۰ نفر
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۹

اقتصادنیوز نوشت:

خودروسازان ایرانی در حالی از ابتدای سال در تلاش هستند تا قیمت محصولاتشان را افزایش دهند تا شاید از بار هزینه ها یشان بکاهند اما به نظر می رسد با دردسر دیگری مواجه شده اند. بطوریکه این روزها شنیده می شود ایران در ردیف بزرگترین‌ واردکننده‌های خودرو و واگن از چین قرار گرفته است.

طبق آخرین آمار از برخی کارشناسان، در حال حاضر خودروسازان چینی حدود 10 درصد از سهم بازار خودروی ایران را در دست دارند. حتی با توجه به اینکه با ارائه محصولات خود، توانسته‌اند رضایت برخی مشتریان داخلی را جلب کنند، سهم آنان در حضور در کشور به 15 درصد هم خواهد رسید. همچنین در حال حاضر بخش خصوصی تمایل زیادی برای تولید خودروهای چینی‌نشان داده است.

این در حالی است که با انجام مذاکرات، لغو تحریم‌ها و ورود و همکاری خودروسازان قدر دنیا در کشور، انتظار می‌رود، حضور چینی‌ها در کشور با گذشته فرق کند. هرچند مذاکرات همچنان بی‌پاسخ مانده است ولی گویا تا کنون حضور آنها در این بازار پررنگ‌تر از گذشته شده است و گویا اگر خرید اندکی در این بازار صورت می گیرد کاملاٌ به نفع خودروهای چینی است.

حال با توجه به حضور پررنگ آنها و جذب طرفدار برای محصولات خود، برخی از خودروسازان و مسوولان صنعتی کشور، نسبت به حضور چینی‌ها در صنعت خودرو نگرانند و برخی از آنها عقیده دارند، با ادامه گسترش حضور چینی‌ها، خودروسازان داخلی در این بازار کمرنگ می‌شوند و گمان می‌رود حضور آنها در آینده‌ای نه چندان دور، به بزرگ‌ترین چالش خودروسازی کشور تبدیل شود.

طبق گفته یکی از کارشناسان خودرو، تجربه جهانی نشان می‌دهد این تولیدکنندگان قادر به تولید انبوه نیستند و اگر خودروساز جدیدی از این کشور به تولید‌کنندگان فعلی اضافه نشود می‌توان امید داشت که سهم چینی‌ها از 15 درصد فراتر نرود.

در این خصوص یکی از مسوولان صنعتی کشور در جلسه بررسی قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، اظهار داشته است شرکت‌های خودروساز چینی در آینده نزدیک 70-60 درصد بازار خودرو را در دست خواهند گرفت و همچنین عنوان کرده که آپشن زیاد و قیمت پایین از امکاناتی است که محصولات چینی را دارای امتیاز کرده است.

برخی کارشناسان دیگر، در خصوص خودروسازان چینی بیان کرده‌اند، این خودروسازان محصولات کره‌ای، آمریکایی و ژاپنی را کپی می‌کنند. آنها دارای تکنولوژی طراحی نیستند و همچنین تاکید کرده‌اند که تنها راه ماندن آنها در بازار خودروی ایران و رقابت با خودروسازان بزرگ دنیا، راهی جز افزایش کیفیت و کاهش قیمت ندارند.

در حالیکه برخی دیگر بر این عقیده‌اند که خودروسازهای ایران نیز، از مونتاژ کاری و طراحی محصول روی پلت فرم‌های خارجی استفاده می‌کنند. حتی اخیرا یکی از اعضای شورای سیاستگذاری خودرو به دنیای اقتصاد گفته است که حتی هر چهار خودرو ملی کشور به نوعی اصلاح شده و تغییر شکل یافته محصولات فرانسوی و کره‌ای هستند. با وجودیکه چینی‌ها از خودرو مفهومی و بدون راننده خود نیز رونمایی کردند.

با این حال گویا حضور چینی‌ها در بازار خودروی ایران پابرجا خواهد ماند البته باید یادآور شد قبل از انجام مذاکرات ژنو هم، این چینی‌ها بودند که در بازار ایران همکاری داشتند و در شرایط بحران با ایرانی‌ها همگام بودند، هرچند که این شرایط برای خود آنها سودآور بوده است ولی به هرحال تنها کشوری بوده است که در این دوران ایران را تنها نگذاشته است.

اگرچه در حال حاضر موجب نگرانی برخی کارشناسان و مسوولان این صنعت شده است و آنها برای حضور این خودروسازان در کشور انتقاد داشته اند. حتی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز، در خصوص نفوذ خودروسازان چینی در بازار کشور هشدار داده است و به تسنیم گفته است: صنایع خودروسازی کشور در وضعیت خطر قرار گرفته است. زیرا خودرو‌های چینی با وجود تعرفه واردات حضور پررنگی در بازار مصرف کشورما دارند.
22539

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 417793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید EE ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    8 0
    چینی ها بی کیفیت ترین محصولات خود را به ایرانی ها می فروشند چون این ماشینهای بی کیفیت در ایران در برابر کیفیت وحشتناک خودروهای داخلی، خیلی با کیفیت به نظر می ایند.پس مردم سراغ این ماشینها می روند و دیگر قابلمه های چرخدار داخلی را نمی خرند.این قضیه باعث می شود تا تلاش کنند بازار داخلی ایران را از ان خود کنند.
  • رضا CN ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    7 1
    سلام من الان مدت 1 ماه است که پکن کار می کنم اینجا 1 از خودروها چینی نیست و اکثرا برندهای معروف دنیاست سوال که می پرسی کیفیت پایین صنعت خودروی چین را دلیل این موضوع می دانند حال نمی دانم بر اساس کدام استاندار و کنترل کیفیت این خودروها وارد بازار ایران می شود البته فکر کنم معیار خودروهای ایرانی است
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    6 0
    خوب چیه حسودیتون میشه یه دنا تولید کردید بدون سان روف و دو بین دنده عقب و گیربکس اتومات خودرو های چینی هر چی هست از خودرو های رده خارج ایرانی بهترن
  • بی نام A1 ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    8 1
    تنها نگذاشتن ایران در دوران تحریمها از سر لطف و دلسوزی نبوده، به دلیل خالی بودن بازار از رقبا و رانتهای فضایی دلواپسان وطنی بوده. میگن وقتی عقاب تو آسمون نباشه، پشه احساس اف 14 بودن بهش دست میده. وفتی بنز، بی ام و، آئودی، فورد و ... نباشن، این برندهای شنگول و منگول من درآوردی چینی که حتی اسم درست و حسابی هم ندارن و توی خود چین هم بازار ندارن، میشن سرور بازار ایران.
  • بی نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    4 0
    خداروشکر.به امید خدا بابرداشته شدن تحریم ها وواردات خودرو ها.رقابت برسر ارزونی داغ تربشه.....
  • احمد IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    8 0
    خوب ميخواستي اينجور نباشه؟؟؟؟ كيفيت آسا 1800 رو با چه خودروي داخلي مقايسه كنيم؟ دنا رانا سورن تندر90
  • بی نام A1 ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    11 0
    خود خودروسازهای داخلی بزرگترین خطر هستند.
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
    9 1
    انشاالله تولید انبوه هم خواهند داشت با این رویه گرانی خودروهای داخلی بالای ۳۵میلیون بدیم ۲۰۶ماقبل تاریخ بخریم خب mvmبهتره جدیدتره حالا این چینیها خودروهای ارزانتری هم دارن در حد قیمت پراید و تیبا اگه بیارن دگ فاتحه این گاریسازان خونده شده