گر چه قبرستان بقیع برای شیعه اهمیت بسیار دارد، اما این نقطه برای هر مسلمانی محترم است.

در سرزمین مدینه که این روزها توفیق حضور در آن یافته‌ام، خاطره‌های زیادی وجود دارد و نقطه نقطه آن یادآور تاریخ اسلام و زندگی بزرگ‌مرد تاریخ بشری حضرت محمد بن عبدالله(ص) است. گذشته از مسجد النبی که خود دنیای متفاوتی است و حضور در آن آدمی را با دنیای دیگر پیوند می‌دهد، نقطه‌های فراوانی در آن است که یادآور خاطره‌های آن عزیز است؛ از مهربانی‌ها، پای‌مردی‌ها، جنگ، صلح، پیروزی، مباهله، عبادت، تجمع، خطبه‌ها و... کافی است گوش جان سپرده شود و دل به تاریخ داد آن گاه زمزمه‌های زیادی شنیده می‌شود که به راستی شگفت‌آور است و با همه خشونت‌ها و تخریب‌هایی که در دوره‌های اخیر از سوی وهابیان در این سرزمین اعمال شده است، هم چنان معنویت‌هایی وجود دارد که قلب آدمی را می‌لرزاند. در این میان قبرستان بقیع حال و هوای دیگری دارد، قبرستانی که برای تمامی مسلمانان اهمیت دارد و به رغم محدودیت‌های سرسختانه و تبلیغات مخربانه مأموران سعودی، هجوم مشتاقان شیعه و سنی برای ورود به این قبرستان و دل‌دادگی بدان دیدنی و تحسین برانگیز است. قبرستانی که در آن بزرگانی از اصحاب رسول خدا(ص)، همسران و فرزندان آن حضرت و نیز عمو، عمه و دیگر خویشاوندانش در آن جا مدفونند و اگر کسی اندک تعلق دینی داشته باشد، نمی‌تواند از کنار آن بی‌تفاوت بگذرد، اما این قبرستان برای شیعه حال و هوای دیگری دارد، چون چهار امام بزرگوارشان، حضرت امام حسن مجتبی(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در آن جا قرار گرفته‌اند و مادر امام علی(ع)، فاطمه دختر اسد، و نیز ام‌البنین(س)، مادر ابوالفضل العباس(ع)، در همین قبرستان آرمیده‌اند. برابر پاره‌ای از روایات قبر مطهر حضرت زهرا (س) نیز در همین حوالی است، هر چند محل دقیق آن دانسته نیست. به راستی چه نقطه‌ای از سرزمین را می‌توان یافت که این همه تاریخ داشته باشد و این همه شخصیت‌ها را در خود جای داده باشد و در عین حال به صورت مخروبه‌ای باقی مانده و از حد اقل نشانه‌ها و علامت‌ها بی بهره باشد؟ البته تعظیم و تجلیل بزرگان به داشتن گنبد و بارگاه‌های مجلل و پر هزینه نیست، ولی این گونه بی تفاوتی نیز از شأن مسلمانی به دور است. با همه این‌ها به راستی که قبرستان بقیع دل‌بری می‌کند. کافی است اندکی در کنار آن به نظاره بایستی و سنگ‌های طبیعی نتراشیده و نخراشیده روی قبر بزرگان را نگاه کنی، آن وقت می‌بینی در این بی‌آلایشی و سادگی چه عظمتی نهفته است!

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 339651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    8 8
    گر چه قبرستان بقیع برای شیعه اهمیت بسیار دارد، اما این نقطه برای هر مسلمانی محترم است. پ ن پ ......
    • بی نام A1 ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
      17 5
      اگر برای هر مسلمانی محترم بود نمیذاشت وهابی ها بقعه های داخل بقیع رو خراب کنن. این شیعه ها نبودن که اونجا رو تخریب کردن.
    • بی نام A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
      13 18
      آقای بی نام 15:22:29 پیامبر هیچ جا نگفه بر روی قبور بقعه درست کنید.در فقه فقط اومده سنگی به نشانه تشخیص بالای سر از پاها در قسمت بالای سر قرار داده شه.همین.دستور پیامبر عمل کردن که دیگه وهابی خواندن نداره.
    • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
      14 5
      بی نام :30 15:57". پیامبر هیچ جا نگفته شلوار لی بپوشین پس چرا شما میپوشی؟. وقتی پیامبر منع نکرده یعنی حرام نیست. تو سلیقه خودت رو نمیتونی به اسم حرام الهی به مردم غالب کنی. ... خبر خواهش میکنم این رو منتشر کن بذار امثال این آقا که همه چیز رو میخوان با فقه من در آوردی خودشون جواب بدن بدونن
    • بی نام IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۵
      0 0
      16:51:30با استدلال خودت جوابت رو میدم پیامبر به شما نگفته تو اینترنت سرچ کنی پس اینجا تو چیکار میکنی؟در ثانی کجا پیامبر گفته قبور رو تخریب کنید که میگی انجام دستور پیامبر؟
  • بی نام A1 ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    15 31
    چه نقطه‌ای از سرزمین را می‌توان یافت که این همه تاریخ داشته باشد و این همه شخصیت‌ها را در خود جای داده باشد و در عین حال به صورت مخروبه‌ای باقی مانده و از حد اقل نشانه‌ها و علامت‌ها بی بهره باشد؟ اولا مخروبه نیست.ثانیا تفاوت بزرگ سنی ها با شیعه همین است.بزرگداشت کسانی که از دنیا رفتن با قبرستان چراغانی شده و علامت و نشانه نیست.باید از زندگیشون درس گرفت و گرنه برای یک انسان از دنیا رفته چه فرقی میکنه کجا دفنه.یا در باغی از باغهای بهشته یا در گودالی از گودال های جهنم.
    • حامد A1 ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
      14 1
      حرف شما درسته. کما اینکه نویسنده هم تاکید کرده که «البته تعظیم و تجلیل بزرگان به داشتن گنبد و بارگاه‌های مجلل و پر هزینه نیست»، اما همونطور که اشاره شده «از حد اقل نشانه‌ها و علامت‌ها بی بهره ... این گونه بی تفاوتی نیز از شأن مسلمانی به دور است» و این حرف بیراهی نیست. درسته بزرگداشت به چراغانی نیست، اما نشانه و علامت، خود یک عامل کنجکاوی برای مطالعه، آشنایی و آگاهی از تاریخ است و به خصوص برای کسانی که از عظمت این بزرگان بی‌خبرند، توجه‌برانگیز خواهد بود.
  • ارام RO ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۱
    10 19
    حجکم مقبول سعیکم مشکور....با یارانه های دولت مشرف شدید؟؟؟؟؟؟؟
  • مقصودی A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۷
    1 0
    حضرت زهرا اگر گنبد و بارگاه ندارند در دل مردم جایگاه دارند اما هر امام زاده ای را چنان خرجش کرده اند که از خودت می پرسی چرا باید این همه فقیر داشته باشیم