ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس

وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می برد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با تنی چند از مقامات مختلف دنیا دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرآنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان عصر چهارشنبه با اندی ندایتوا معاون نخست وزیر و وزیر خارجه نامبیا ملاقات کرد. 

وزیر خارجه کشورمان در این دیدار بر اهمیت آفریقا در سیاست خارجی دولت جدید تاکید کرد و از نامبیا به عنوان کشور دوست یاد کرد که ایران همراه و همدل در مبارزات آنها برای استقلال  درکنار آنها بوده است. 

ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس



 امیرعبداللهیان ضمن اشاره به سفر ۵ سال پیش خود به آن کشور اظهار داشت کمیسیون مشترک اقتصادی آخرین بار در آن سفر برگزار شد و جا دارد در اولین فرصت دور جدید برگزار شود. در ادامه به مشکلاتی که در روابط خوب تجاری  دوجانبه به ویژه در خصوص امور مالی و بانکی ایجاد شده اشاره گردیده و راههای حل و فصل آنها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 در این دیدار وزیرامور خارجه کشورمان از وزیر خارجه نامبیا برای سفر به ایران دعوت کرد. 

وزیر خارجه نامبیا نیز در این دیدار ضمن اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که روابط دیپلماتیک با نامبیا پس از استقلال این کشور را برقرار کرد، به سابقه طولانی روابط دو کشور اشاره کرد و آمادگی دولت خود را برای گسترش همکاری ها در حوزه های تجاری، معدن، کشاورزی، بهداشتی و دارویی اعلام کرد. 

وی در ادامه اظهار داشت علیرغم اینکه تحریم های آمریکا موانع زیادی برای روابط ایجاد کرده است اما از آنجا که روابط با ایران برای نامیبیا از اهمیت بالایی برخوردار است، این کشور تمام تلاش خود را کرده است تا روابط دوجانبه کمترین آسیب را ببیند.

لازم به ذکر است دو طرف در خصوص آخرین تحولات در حوزه آفریقا تبادل نظر کردند.

در ادامه ملاقات های وزیر امورخارجه در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد، امیر عبداللهیان با رئیس جمهور عراق برهم صالح دیدار و در خصوص موضوعات مختلف مورد علاقه تبادل نظر کردند. 

 امیرعبداللهیان در این ملاقات با تاکید بر روابط راهبردی ایران و عراق، از آمادگی تهران برای گسترش همه جانبه روابط خبر داد. 

ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس

وزیر امورخارجه با اشاره به ابعاد مختلف روابط دوجانبه، بر ضرورت استفاده از تمامی ظرفیت ها در دو کشور تاکید نمود. 

وزیر خارجه در پایان سلام رئیس جمهور اسلامی ایران را ابلاغ نمود.

در این‌ ملاقات رئیس جمهور عراق ضمن ارسال پیام متقابل برای مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، از تمامی کمک های ایران طی سالهای گذشته تشکر نمود و اراده قطعی بغداد برای ارتقاء همه جانبه روابط را تشریح نمود.

لازم به ذکر است دو طرف در خصوص موضوعات مختلف مورد علاقه از جمله آخرین وضعیت افغانستان، سوریه، بحرین و یمن تبادل نظر نمودند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود عصر روز چهارشنبه با آقای پیتر ماورر رئیس صلیب سرخ جهانی ملاقات کرد. 

 امیرعبداللهیان در این ملاقات ضمن تشکر از تلاش های صادقانه پیتر ماورر، از اقدامات و کمکهای صلیب سرخ برای تفحص مفقودین و شهدای جنگ تحمیلی در خاک عراق و همچنین کمک های هرچند محدود اما ارزشمند به هلال احمر برای مبارزه با همه ‌گیری کرونا قدردانی کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به وضعیت خطیر انسانی در افغانستان، تلاش بی وقفه پرسنل نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در آن کشور و همچنین سازمان‌های مرتبط در داخل ایران برای کمک به بیجا شدگان و آوارگان طی هفته های اخیر را تشریح کرد و اظهار داشت: تلاش کردیم در میانه فراگیری کرونا و به رغم همه فشارهایی که این روزها جامعه ایران با آن روبرو است، تا جایی که ممکن است بیجا شدگان افغانستانی را نیز تحت واکسیناسیون کرونا قرار دهیم ولی در این رابطه به کمک فوری و جدی بین المللی نیاز ‌است. 

ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس


وزیر خارجه با انتقاد شدید از سکوت نهادهای حقوق بشری در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا عنوان داشت: تحریم های ظالمانه آمریکا اقدامی ضد انسانی و یک تروریسم آشکار بر ضد مردم ایران است که میبایست توسط همه  مردود شمرده شده و با آن‌مقابله شود. 

در این دیدار رئیس صلیب سرخ نیز ضمن تقدیر از همکاریهای نزدیک جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته و همچنین میزبانی سخاوتمندانه ایران از آوارگان افغانستانی، به اقدامات و کمکهای صورت گرفته  آن سازمان به افغانستان فارغ از تحولات سیاسی آن کشور اشاره کرد و گفت صلیب سرخ  یکی از مهمترین کمک کننده ها به افغانستان و عرضه کننده کمک های بشردوستانه به آن کشور طی سالهای گذشته بوده است. 

وی در رابطه با نوع کمک ها گفت تلاش شده است  فعالیت های بشردوستانه فقط محدود به ارسال کالا نباشد بلکه کمک به زیرساخت های لازم بهداشتی و سلامت فیزیکی و روانی و اجتماعی جامعه افغانستان را نیز دربرگیرد. وی تلاش برای باز ماندن دفاتر صلیب سرخ در افغانستان را افتخاری برای این سازمان دانست. 

ماورر در رابطه با فعالیت صلیب سرخ در یمن نیز ضمن اشاره به اینکه این سازمان در آنجا همچنان فعال است، نسبت به سخت شدن فعالیت ها در یمن و فشار مستقیم و کمرشکن اقتصادی بر مردم یمن ناشی از محاصره هشدار دارد.

وزیر امورخارجه کشورمان شامگاه چهارشنبه به وقت محلی با مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد دیدار و در خصوص موضوعات دوجانبه ای و منطقه ای به ویژه تحولات افغانستان و سوریه گفتگو و تبادل نظر کردند.  

در حوزه دوجانبه طرفین توافق کردند کمیته راهبردی دو کشور قبل از اجلاس سران با سفر وزیر خارجه ترکیه برگزار شده و دستور کار نشست کمیته عالی تنظیم شود. همچنین دو طرف توافق کردند نشست سه جانبه ایران، آذربایجان، و ترکیه در تهران برگزار شود. 

ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس

در این دیدار امیرعبداللهیان با تاکید بر روابط راهبردی دو کشور، ضمن اعلام اینکه در دولت جدید، معاون اول رئیس جمهور رئیس کمیسیون مشترک خواهد بود آن را ارتقاء جدی در این زمینه دانسته و آمادگی ایران را برای برگزاری کمیسیون های مشترک که مدتی است به تعویق افتاده اعلام کرد.  

در این دیدار وزیر خارجه کشورمان دعوت جناب آقای دکتر رئیسی از رئیس جمهور ترکیه را نیز ابلاغ کرد. 

در خصوص موضوعات منطقه ای، وزیر خارجه کشورمان ضمن اشاره به اینکه در منطقه تحولات جدیدی در حال شکل گیری است بر ضرورت رایزنی های منظم بین دو کشور بیش از هر زمان دیگری تاکید کرد. 

در رابطه با افغانستان امیرعبداللهیان اظهار داشت: در این کشور با همه طرف ها در ارتباط هستیم اما آنچه بسیار اهمیت دارد تاکید بر تشکیل دولت فراگیر به عنوان راه حل پایدار برای صلح و ثبات افغانستان می باشد. 

 وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار ضمن استقبال از ارتقاء سطح ریاست کمیسیون مشترک دو کشور، اظهار داشت از سوی ترکیه نیز معاون رئیس جمهور مسئول کمیسیون می شود. 

وزیرخارجه ترکیه با انتقاد از تحریم ها بر علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: تحریم های یکجانبه و غیرقانونی  بر ضد ایران باید برداشته شود. 

 وزیر خارجه ترکیه ضمن اعلام آمادگی برای حضور در نشست سه جانبه در تهران، اظهار داشت در اولین فرصت آماده سفر به تهران است تا رایزنی ها  از سر گرفته شود. 

در خصوص موضوعات منطقه نیز، وزیر خارجه ترکیه اظهار داشت: دو کشور با چالش های مشترک منطقه ای از جمله افغانستان   روبرو هستند که ضرورت رایزنی های نزدیک تر را الزام آور میکند.

همچنین وی با تاکید بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، از امکان جدی بالاگرفتن خشونت و افراطی گری در این کشور ابراز نگرانی نمود.

لازم به ذکر است دو طرف در خصوص سفر وزرای کشور و دادگستری ترکیه به ایران و همچنین تبادل مجرمین توافق نمودند.

وزیر امور خارجه کشورمان در آخرین دیدار های دو جانبه شامگاه چهارشنبه، با پیتر سیارتو وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان دیدار کرده و در خصوص روابط دوجانبه به ویژه روابط اقتصادی و همکاری های آموزشی و رفع مسائل مربوط به آن‌ و همچنین آخرین تحولات افغانستان با یکدیگر گفتگو و تبادل نظر کردند. 

 امیرعبداللهیان تلاش برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی را از اولویت‌های اصلی روابط  تهران بوداپست برشمرد و در این چارچوب پیشنهاد برگزاری کمیسیون ‌مشترک در اولین فرصت و تهیه نقشه راه روابط را ارائه داد. ایشان با اشاره به اینکه برخی توافقات قبلی با سرعتی که پیش بینی میشد جلو نرفته است بر ضرورت تلاش ها  برای برطرف کردن مشکلات تاکید کرد.

ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/عکس



 وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه بیش از چهار هزار دانشجو در مجارستان مشغول به تحصیل بوده و تقریبا معادل همین تعداد دانش آموخته دانشگاه از کشور مجارستان وجود دارند، آن را مبنایی برای تعمیق روابط بین دو ملت بر شمرد. 

وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان نیز در این دیدار ابتدا  با اشاره به سفر سال ۱۳۹۴ خود به تهران و توافقات در این سفر اعلام آمادگی کرد کمیسیون مشترک اقتصادی را در سفر آتی به تهران برگزار کند. 

پیتر سیارتو ضمن تاکید بر  اراده بوداپست بر گسترش همه جانبه روابط اقتصادی و تجاری، اظهار داشت: تحریم های آمریکا مشکلاتی را ایجاد کرده اما در همین مدت تلاش داشته ایم تا روابط اقتصادی مجددا تقویت گردد.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان ایرانی از بهترین دانشجویان خارجی در مجارستان هستند،  آمادگی خود را برای گسترش همکاری های آموزشی  اعلام کرد.

لازم به ذکر است مجارستان برای هدیه ۱۰۰ هزار واکسن سینوفارم اعلام آمادگی کرد که بنابر پیشنهاد امیرعبداللهیان توافق شد این بسته هدیه به واکسیناسیون پناهجویان افغانستانی داخل ایران اختصاص باید.

 امیرعبداللهیان همچنین با جفری اونیما وزیر خارجه نیجریه دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن تاکید بر  عزم جدی دولت جدبد برای گسترش روابط با نیجریه، تسهیل فضای تجارت بخش های خصوصی دو کشور را به عنوان عامل ضروری تحقق این هدف عنوان کرد و در این رابطه  ایجاد خط کشتیرانی و تسهیل صدور روادید تجاری را از جمله  گام های پیشنهادی موثر در گسترش روابط برشمرد و از آمادگی ماهان برای برقراری خط مستقیم به لاگوس خبر داد. 

 امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه ششمین کمیسیون مشترک آماده برگزاری است و تهران میزبانی آن را عهده دار خواهد بود، اظهار داشت برگزاری این کمیسیون می تواند تحرکی در روابط تجاری ایجاد کرده و آن را به سطح روابط خوب سیاسی کنونی دو کشور برساند. 

وزیر خارجه کشورمان در رابطه با موضوع شیخ زکراکی اظهار داشت:  پرونده شیخ زکزاکی در یک اقدام سازنده مقامات کشور شما به نقطه خوبی رسید.
 
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه سیاست دولت جدید در راستای گسترش همه جانبه روابط با آفریقا خواهد بود، آمادگی  جمهوری اسلامی ایران برای تداوم حمایت متقابل در مجامع بین المللی را اعلام کرد.

در این دیدار وزیر خارجه کشورمان دعوت جناب آقای دکتر رئیسی از رئیس جمهور نیجریه برای سفر به تهران  را ابلاغ کرد. 

وزیر خارجه نیجریه نیز در این دیدار ضمن ابلاغ پیام گرم رئیس جمهور برای مقامات عالی کشورمان گفت: ایران یک تمدن بزرگ است و  از سفر شش سال پیش رییس جمهور نیجریه به تهران به عنوان رویدادی فراموش ناشدنی که نشان دهنده همبستگی دو ملت است یاد کرد. 

 جفری اونیما در خصوص روابط دوجانبه، با اشاره به اینکه وضعیت روابط تجاری و اقتصادی  همپای روابط خوب سیاسی پیش نرفته است، ابراز امیدواری کرد بتوان روابط دو کشور را به سطحی جدید ارتقا داد. وی در ادامه ضمن آمادگی برای برگزاری کمیسیون مشترک تا پیش از پایان سال میلادی جاری، از تفاهماتی نظیر برقراری پرواز مستقیم و ایجاد مسیر کشتیرانی استقبال کرد.

 وزیر خارجه نیجریه، توجه به ارتباطات مردمی و همکاریها در حوزه های صنعتی و کشاورزی را از جمله دیگر حوزه های پیشنهادی اولویت دار کمیسیون مشترک برشمرد. وی همچنین امکان همکاری در زمینه های دیگر از جمله مبارزه با تروریسم را از موضوعات پیشنهادی برای بررسی دو طرف عنوان نمود. 

در ادامه وزیر امور خارجه کشورمان و لوئیجی دی مایو وزیر خارجه ایتالیا در نشستی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه و شرایط افغانستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از مسیر خوب روابط دوجانبه ایران و ایتالیا، تاریخ ۱۶۰ ساله این روابط را نشاندهنده عمق رابطه دو کشور دانست و تصریح کرد که دولت جدید جمهوری اسلامی ایران مایل است تا روابط را در بالاترین سطح با ایتالیا دنبال کند.

 امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به اینکه در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری نظیر صنعت، کشاورزی، علم و فناوری و گردشگری ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری دو کشور وجود دارد، تأکید کرد که باید با حمایت از فعالیت شرکت‌های کوچک و متوسط (SME)، زمینه را برای افزایش ارتباط تجار و بخش خصوصی دو کشور فراهم کرد.


وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برخی از کشورهای اروپایی خود را از بازار بزرگ ایران محروم کرده‌اند، ابراز امیدواری کرد که همکاری نزدیک ایران و ایتالیا در آینده ادامه و گسترش یابد. امیرعبداللهیان برقراری پروازهای بیشتر و فعالیت خطوط هوایی ایتالیا میان دو کشور را یکی از اقداماتی دانست که می‌تواند به تسهیل روابط منجر شود.

در ادامه این نشست، وزیر خارجه ایتالیا روابط دو کشور را بسیار مهم توصیف کرد، و لذا لازم است انرژی بیشتری به روابط تزریق شود.

دی مایو با بیان اینکه این کشور به دنبال منظم‌تر کردن رایزنی‌های دو طرف است، پیشنهاد کرد که میان ایران و ایتالیا پروژه‌های مشترکی تعریف شود که ابعاد فرهنگی روابط و تمدن باستانی دو کشور در آن محوریت داشته باشد.

وزیر خارجه ایتالیا ضمن استقبال از افزایش پروازها میان دو کشور عنوان کرد  لازم است تا ابعاد فنی و تجاری این موضوع مورد بررسی قرار گیرد. دی مایو با بیان اینکه سفارتخانه‌های دو کشور در سطوح مختلف در حال فعالیت هستند، گفت سفارتخانه‌ها می‌توانند جهت رایزنی‌های بیشتر برنامه‌ریزی کنند.

در این نشست طرفین در خصوص آخرین تحولات افغانستان نیز به بحث و گفت‌وگو پرداختند. وزیر خارجه ایتالیا با تشکر از اقدامات ایران جهت کمک به خروج اتباع باقی‌مانده ایتالیا از افغانستان، برای ارسال کمک جهت واکسیناسیون آوارگان و پناهجویان افغانستانی در ایران اعلام آمادگی کرد.

دی مایو بحران افغانستان را دارای تبعاتی دامنه‌دار برای جهان دانست و گفت ضروری است که رایزنی‌ها در این خصوص، در سطوح محتلف ادامه بابد.

 امیرعبداللهیان در ادامه برنامه ها با جپ کوفود وزیر خارجه دانمارک دیدار و در خصوص آخرین وضعیت روابط و همکاری ها در حوزه های مختلف دوجانبه و منطقه ای گفتگو و تبادل نظر کردند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اشاره به علاقمندی دولت جدید برای برقراری روابطی متوازن با کشورهای مختلف از جمله در اروپا،  بر گسترش همکاری ها در حوزه های مختلف محیط زیست، انرژی های تجدید پذیر، دارویی، دامپزشکی و  بهداشتی تاکید نموده و  از اقدام دانمارک در تولید انسولین قلمی در ایران تقدیر کرد. 


 امیرعبداللهیان با اعلام آمادگی برای مرور روابط و طراحی مسیر توسعه بیشتر روابط دو جانبه، فعال سازی ظرفیت های کمیسیون مشترک دو کشور و بازگشایی پروازهای مستقیم تهران و کپنهاگ را در رسیدن به این اهداف موثر خواند. 

ایشان در خصوص فعالیت برخی گروه‌های تروریستی در اروپا، حضور برخی از این عناصر در خاک دانمارک را غیر قابل قبول دانست و خواستار اعمال استاندارد واحد برای برخورد با تروریسم شد.

وزیر امور خارجه در بخش دیگر از گفتگو با همتای دانمارکی خود به تحریم ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: " دولت فعلی آمریکا در اعمال تحریم های غیرقانونی و ظالمانه علیه ملت ایران مسیر دولت قبلی را ادامه داده است و این مغایر ادعاهایی است که به صورت روزانه از واشنگتن شنیده میشود که میخواهند به برجام باز کردند. 

وزیر خارجه افزود: البته این تحریم ها اگرچه محدودیت هایی را ایجاد کرده اما نتوانسته مانعی در روابط خلاقانه تجاری ایران با جهان خارج ایجاد کند و این فرصتی برای هر دو کشور است.

در خصوص افغانستان نیز امیرعبداللهیان آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با دانمارک جهت ارسال کمک های لازم به مردم آن کشور را اعلام کرد. 

وزیر خارجه دانمارک نیز در این دیدار ضمن ابراز تمایل به گسترش همکاریها،  اظهار داشت تحریم های یکجانبه علیه مردم ایران قابل قبول نیست، در عین حال لازم است در اولین فرصت گفتگوهای وین از سرگرفته شود.

جپ کوفود از از اقدام مهم ایران برای کمک به خارج کردن اتباع خارجی از افغانستان تشکر کرد و اظهار داشت: "دانمارک ۸۰ میلیون دلار برای کمک های انسان دوستانه اختصاص داده است و حتما می بایست بخشی به آوارگان افغانستان اختصاص  یابد." وزیر خارجه دانمارک در این دیدار بر حمایت دولت متبوع خود از رایزنی های منطقه ای در حوزه کشورهای خلیج فارس تاکید کرد.

لازم به ذکر است امیرعبداللهیان در این‌ نشست همچنین برخی موضوعات کنسولی در مورد مشکلات اتباع ایرانی در خاک دانمارک را مطرح نمود. وزیر امور خارجه دانمارک از همکاری مشترک کنسولی برای حل و فصل موضوعات مطروحه استقبال کرد.
 

در ادامه نیز امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و نیکولا سلاکوویچ وزیر خارجه صربستان به بحث و تبادل نظر در خصوص روابط دوجانبه پرداختند.

وزیر خارجه صربستان با بیان اینکه دو کشور از دیدگاه‌ها، مواضع و ارزش‌هایی نزدیک به هم برخوردار هستند، تبادل هیأت‌ها میان دو کشور در شرایط سخت را نشانه عمق این روابط توصیف کرد.


سلاکوویچ با اشاره به رشد مداوم اقتصاد صربستان، این کشور را مقصدی امن برای سرمایه‌گذاری توصیف کرد. وی همچنین گفت منطقه بالکان نیازمند ثبات، صلح و آرامش است و صربستان تلاش می‌کند در این زمینه نقشی سازنده ایفا کند.

وزیر خارجه صربستان در این دیدار از امیرعبداللهیان برای شرکت در نشست بزرگداشت جنبش عدم تعهد در بلگراد دعوت کرد.

 حسین امیرعبداللهیان در این نشست با بیان اینکه دو کشور ایران و صربستان از موقعیتی ژئوپلتیک در منطقه خود برخوردار هستند، یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران همواره از صلح و ثبات بالکان حمایت کرده است و به صربستان نگاهی راهبردی دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین رابطه دوستانه دیرینه میان مردم دو کشور را یک سرمایه توصیف و اشاره کرد که ایران همواره از تمامیت ارضی صربستان حمایت کرده و تلاش داشته است تا در سازمان‌های بین‌المللی همراه این کشور باشد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1557545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =