حشمتالله فلاحتپیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حادثه شب جمعه زاهدان، با یادآوری این مقوله که اگر این اتفاق در برخی کشورهای غربی به وجود میآمد، قوانین و راهکارهای حقوقی و قضایی هم در داخل این کشورها و هم در عرصهی بینالملل شکل میگرفت، به ایسنا گفت: باید برای مقابله با تروریسمی که در دستور کار سازمانهای جاسوسی بیگانه در منطقه قرار دارد، راهکارهای حقوقی در منطقه و ایران در دستور کار قرار بگیرد و باید برای تروریسم به دنبال راهکارهای حقوقی باشیم.
محورهای سخنان وی از این قرار است:
*اگرچه محکوم کردن این اقدام توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و دبیرکل سازمان ملل، از لحاظ دیپلماتیک مثبت است، اما موضوع تروریسم، موضوعی فراتر از تعارفات دیپلماتیک است.
*تروریسم در دستور کار سازمانهای اطلاعاتی در مناطق اشغالی عراق و افغانستان قرار دارد و آنها به این نتیجه رسیدهاند که برای پیشبرد مولفههای سیاسیشان در این کشورها از پتانسیلهای مختلف بهره گیرند که نمونهی آن گفتوگو با گروههای تروریستی در عراق و افغانستان است.
*تروریسم با اشغالگری وارد خاورمیانه شده و به تبع آن با پیچیدهتر شدن اوضاع در مناطق اشغالی، تروریسم نیز پیچیدهتر شده است. گروههای تروریستی که امروز در مرزز پاکستان و افغانستان شکل گرفته، مربوط به زمان اشغال افغانستان توسط شوروی است که این گروهها امروز نیز برای تامین منافع این اشغالگران دوباره فعال شدهاند.
* اسناد مربوط به عبدالمالک ریگی باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد که چگونه از طرف سازمانهای اطلاعاتی غربی مورد استفاده و تحریک قرار میگرفت. بعد از ضربه به ریگی، مهمترین مولفهی ناامنساز آمریکا در منطقه از بین رفت و این بزرگترین ضربه به آنها بود، ولی آنها خواهان ایجاد این شائبه هستند که منطقه امن نیست و لذا از دولت این انتظار وجود دارد که با توجه به تعلل عملیاتی سازمان ملل در پیگیری اسناد ریگی، این اسناد را به طور عمومی منتشر کند تا افکار عمومی دنیا با این مساله آشنا شوند.
نظر شما