آمارها نشان می دهد که همزمان با مانورهای رسانه ای برروی کاهش رشد تقاضای نفت خام، جشن سال نوی میلادی در حالی گرفته می شود که روزهای سال 2013 بازار نفت روی لبه تیغ حرکت خواهد کرد.

آذرجزایری: تهدید ایران برای توقف صادرات نفت در صورت عملیاتی شدن می تواند شوک نفتی بزرگی را رقم بزند.
علی رغم خبرهایی مبنی بر وجود یک میلیون تا دومیلیون مازاد تولید نفت خام در دنیا و تاکید بر اینکه بازار نفت در صورت توقف صادرات نفت خام ایران دچار مشکل نمی شود، آمارها نشان می دهد که در صورت حذف یک میلیون بشکه نفت خام ایران از بازار با توجه به توان تولید 92 میلیون بشکه ای روزانه جهان و تقاضای 91 میلیون بشکه ای روزانه جهان در سه ماهه چهارم سال 2013، بازار نفت در صورت حذف صادرات نفت خام ایران بر روی لبه تیغ حرکت خواهد کرد و قطعا در صورت قطع صادرات یکی از کشورهای صادرکننده نفت در صورت رخداد های ماورالطبیعه در کشورهایی چون عراق که همواره صادرات این کشور را دچار مشکل می کند، بهای نفت تا مرز 200 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت.
شاید برای همین باشد که آمریکا هر شش ماه سعی بر تمدید معافیت 9 کشور از عدم خرید نفت خام ایران دارد و سعی دارد به هر روشی یک میلیون بشکه نفت خام ایران را در بازار حفظ کند.
اما درعین حال آنچه در حال حاضر مشهود است تحریم برگشت منابع مالی فروش نفت خام به ایران است. چرا که آمریکا سعی دارد با تمدید این معافیت یک میلیون نفت خام روزانه ایران در بازار را حفظ کند با اینحال تلاش می شود از ورود پول این فروش نفت به ایران جلوگیری شود.
بنابراین شاید این تحلیل را درست دانست که توقف صادرات نفت خام ایران در شرایط فعلی به نفع کشور است و این امر تنها در صورتی محقق خواهد شد که ایران وابستگی خود به درآمدهای نفتی را قطع کند.
به این معنا که دولت در بودجه سال 92 باید تمام وابستگی خود به نفت را قطع و بر درآمدهایی دیگر کشور چون صادرات غیرنفتی و مالیات تکیه بزند.

 

منبع: آخرین گزارش اوپک از وضعیت بازار جهانی نفت


براساس جدول ارائه شده در آخرین گزارش اوپک از بازار جهانی نفت، در سه ماهه چهارم سال 2013 تقاضای جهانی نفت به 90 میلیون و 830 هزار بشکه در روز می رسد در حالیکه در سه ماهه چهارم 2012 این میزان حدود 90 میلیون و 60 هزار بشکه بوده است.
البته این گزارش در حالی ارائه می شود که بسیاری از کارشناسان این بحران را شامل حال سال 2013-2014 می دانند و پس از آن با توجه به افزایش تولید روسیه و آمریکا دیگر نیازی به نفت خام ایران در بازار نخواهد بود.
بنابراین در چنین شرایطی این هشدار باید از سوی مسوولان کشور جدی گرفته شود و اگر تصمیمی مبنی بر قطع صادرات نفت خام وجود دارد آن را هر چه زودتر اجرایی کنند. البته به شرط آنکه راهی برای قطع وابستگی به درآمد نفت پیدا شود.

/22131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 263834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =