خانه ملت نوشت:

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از آمارهای روز‌افزون خروج نخبگان از کشور، گفت: نبود انگیزه لازم از جمله نداشتن شغلی مناسب پس از فارغ‌التحصیلی خروج نخبگان از کشور را اجتناب‌ناپذیر کرده است.
کارن خانلری با هشدار نسبت به آمار‌های روزافزون خروج نخبگان از کشور، گفت: آینده هر کشوری منوط به وجود نخبگان و افراد تحصیلکرده آن است از این رو مسئولان باید به جد در پی پیدا کردن چرایی خروج آنان از کشور باشند.

نماینده مسیحیان ارمنی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه خروج نخبگان از کشور تبعات بیشماری در پی دارد، گفت: دولت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید با ایجاد انگیزه‌های کافی در داخل کشور از خروج نخبگان و استعداد‌های برتر جلوگیری کنند.

او با بیان اینکه در بسیاری از کشورها برنامه‌ریزی‌های کلان برای جذب نخبگان انجام می‌شود، ادامه داد: بسیاری از کشورهای مقصد نخبگان به درستی درک کرده‌اند که باید روی جذب نخبگان برای بهبود شرایط کشورشان سرمایه‌گذاری کنند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، افزایش اعتبار علمی دانشگاه‌ها، کمک‌های مالی به دانشجویان و ایجاد شغل برای آنان را از گزینه‌هایی برشمرد که در کاهش تمایل نخبگان به خروج از کشور موثر است.

خانلری درباره میزان خروج رتبه‌های برتر کنکور سراسری و آزاد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از کشور، گفت: هر ساله آمارهای متفاوتی از میزان خروج نخبگان و استعدادهای برتر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارایه می‌شود اما موضوع مهم چرایی افزایش تمایل آنان برای خروج از کشور است.

نماینده مسیحیان ارمنی در مجلس نهم، گفت: برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای حمایت از برترین‌های المپیادهای علمی و استعدادهای درخشان باید به قدری سنجیده و کارشناسانه باشد که علاوه بر جلوگیری از خروج نخبگان به جذب استعدادهای برتر کشورهای دیگر در راستای توسعه هر چه بیشتر کشور نیز منجر شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: روشن کردن شرایط زندگی و کار در خارج از کشور برای دانشجویان که نیازمند تلاش مجدانه و سخت افراد است یکی از راه‌هایی به شمار می‌رود که به کاهش تمایل نخبگان برای خروج از کشور منجر می‌‌شود


231

 

کد خبر 346510

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
    25 0
    همه حتی در بالاترین مقام اجرایی کشور هم می گویند مسئولان باید فکری بکنند. آخه خودتان مسئول هستید چرا نمی خواهید خودتان فکری کنید!!! قانونی تصویب کنید علت ها را منصفانه بررسی کنید و برایش راهکار پیدا کنید. به نظر فقط گفتن "مسئولان باید فکری بکنند" اصلا و ابذا کافی نیست
  • بی نام A1 ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
    39 0
    انتظار داريد جوانيشان را كنج خانه طي كنند؟
  • بی نام A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
    18 0
    من برق خوندم تو یکی از دانشگاه های دولتی تهران ، اکثر هم دوره ای هام رفتن و دارن با خیال راحت درس میخونن و زندگی میکنن ، من چی دارم اینجا الان؟ بعد از تموم شدن درسم دوسال سربازی جلومه ، با فوق لیسانس برق باید برم نگهبانی بدم، بعدشم با 28 سال سن بیام بیرون دو زار کف دستم نباشه،میخوام بدونم اونایی که رفتن هم تو 28 سالگی همچین وضعی خواهند داشت؟
    • بی نام A1 ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
      6 1
      شما هم برو. دیر نشده که. هنوز جوونی. اگه با این طور تفکری که شما داری اینجا زندگی کنی عقده ای میشی. عقده ای بودن هم بد دردیه. برو هم دکترات رو بگیر. پول هم اونجا جمع کن. یه تجربه خوبی هم پیدا میکنی. به هر جایی رسیدی یادت باشه بروبچه های اینجا بهت احتیاج دارن. برگرد بیا اینجا دست چهارتاجوون رو بگیر تا اونها در آینده مشکلات و ناراحتی شما رو نداشته باشن. هر جا رفتی یادت نره که شما ایرانی هستی و ریشه ات مال این سرزمینه رفیق. شاد و پاینده باشی. نا امید نباش.سال نوت هم مبارک.
  • نوید IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
    11 1
    خسارت خروج نخبگان از کشور خیلی زیاده چون فرزندان اونها اونجا به دنیا میان و همونجا موندگار میشن و ژن اونها در خارج از کشور ادامه پیدا میکنه و سال به سال از ضریب هوشی ایرانیان کاسته میشه و شاید تا 20 سال دیگه تبدیل بشیم به یه کشور ضعیف از نظر استعداد و هوش
    • زهره A1 ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۹
      0 0
      همین حالا هم این اتفاق افتاده ولی به علت ضریب هوشی پایین متوجه آن نمی شویم
  • بی نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
    2 0
    کارن خانلری استاد دینامیک ما بود توی تهران مرکز! انصافا عالی درس میداد و بی آزار بود واسه دانشجوها استاد ایشالا همیشه موفق باشین و البته دیگه سیگار پشت سیگار دود نکنین!