نمایندگان خودروسازان جهانی یکی پس از دیگری در حال خروج از ایران هستند و مشخص نیست اگر این بیماری فراگیر شود چه سرنوشتی در انتظار صنایع خودروسازی کشور خواهد بود.

مدتی است صنایع خودروسازی کشور به صورت جدی‌تری با مشکلات تحریم دست و پنجه نرم می‌کنند و این موضوع کار تولید را برای آنها سخت کرده است.

نمایندگان خودروسازان جهانی یکی پس از دیگری در حال خروج از ایران هستند و مشخص نیست اگر این بیماری فراگیر شود چه سرنوشتی در انتظار صنایع خودروسازی کشور خواهد بود.

صنایعی که مجبورند ترس از شرایط سیاسی را در ملاحظات اقتصادی خود لحاظ کنند.

داستان از بنز شروع و ادامه رو راه این خودروساز، BMW و تویوتا بودند. در حال حاضر پرونده رفتن هیوندایی نیز به عنوان پرتقاضاترین سبدی که مورد استقبال ایرانی‌ها بوده نیز باز است.

هرچند که بانک‌های کره‌ای اعتبارات اسنادی کرمان خودرو را برای ارسال قطعات به ایران قبول نمی‌کنند و حدود سه ماهی است که این خودروساز خصوصی کشور در خصوص قطعات کره‌ای به کما رفته است. آن طور که شنیده شده کارخانه هیوندایی جنس طرف ایرانی را آماده کرده ولی بانک‌ها مشکل ایجاد کرده‌اند.

جدای از این مساله تحرکاتی نیز از سوی ژاپن دیده شده که باید اذعان کرد، اگر این کشور عزم جدی برای بستن مرزهای خود به روی ایران باشد، صنعت خودرو  داخلی وارد بحران جدی خواهد شد.

شاید تهدید بستن مرزها از سوی تویوتا در بخش وارداتی چندان کشور را تحت تاثیر قرار ندهد، ولی مسما رفتن سوزوکی و نیسان معادلات ایران خودرو و سایپا/پارس خودرو را به هم خواهد زد.

متاسفانه اخبار خوبی نیز از همکاری ژاپن با خودروسازان داخلی نیز به گوش نمی‌رسد و مشخص نیست ایران خودرویی که هم اکنون برای سوزوکی‌ 2.4 لیتری سرمایه‌گذاری هنگفتی کرده و شبکه خود را برای خودرو جدید اصلاح کرده، کارش به کجا خواهد کشید، ولی هم اکنون اوضاع آنچنان بحرانی نیست و کجدار و مریز ترخیص قطعات در حال پیگیری است.

از طرف دیگر نیز نیسان به عنوان شریک تجاری پارس خودرو قرار دارد. بازار این خودروساز یعنی نیسان به شدت تحت تاثیر بازار امریکاست و اگر بنا باشد روزی فشارها بر وی بیشتر شود، مسلما بازار امریکا را به بازار ایران ترجیح خواهد داد.

هم اکنون ژاپن در ارسال قطعات سی کی دی به ایران مقام اول را دارد.

با این حال باید دید ایران در خصوص سیاست‌هایش در قبال واردات چه رویکردی را در ادامه اتخاذ خواهد کرد، در حال حاضر که سیاست عدم ثبت سفارش خودروهای وارداتی است.

کد خبر 88124

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۶
    0 0
    فرانسه تحریم نکرده ؟
  • بدون نام IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۶
    0 0
    شما هم نفت اين مفلوكها را قطع كنيد به زوزه كشيدن مي افتند
  • بدون نام IR ۰۳:۴۷ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۷
    0 0
    خدا رو شکر.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین