جزئیات ردصلاحیت‌ های انتخابات مجلس خبرگان رهبری /روحانی نامه نوشت، رئیسی به تهران نیامد /کدام کاندیدای خبرگان فوت کرد؟

رد صلاحیت چهره های مطرح، باسابقه و کهنه‌کار در عرصه سیاست پس از انقلاب اسلامی موجب واکنش های زیادی در هفته های اخیر شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ششمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفندماه سال جاری همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار می شود که رد صلاحیت چهره های شاخصی مانند حسن روحانی، مصطفی پورمحمدی و سیدمحمود علوی و سیداحمد مرتضوی مقدم در هفته های اخیر خبرساز شده است.

روحانی به شورای نگهبان نامه نوشت

امروز خبری منتشر شد مبنی براینکه حسن روحانی هفته گذشته در نامه‌ای به شورای نگهبان خواستار اعلام دلایل ردصلاحیت خود شده اما با گذشت یک هفته هنوز این شورا به نامه او پاسخی نداده و دلایل و مستندات خود را برای این تصمیم ارائه نکرده است.

بنا به روایت ایلنا، روز ۴ بهمن ۱۴۰۲ بنا به اطلاع یکی از مقامات شورای نگهبان، ردصلاحیت روحانی پس از سه دوره نمایندگی مردم سمنان و تهران در مجلس خبرگان رهبری توسط فقهای این شورا، اعلام و پیامک ردصلاحیت او روز شنبه هفتم بهمن ارسال شد.

حجت‌الاسلام روحانی به این تصمیم اعتراض نکرد و در بیانیه‌ و نامه به شورای نگهبان خواستار اعلام دلایل ردصلاحیت خود شد که هنوز دلایلی اعلام نشده است.

رئیسی به تهران نیامد

از سوی دیگر سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم هم از تهران کاندیدا نشد و ترجیح داد در خراسان جنوبی به عنوان تنها کاندیدای تاییدصلاحیت شده، با خودش رقابت کند.

آمار منتشرشده راجع به افرادی که تاکنون تأییدصلاحیت شده‌اند، نشان می دهد در ۷ استان البرز، خراسان جنوبی، زنجان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان، هیچ رقابتی وجود ندارد.

همچنین با این اعلام شده بود در مرحله ول ۱۳۸ نفر تایید صلاحیت شده اند اما مطابق با آخرین خبرها، یکی از نامزدهای این انتخابات از حوزه انتخابیه هرمزگان انصراف داده و یکی دیگر از آن‌ها نیز به تازگی فوت کرده است، بنابراین تعداد نامزدهای این دوره را باید ۱۳۶ نفر در نظر گرفت.

کاندیداهای اهل سنت چند نفر بودند؟

براساس آنچه ستاد انتخابات کشور از ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان اعلام کرده بود، ۶۵ نفر از نمایندگان مجلس فعلی (مجلس پنجم) کاندیدای حضور در ششمین دوره انتخابات شده بودند. همچنین ۵۲ درصد از داوطلبان سابقه کاندیداتوری در انتخابات پیشین را داشتند. ۴۸ درصد از کاندیداها برای نخستین بار برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده بودند و۵۲ درصد از داوطلبان هم دارای سابقه ایثارگری بودند.

آمارهای وزارت کشور از ثبت نام کنندگان از سویی نشان می داد که از میان ۵۱۰ داوطلب خبرگان رهبری، تنها ۱۳ داوطلب از میان علمای اهل سنت هستند و ۴۹۷ نفر نیز از علمای اهل تشییع برای انتخابات نام نویسی کردند.

لحظه موعود رسید

فردا (چهارشنبه، ۱۸ بهمن‌ماه) پایان مهلت رسیدگی به اعتراض‌های داوطلبان ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری توسط شورای نگهبان است و به گفته هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان چنانچه تغییری در نتایج با بررسی ها صورت گیرد، به داوطلبان اعلام خواهد شد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1869998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =