

وی با بیان اینکه اشکال من به دانشگاه آزاد کاملا حرفه ای است، خاطرنشان کرد: ما باید آموزش معقولی به این خانواده ها ارایه دهیم. اشکال دیگر من این است که دانشگاه آزاد با این ساختار یک وزارت علوم کامل است. آیا ما می خواهیم دو وزارت علوم داشته باشیم؟ که در این صورت باید دانشگاه آزاد دولتی شود و اگر نمی خواهیم دو وزارت علوم داشته باشیم باید دانشگاه آزاد را به دانشگاه های کوچک که مستقل باشند،تبدیل کنیم.

لاریجانی در خصوص جاسبی گفت: من ایشان را تیزهوش، باهوش و مدیر موفقی در ایجاد دانشگاه آزاد از صفر می دانم. ولی مواضع سیاسی ایشان غلط و منحرف است و ربطی به انتخابات ندارد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 70893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • peiman IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۳
    0 0
    البته وقتي احزاب منحل ميشن نبايد انتظار داشت بتونن فعاليت ازاد انجام بدن دوستان تعريف حزب رو هم مشخص كنن
  • پژمان IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۵
    0 0
    البته نه حزب بلكه ما هم همينطور هستيم درزمان انتخابات ميشيم عزيز ودردانه ولي بعد از انتخابات ميشيم مريض ودرد دانه