آیت الله تهرانی عنوان کرد : " در روایات داریم که نزدیک‏ترین نام به اسم اعظم، «بسم الله» است، بنابراین دعایی که با «بسم الله» شروع شود رد نمی‏شود. "

به گزارش خبرآنلاین، آیت الله مجتبی تهرانی، در جلسات قبلی برخی عوامل تاثیر گذار در تسریع اجابت دعا را طرح کرده و توضیح داد. نماز، روزه، وضو و رو به قبله بودن از جمله عواملی بودند که تاثیر آنها بر دعا شرح داده شد.

آیت الله تهرانی در ادامه این مبحث از عامل جدیدی نام برده و توضیح دادند : " ما در بعضی از روایات داریم که هر وقت خواستی دعا کنی و از خدا تقاضایی داشته باشی، کلامت را با نام او آغاز کن. روایت هست: دعایی که بنده اولش را با «بسم اللّه الرحمن الرحیم» شروع کند، ردشدنی نیست. با انجام این کار و رعایت این ادب، انسان به معبودش توجه پیدا می‏کند. دو صفتی که در این عبارت شریف هست و به کار گرفته شده -رحمان و رحیم- خودش دارای خصوصیتی است. گفتن این جمله، آن چیزی را که در دعا رکن است که عبارت از توجه تام به خالق و انقطاع از غیر معبود است، زنده می‏کند. لذا موجب قاطعیت در دعا می‏شود. یعنی با گفتن این نام خداوند و توجه پیدا کردن به اینکه او رحمان و رحیم است، انسان قاطعانه از او تقاضا می‏کند. یک نوع قاطعیت می‏آورد که انسان از خدا با قاطعیت می‏خواهد و درخواست می‌کند."

وی در ادامه گفت : " نکته دیگر درباره «بسم اللّه الرحمن الرحیم»، این است که در میان نام‏های مقدس خدا، بالاترین نام نزدیک به اسم اعظم است، ما در روایات داریم که نزدیک‏ترین نام به اسم اعظم، «بسم الله» است. در روایتی از پیغمبر اکرم(ص) آمده است: «بسم اللّه الرحمن الرحیم» به اسم اعظم خدا از سیاهی چشم به سپیدی آن نزدیک‏تر است. دعا را با اسم اعظم خدا شروع کن. اینکه در آن روایت فرمود، دعایی که با «بسم الله» شروع شود رد نمی‏شود، برای همین است. فرض کنید کسی که می‏خواهد دعا کند، وضو گرفت، نمازش را خواند، بعد از نماز حالا همان آدابی که دارد، «بسم اللّه الرحمن الرحیم» بگوید و بعد تقاضایش را از خدا مطرح کند و آنچه که می‌خواهد را از او بخواهد، چنین کسی دعایش رد نخواهد شد. "

استاد اخلاق حوزه یکی دیگر از عوامل استجابت را دعا بر سر مزار پدر و مادر دانست و توضیح داد : " یکی از موقعیت‏هایی که برای اجابت دعا آورده‏اند، این است که انسان وقتی بر سر مزار اهل قبور رفت دعا کند. آن کسی که پدر و مادرش را از دست داده‏ است، وقتی بر سر مزارشان رفت اگر آنجا دعا کند، دعا آنجا مستجاب می‏شود. در روایات داریم که یکی از جاهایی که دعا مستجاب است، آنجایی است که به زیارت اهل قبور و پدر و مادرت می‏روی. حالا انسان‏های دیگر را تو ندیدی، ولی پدر و مادر خودت را که دیدی؛ دیدی که بعد از چند سال زندگی راهشان به اینجا رسید. دیدی چه شد؟! بدان که تو هم می­میری! آن‌وقت به یاد مرگ و قیامت می‏افتی و در آنجا متوجه خدا می‏شوی و صدایت بلند می‏شود که «ای خدا، مرا ببخش!». "

آیت الله تهرانی در ادامه بحث تکرار اذکار خاص برای دعا را مطرح کرد. به طور مثال، چهار مرتبه «الحمد لله رب العالمین» گفتن. در روایتی از پیغمبر اکرم(ص) داریم که فرمود: هرکه چهار مرتبه بگوید «الحمد لله رب العاالمین» خدا به او می‏گوید بخواه، تا به تو عطا شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 85480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرشته IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۶
    2 1
    به توكل نام اعظمش بسم الله الرحمن الرحيم وقتي بابامو از دست دادم تنها شدم تموم قشنگيهاي دنيا خراب شد وقتي ميرم پيشش نمي تونم باور كنم كه تموم زندگيم زير خروارها خاك خوابيده آره بالاخره ما هم ميريم تنها خداست كه با منه ممنونم ازش و ممنون از شما كه اين مطلب رو قرار دادين بارها از خدا خواستيم كه ببخشه مارو بخشيد و مي بخشه اين ماييم كه نبود اشتباه هارو بايد باورداشته باشيم اگر تنهاترين تنهايان شوم خدا جانشين نداشتنهاست من است.
  • رها شده از شرك IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۲
    2 2
    تا زماني كه خدا را از خود دور مي بينيد و براي رسيدن به او از واسطه استفاده ميكنيد ، خداي خود را نشناخته ايد پس به چه حسابي دعاي شما را اجابت كند؟