تقابل پیشرفته‌ترین ناوهای هواپیمابر جهان: فورد آمریکا در برابر فوجیان چین / فیلم

چین با رونمایی از سومین ناو هواپیمابر کلاس فوجیان، گام بلندی برای گسترش حضور دریایی خود برداشته است؛ اما به نظر می‌رسد فوجیان با تمام پیشرفت‌هایش، هنوز نمی‌تواند با ناو هواپیمابر کلاس فورد نیروی دریایی ایالات متحده برابری کند.

تینا مزدکی: نیروی دریایی چین با رونمایی از سومین ناو هواپیمابر کلاس فوجیان، گام بلندی برای گسترش حضور دریایی خود برداشته است، اما با وجود تمام پیشرفت‌های فوجیان در زمینه فناوری، هنوز ویژگی‌هایی وجود دارد که مانع از برابری این ناوگان با ناوگان نیروی دریایی ایالات متحده می‌شود. به عنوان مثال فوجیان حدود ۸۰ هزار تن ظرفیت دارد، اما کلاس فورد حدود ۱۰۰ هزار تن است و این به آن معنا است که فوجیان هواپیمای کمتری را می‌تواند حمل کند. از طرفی کشتی‌های کلاس فورد از پیشرانه رآکتور هسته‌ای بهره می‌برند ولی فوجیان این‌طور نیست؛ ازاین‌رو استقامت ناو چینی پایین‌تر و ظرفیت آن هم برای ذخیره‌سازی سوخت هواپیما کمتر خواهد بود».

اما برتری فورد تمام ماجرا نیست، زیرا شبکه جهانی زیرساخت‌های دریایی ایالات متحده به‌مراتب بهتر و گسترده‌تر است و ناوهای هواپیماپر آمریکا می‌توانند از آن‌ها به نفع خود استفاده کنند.

به گزارش خبرآنلاین، فوجیان از ناوهای هواپیمابر قبلی چین یعنی لیائونینگ ۶۰ هزار تنی و شاندونگ ۶۶ هزار تنی پیشی گرفته و اخیراً پس از اولین آزمایش دریایی خود در ۱ می، به کارخانه کشتی‌سازی شانگ‌های جیانگ‌نان بازگشت. اما فورد که جدیدترین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده است، قبلاً یک دوره پنج ساله آزمایش‌های دریایی را که از سال ۲۰۱۷ آغاز شد، پشت سر گذاشته و برای اولین بار در نوامبر ۲۰۲۲ در دریا مستقر شده است.

فوجیان از سیستم منجنیق الکترومغناطیسی شبیه به ناوهای کلاس فورد آمریکا بهره می‌برد که از فناوری‌های معمولی پیشرفته‌تر است. پس از فورد، فوجیان دومین ابزار نظامی جهان است که از چنین فناوری پیشرفته‌ای بهره می‌برد؛ با این تفاوت که فوجیان به ۳ مسیر پرتاب مجهز است و فورد به ۴ مسیر.

ارتقاء ویژگی‌های فوجیان، ظرفیت هواپیماهای قابل‌حمل را افزایش داده است، به‌طوری‌که فوجیان هم‌اکنون به‌شکل چشمگیری از ناوهای هواپیمابر ۴۲هزار تنی «شارل دوگل» فرانسه و ۶۵هزار تنی اچ.ام.اس کوئین الیزابت انگلیس بزرگ‌تر است.

تقابل پیشرفته‌ترین ناوهای هواپیمابر جهان: فورد آمریکا در برابر فوجیان چین

شرح عکس: ناو هواپیمابر جرالد فورد، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا

فوجیان نشان‌دهنده گام مهمی در مدرن‌سازی نظامی چین تحت رهبری «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور این کشور است؛ با این حال کارشناسان معتقدند که نیروی دریایی چین هنوز از سیستم‌های پشتیبانی اساسی برای رقابت با نیروی دریایی ایالات متحده برخوردار نیست.

یکی دیگر از نقاط ضعف فوجیان آن است که چین، زیرساخت لازم را برای کنترل طولانی‌مدت فوجیان در خارج از محدوده آب‌های خود ندارد. این کشور فعلا ناوگان کوچکی از کشتی‌های تکمیلی دارد که معمولاً ناوگان هواپیمابر را همراهی می‌کنند تا مصرف سوخت، مهمات و آذوقه آن را پاسخ دهند و از این منظر، اندک شباهتی به شبکه گسترده جهانی بنادر و پایگاه‌های آمریکا ندارد که در آن ناوهای هواپیمابر بتوانند ذخایر خود را تجدید کنند و خدمه بتوانند استراحت کنند.

کارشناسان بر این باورند که فوجیان و دیگر ناوگان چینی قلب ناوگان «پساآمریکایی» را تشکیل می‌دهند. همانطور که ایالات متحده پس از پایان جنگ سرد از ناوهای هواپیمابر خود برای اعمال نظم جهانی و اقدام نظامی علیه کشورهای ضعیف‌تر استفاده کرده است، کشورهایی مانند چین هم قصد دارند از ناوهای حامل خود در نقش پاسبان منطقه استفاده کنند. با این حال اولین آزمایش دریایی فوجیان، گمانه‌زنی‌هایی را درباره پیامدهای آن برای همسایگان چین و به‌خصوص تایوان مطرح کرده است.

منبع: newsweek

۵۴۳۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1906071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    10 11
    این چینی ها هم اسکولند ها. ناو هواپیمابر سه دهه است منسوخ شده و کشورهای پیشرفته به دنبال هواپیماهای بدون سرنشین با امکان برد پروازی ده ها هزار کیلومتر هستند اینا دنبال چیزی هستند که تبدیل به یک هدف خیلی راحت واسه موشکهای هایپرسونیک شده اند
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    1 3
    سرمایه گزاری بر روی ناوهای هواپیما بر با وجود موشکهای دریایی .و پهبادها بیهوده است .اجازه بدهید پولشان را هدر بدهند
    • IR ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      5 4
      با پول خرید نفت ایران راحت میتونند چندتا از اینا رو بسازند بهرحال حداکثر یک سوم میخرن .
  • جانان صاحب کل IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    1 1
    صاحب کل دشمن چین نیست نه چین خواهر زاده من هست .. نمیشه.. نه... چین فقط حق نداره کالای بی کفیت به هیچ کشوری بده حق نداره نه ایراد گرفته
    • غلی IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
      0 0
      😀
  • Biotechnologist IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۳۱
    0 0
    خیلی ساده انگاری هستش وقتی می‌گن دوره ناوهای هواپیمابر به پایان رسیده وقتی که هنوز دومین نیرو هوایی قدرتمند دنیا از لحاظ کمیت و کیفیت باز هم بخش هوایی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکاست و مدت‌هاست که فالانکس برای دفاع در آخرین خط جواب میداد و همیشه در حال R&D هستن با بودجه‌ای که قابل قیاس با هیچ کشوری نیست و DARPA با اون بودجه عظیم فقط یکی از بخش‌های اختصاصی برای تحقیقات پیشرفته هست.برای اون‌هایی که نمی‌دونن DARPA مخفف Defense Advanced Research Projects Agency هستش که معنیش میشه آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی که بودجه‌اش از بودجه خیلی کشورهای کوچیک بیشتره و نشون دهنده اینه که پایه و اساس کشور بر مبنای R&Dهمون تحقیق و توسعه خودمونه پس اگه ناو هواپیمابر به درد نمی‌خورد آمریکا فورد رو نمی ساخت البته دو تا چیز مهم هستش آمریکا چه جنگنده‌ای حمل می‌کنه چین چه جنگنده‌ای مسئله دیگه که توضیح داده شد از جنگ جهانی دوم داره با ناو هواپیمابر به متحدین خودش کمک کرده و شبکه ارتباطی قوی داره.پدافند لیزری به زودی به ریل‌گان اضافه میشه و تقریباً نفوذناپذیر میشه و چین این کارو ۴دهه دیر شروع کرده