همزمان با موافقت هیات وزیران برای افزایش سرمایه شرکت ملی نفت ، خبر از تغییر اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران به گوش می رسد.

آذرجزایری :در عین حال این تغییرات با اماو اگرهای زیادی همراه خواهد بود چرا که قراراست مدیرانی جایگزین اعضای فعلی هیات مدیره شرکت ملی نفت شوند که پیش از این دستی در مدیریت شرکت نفت مناطق مرکزی داشته اند اما در حال حاضر مدیریت مجموعه های دیگر وزارت نفت را بر عهده دارند.

تقریبا از اواخر فروردین ماه امسال بود که شایعه تغییر اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت مطرح شد و در همان زمان این امر به شدت تکذیب شد و در نهایت با تغییر جشن ساز مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت و جایگزینی قلعه بانی به جای وی ، این شایعه نیز کم کم کمرنگ شد تا امروز که باز هم خبر می رسد که اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت به زودی توسط میرکاظمی تغییر خواهند کرد و برهمین اساس باز هم نفت باید شاهد موج دیگری از تغییرات در بدنه خود باشد.

این در حالی است که از زمان حضور  میرکاظمی در نفت تنها یک  تغییر در اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران روی داده و آنهم تغییر مدیرعامل شرکت ملی نفت و حضور قلعه بانی به جای جشن ساز در این جلسات بوده است.

اعضای هیات مدیره نفت را در حال حاضر افرادی چون سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت به عنوان رئیس، احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت نفت نائب رئیس، سیدمحمود محدث مدیر اکتشاف شرکت نفت، غلامرضا حسن بیگلو مدیر عامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب و عبدالمحمد دلپریش مدیر برنامه ریزی شرکت نفت تشکیل می دهند.به جز قلعه بانی دیگر اعضای این هیات مدیره از دوران وزارت نوذری در این سمت باقی مانده اند و تغییر در این سمت ها هنوز ایجاد نشده است.

شاید قابل توجه باشد که شرکت ملی نفت درمیان دیگر مجموعه های وزارت نفت و حتی بدنه خود وزارتخانه کمترین تغییرات را شاهد بوده است و به نظر می رسد موج تغییرات گسترده در این شرکت بزودی آغاز خواهد شد.

البته این خبر با خبری خوش برای نفتی ها هم همراه است.چرا که هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد ماده 3 قانون اساسنامه شرکت ملی نفت ایران ـ مصوب 1356- با افزایش سرمایه شرکت ملی نفت ایران از محل اندوخته سرمایه‌ای ـ به مبلغ پانصد و بیست و یک هزار و سیصد و سی میلیارد و ششصد میلیون ریال منقسم به پنجاه و دو میلیون و یکصد و سی و سه هزار و شصت سهم ده میلیون ریالی موافقت کرد.

افزایش سرمایه ای که این روزها می توانست یک خبر خوش برای اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت باشد اما می رود تا روزهای ناخوشایندی را برای اعضای فعلی هیات مدیره شرکت ملی نفت رقم بزند.اعضایی که به غیر از مدیرعامل شرکت ملی نفت ، از سوابق درخشانی در نفت برخوردارند و در طول مدیریت چند وزیر پیشین نفت همچنان در سمت های مدیریتی نفت مشغول به فعالیت بوده اند.

در عین حال، شاید نکته حائز اهمیت در این گزارش اعلام اسامی احتمالی اعضای جدید هیات مدیره شرکت ملی نفت باشد.

در این راستا احتمال می رود  با خروج سید محمود محدث، عبدالمحمد دلپریش و غلامرضا حسن بیگلو از ترکیب فعلی هیئت مدیره شرکت ملی نفت، مهدی فکور مدیر عامل جدید شرکت نفت مناطق مرکزی، علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش نفتی و جواد اوجی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران معرفی شوند.

در اینصورت مدیران ارشد شرکت ملی نفت جای خود را به مدیران ارشد دیگر مجموعه های وزارت نفت می دهند و در شرایطی که این اعضا باید دور هم جمع شوند تا برای شرکت ملی نفت و مدیریت این شرکت تصمیم بگیرند معاونان دیگر وزیر در امور گاز و پالایش و پخش برای شرکت ملی نفت ایران تصمیم گیری خواهند کرد.

نکته دیگر که شاید مهمتر ازاین موضوع باشد جایگزینی فکور به جای بیگلو است.در حال حاضر 80 درصد نفت کشور توسط مناطق نفت خیز جنوب تولید می شود و همواره حضور مدیرعامل این شرکت در هیات مدیره شرکت ملی نفت به دلیل حساسیت کار از ضرورت هایی است که بر آن همواره تاکید شده است.

اما در این بین وزیر نفت در تلاش است تا این قدرت را از مناطق نفت خیز جنوب بگیرد و به جای آن مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی را جایگزین کند.در حالیکه در شرایط فعلی روزانه کمتر از 200 هزار بشکه نفت در این منطقه تولید می شود .در حالیکه روزانه 3/2 میلیون بشکه نفت خام در مناطق نفت خیز جنوب تولید می شود و هم اکنون افزون بر 80 درصد نفت خام ایران را این شرکت تولید می کند .

در این بین برخی از کارشناسان تنها دلیل این تغییر در اعضای هیات مدیره نفت را در تولید 60 درصد گاز کشور در شرکت نفت مناطق مرکزی می دانند و تاکید دارند:تنها دلیل وزیر برای این تغییر می تواند تغییر سیاست های شرکت ملی نفت به سمت تولید گاز تا نفت باشد که در اینصورت هم میرکاظمی می توانست فکور را به جمع اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت اضافه کند اما حذف مدیریت شرکت مناطق نفت خیز جنوب از اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران کاملا غیر منطقی به نظر می رسد مگر آنکه وزیر تصمیم داشته باشد از این طریق از قدرت این شرکت بکاهد.

اگرچه توجه ویژه وزیربه مدیران این منطقه از ابتدای حضور میرکاظمی در نفت مشهود بود.چرا که گذری بر سوابق مدیران این شرکت طی یکسال حضور میرکاظمی بر مسند وزارت نفت نشان می دهد که نشستن بر صندلی مدیریت در این شرکت راه ترقی مدیرانش بوده است. به گونه ای که با حضور میرکاظمی در نفت جواد اوجی از این شرکت به شرکت ملی گاز پیوست و مدیریت این شرکت را بر عهده گرفت و پس از ان ضیغمی مدیریت شرکت نفت مناطق مرکزی را بر عهده گرفت و پس از چندی حضور دائم در کنار میرکاظمی بالاخره معاونت محموعه دیگری از وزارت نفت را بر عهده گرفت و سکاندار شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی شد.

در حال حاضر فکور سومین مدیری است که در دوره وزارت میرکاظمی بر صندلی این شرکت تکیه می زند و نکته جالب تر آنکه از این پس قرار است هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران به نوعی همین سه فرد بچرخانند.

چرا که در صورت اعمال تغییرات بنابر پیش بینی های صورت گرفته از این پس هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران حیات خلوت وزیر و همراهانش خواهد شد.همراهانی که حضورشان در هیات مدیره شرکت ملی نفت با هیچ منطقی رنگ نمی گیرد.

 

 

 

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 88737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =