مهر نوشت:

حمید چیت چیان در دیدار با نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مورد دریاچه ارومیه باید حقایق را به مردم بگوییم و توقع بی مورد ایجاد نکنیم گفت: ما به 10 تا 15 سال زمان نیاز داریم تا بتوانیم دریاچه ارومیه را به وضع سابق برگردانیم و هرگونه شعار و وعده تبلیغاتی و سیاسی که به دور از حقیقت باشد، خیانت به دریاچه ارومیه و مردم است.

وزیر نیرو اظهارداشت: برای نجات دریاچه ارومیه تمام توانمان را به کار می گیریم و اگر نتوانیم مدیریت مصرف را در آب کشاورزی اعمال کنیم، دریاچه ارومیه هرگز زنده نخواهد شد. چیت چیان افزود: این وزارتخانه تمام توان خود را برای نجات دریاچه ارومیه به کار خواهد گرفت.

وی مهم ترین علت خشک شدن دریاچه ارومیه را توسعه بی رویه زمین های زیرکشت در چند سال اخیر ذکر کرد و بیان داشت: در اطراف دریاچه ارومیه حدود 150 هزار هکتار زمین زیرکشت وجود داشت که پس از مدتی این میزان به 480 هزار هکتار رسید؛ یعنی در منطقه 330 هزار هکتار افزایش زمین های زیر کشت را شاهد هستیم.

به گفته چیت چیان، این زمین ها در مجموع سالانه به سه میلیارد و 100 میلیون مترمکعب آب نیاز دارند و این میزان دقیقا مقدار آبی است که می تواند دریاچه را احیا کند؛ در حقیقت ما برای احیای دریاچه ارومیه سالانه به سه میلیارد و 100 میلیون مترمکعب آب نیاز داریم.

وزیر نیرو ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که موجب خشکی دریاچه ارومیه شده تغییر اقلیم است که در کل جهان و از جمله در کشور ما و در ارومیه نیز اتفاق افتاده است به گونه ای که با افزایش یک تا دو درجه ای دمای هوا، میزان تبخیر آب دریاچه افزایش یافته و از سوی دیگر حجم بارش های سالانه کم و مصارف آب شهری و روستایی اضافه شده است.

وی تاکید کرد: ما برای نجات دریاچه ارومیه آنچه از دستمان برمی آید، انجام می دهیم که بخشی از اقدام ها شامل فراهم کردن مقدمات انتقال آب از رودخانه هایی همچون ارس و ... به دریاچه ارومیه است و در این راستا از مشاوره کارشناسان داخلی و خارجی مانند کارشناسان فرانسوی و چینی سود بردیم.

چیت چیان خاطرنشان کرد: در بحث انتقال آب به دریاچه ارومیه موضوع محیط زیست بسیار حایز اهمیت است و نباید نجات دریاچه ارومیه، موجب بروز پیامدهای بدتری در  محیط زیست شود.
وزیر نیرو تصریح کرد: اگر نتوانیم مدیریت مصرف را در آب کشاورزی اعمال کنیم، دریاچه ارومیه هرگز زنده نخواهد شد.

وزیر نیرو در ادامه به نقش جهادکشاورزی به عنوان یک سازمان موثر در این راه اشاره کرد و افزود: جهادکشاورزی موظف است با آموزش کشاورزان و آگاه سازی آنان برای تغییر در الگوی کشت، ضمن بالا بردن بازده کشاورزی و کاهش مصرف آب در این بخش،‌ مازاد آب باقیمانده را به دریاچه ارومیه هدایت کند.

وی از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه به جلوگیری از تبخیر آب های سطحی اشاره کرد و اظهارداشت: نباید در منطقه به دنبال افزایش سطح زیرکشت باشیم و پساب تصفیه خانه فاضلاب را به سمت دریاچه ارومیه هدایت کنیم.

چیت چیان با بیان اینکه در دیدار با ریاست جمهوری از دکتر روحانی درخواست کرده است تا فرد مشخصی به عنوان مدیر پیگیری برای احیای دریاچه ارومیه مشخص شود گفت: هم اکنون کارها با یک سازماندهی منسجم به سرعت در حال انجام است.

وزیر نیرو یادآور شد: نجات دریاچه ارومیه نیازمند همت ملی و همه جانبه مردم، نمایندگان و دولت است تا بتوان دریاچه را از این بحران خطرناک رهایی بخشید.

پیش از سخنان وزیر نیرو، نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی در خصوص مسائل مربوط به دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن، افت فشار برق در منطقه و فرسودگی شبکه برق استان و مسائل مربوط به انتقال آب از رودخانه ارس به استان آذربایجان شرقی و دریاچه ارومیه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 331541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    5 5
    سهمی که خدا برای دریاچه در نظر گرفته را می دهد، اما کشاورزان با مصرف بیش از اندازه آب با آبیاری سنتی موجب می شوند که آب به جای اینکه از رودها به دریاچه برسد، در هزاران هکتار زمین کشاورزی تبخیر شود. باید سیستم آبیاری و نوع محصولی که کشت می کنند را تغییر دهند.
  • بی نام GB ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    3 21
    همه ی هم و غم دولت یازدهم شده دریاچه ارومیه! پلنگ ایرانی! فیسبوک و وی چت !!!
    • بی نام IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
      10 4
      میفهمی دولت چندین وزیر داره و کار هر وزیر مشخص شده هست یعنی چی ؟ بعید میدونم بفهمی امثال تو باعث شدن ایران تبدیل به بیابان بشه
  • ياغيش A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    9 2
    تا 15سال آينده تو آذربايجان مردمي نمي مونه كه شما براشون زحمتي بكشيد .آقاي چيت چيان شما به تمام علتها اشاره كرديد ولي به اينكه دولت قبلي بي رويه مجوز ساخت سدهارو فرتو فرت صادر كرد، چرا اشاره نكرديد چرا توپو تو ميدون مردم و آب و هوا مي اندازيد؟ تازه درياچه وان در كشور تركيه مگه چقدر آب و هواش با اروميه فرق داره با شعاع 100 كيلومتر فاصله؟؟؟ اونجا هم كشاورزي رونق بيشتري گرفته . مشكل اين نيست اگه دولت تركيه هم چند تا سد ميزد تا يه عده پرورش ماهي را بندازن و حالشو ببرن درياچه وانم خشك مي شد . واقعا كه دست آقايون درد نكنه بعد از چند ماه به اين نتيجه رسيديد؟ فقط دروغ تحويل مردم بديد؟
  • بی نام A1 ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    7 3
    وزارتخانه ای که خود ارومیه را نابود کرده نمی تواند در احیای آن کاری نکند. مهندسان و مشاوران این وزارت خانه نمی گذارند آبی به ارومیه برسد. چون اگر با باز شدن سدها ارومیه احیا شود بعد مجبورند همین نسخه را در جاههای دیگر اعمال کنند و پرونده سد سازی در ایران مختومه می شود. آقای وزیر ما مطمئنیم که همکاران شما با طرح حرفهای غیر مربوط و انتقال آب اجازه نمی دهند مهمترین و ارزانترین راه احیای ارومیه عملی شود. متخصص چینی و فرانسوی لازم نیست. اینها همه می خواهند جیب خود را با تشیع جنازه ارومیه پر کنند. بسیاری از این شرکتها همان شاخه های برون مرزی شرکتهای سد سازی و دوستان مشاور و مهندسین دور و بر خودتان هستند که با زد و بند می خواهند پولهای مملکت را به گونه ای دیگر دور از حسابرسی به خارج منتقل کنند.
  • abolfazl IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    5 1
    به خدا نمیدانم چرا یکی نیست علت اصلی را بیان کند ، علت اصلی سد های ساخته شده در دوران سردار سازندگی است که بنابه خواص هیدرولوژیکی و ژئو تکنیکی در پایین دست سدهای آبی تراز آبهای زیر زمینی افت پیدا میکند شما هرچه قدر آب به دریاچه بریزید باز هم آب فروکش میکند این یک اصل در ژئوتکنیک است ولی آقایان در آن دوران تند تند سد میساختند بدون در نظر گرفتن این عواقب البته این مهم را کارشناسان جهاد سازندگی میگفتند ولی آقایان فقط چشم به جذب اعتبار مالی و بودجه برای طرحهایشان بودند.
  • ایرانی A1 ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
    1 1
    اقای نیرو شما چقدر بیگانه پرستید اخه کارشناسان ایرانی چرا استفاده نمیکنی که هی برای فرانسوی ها و چینیها نون درست میکنن.؟
    • بی نام A1 ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۴
      1 1
      ما این کاره داشتیم ولی همه خارجی میشن و..... واگر مااین کاره داریم این وضعیت ما نبود
  • هامون سیستان A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
    4 1
    دوستان دریاچه هامون به عنوان تها دریاچه آب شیرین ایران مدتهاست بیش از ده سال است که به صحرای هامون تبدیل شده . دولت در قبال هامون چه وظیفه ای را دنبال می کند ؟