ارزانی و برخورداری از تجهیزات مناسب دو برگه برنده ای است که خودروسازهای ایرانی همواره برای ترغیب و توجیه خریداران استفاده می کنند ولی مقایسه این فاکتورها با خودروهای ارزان قیمت دیگر کشورها، واقعیت های دیگری را آشکار می کند.

مریم یعقوبی

بر اساس استراتژی صنعت خودرو کشور، خودروهای قدیمی باید به تدریج از رده تولید خارج و محصولات جدید و به روز جایگزین آنها شوند. برای تحقق این هدفگذاری، دو خودروی پراید و  و پژو ۴۰۵ دو گزینه ای هستند که مدیران شرکت های خودروساز چندین باز از اتمام تولید ان ها نام برده اند.

به گفته فعالان حوزه خودرو این محصولات به‌ویژه پراید از عمر خود فرا‌تر رفته و برای خودروساز هزینه روزافزون به همراه دارد.

چندی پیش برخی رسانه ها با معرفی خودروهای هم قیمت و یا ارزانتر از پراید به مقايسه این خودروی کره ای ساخت داخل با پنج خودرو ارزان هندي پرداختند. اما این مقایسه بدون در نظر گرفتن مشخصات فنی و استانداردهای لازم برای تولید این خودروها بود.

در اين مقايسه به ذكر مشخصات به صورت توصيفي پرداخته و محصولات نام برده بدون همگون سازي مشخصه هاي فني با يكديگر مقايسه قيمتي شده اند.

براي سنجش صحت اين ادعا در این گزارش محصولات ذکر شده را با يكديگر همگون کرده و استانداردهاي آنها را مطابق با قوانين ايران در نظر گرفته ایم و سپس قيمتهاي اين محصولات را با پرايد به عنوان اقتصادي ترين خودروي ايران مقايسه کردیم.

الف) اهميت صنعت خودرو  در هند:

در سالهاي اخير صنعت خودرو در هند به دليل جمعيت زياد (بازار بزرگ داخلي)، دستمزد پايين كارگران و اقتصاد در حال رشد اين كشور مورد توجه خودروسازان جهاني قرار گرفته است. همچنين تعرفه 125% براي واردات خودروي سواري به اين كشور دليل مضاعفي بوده كه جذابيت سرمايه گذاري مستقيم خارجي را در اين کشور دو چندان نمايد و با عث ارتقاي کيفيت و مناسب شدن قيمت ها گردد.

اين صنعت به دليل حجم اشتغال ايجادي آن يك صنعت حياتي براي هند به شمار مي رود، به طوري كه به گزارش 2015 آنكتاد در ارتباط با سرمايه گذاري در جهان، 20% از ارزش افزوده توليدات در هند در سال 2014، مرتبط با صنعت خودرو مي باشد.

همچنين در سال 2013، دوازده پروژه با بيش از 100 ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي در صنعت خودروسازي و قطعه سازي هند، توسط شركتهاي فيات، رنو نيسان، فولكس واگن، بوش، هوندا ، اسكانيا و ....  انجام شده است و اين خودرو سازان با استفاده از مزيت رقابتي هند در دستمزد توانسته اند به توليد خودرو هاي با قيمت اقتصادي بپردازند. نتايج اين سرمايه گذاريها را مي توان در دستيابي هند به رتبه ششم توليد خودرو در سال 2014 با توليد بيش از 3.8 ميليون خودرو مشاهده نمود (گزارش OICA).

ب) معرفي پنج محصول ارزان قيمت هندي و مشخصه هاي فني آنها:

در جدول زیر پنج محصول ارزان قيمت كه توليد آنها در هند انجام مي پذيرد به نامهاي داتسونGo(محصول گروه نيسان)، ماروتي سوزوكي آلتو 800، ماروتي سوزوكي آلتو K10،  ماروتي سوزوكي سلريو و هيوندا EON جهت بررسي مد نظر قرار داده شده اند.

اين مشخصات با توجه به تاثير آنها بر قيمت خودرو و يا استانداردهاي اجباري در ايران انتخاب شده اند، لذا از نام بردن مشخصاتي كه به صورت مشترك در محصول سايپا 131 (پرايد)، وجود داشته و يا به عنوان يك استاندارد اجباري نبوده، صرف نظرگرديده است.

در بررسي اوليه مشخص شد اندازه خودرو سايپا 131 از خودروهاي ياد شده بزرگتر بوده و امكانات ايمني (کيسه هوا و ترمز ABS) و راحتي(کولر، راديو سي دي و ...) آن نيز بيشتر مي باشد. قابل ذكر است كارايي و عملكرد موتور و گيربكس سايپا 131 از  محصولات داتسونGO  ، سوزوكي آلتو 800 و سوزوكي سلريو بيشتر بوده و به ميزان اندكي از خودرو هاي سوزوكي آلتو K10 و هيوندا Eon، كمتر مي باشد.

ج) قيمت محصولات در هند بدون ارتقاي سطح مشخصات فني مطابق با پرايد (سايپا 131):

قيمت محصولات براي تردد در هند شامل قيمت نمايشگاهي محصول در بمبئي و احتساب ماليات و بيمه محاسبه گرديده است. بازه قيمت اين محصولات جهت تردد در هند بين 19.7 تا 28.8 ميليون تومان مي باشد. در جدول زير به اين قيمتها به تفصيل آمده است:

د) مشخصه هايي از محصولات كه ارتقاي آنها جزء الزمات قانوني ايران مي باشد و معادل سازي قيمت ارتقاي مشخصات (با تعرفه صفر درصد):

جهت دريافت مجوز تردد خودرو در ايران, نياز به رعايت استانداردهاي 51 گانه ايمني مي باشد كه از آن جمله مي توان به تجهيز خودرو به ايربگ راننده، ايربگ سرنشين و ترمز ABS اشاره نمود. همچنين از جنبه راحتي دارا بودن راديو - سي دي و کولر با توجه به اهميت آن براي مشتريان ايراني به عنوان يكي ديگر از مشخصات مد نظر قرار گرفته است.

جهت ارتقاي مشخصات محصولات نام برده و ارتقاي آنها به مشخصات پرايد(سايپا 131) و استانداردهاي اجباري ايران، قيمت ايربگ راننده 150 دلار، ايربگ سرنشين 100 دلار، ترمز ABS 150 دلار، سيستم تهويه مطبوع 300 دلار و راديو سي- دي30 دلار, بدون در نظر گرفتن زير ساختهاي لازم و هزينه هاي مونتاژ و صرفا به عنوان ارزش قطعه فرض شده است.

در زمينه كارايي و عملكرد موتور و گيربكس ضرايب چالاکي (قدرت موتور و گشتاور) مورد مقايسه قرار مي گيرد كه در مجموع با توجه به دامنه قيمتي, به ازاي ارتقاي يك واحد گشتاور و ارتقاي يك واحد قدرت موتور بر تن 10 و 14 دلار درنظر گرفته شده است. مسلم است در خصوص خودروهاي سوزوكي آلتو K10 و هيوندا Eon كه داراي ضرايب چالاکي بهتري از پرايد مي باشند، جهت تناسب با پرايد (سايپا 131)  اين مقادير با علامت منفي اعمال مي گردد.

ه) مشخصه هايي از محصولات مورد مقايسه كه با برخي از مشخصات پرايد (سايپا 131 ) تهاتر شده اند:

در مقايسه انجام شده، برخي از مشخصه هاي محصولات ياد شدهمانند ظاهر و كيفيت آنها كه به نظر مي رسد نسبت به پرايد (سايپا 131 ) برتري دارد. با مشخصه هايي از جمله اندازه اتاق پرايد (سايپا 131)، چراغ برف و مه شكن جلو، آينه قابل تنظيم از داخل، فندك، جا سيگاري، داشبورد، گرم كن شيشه عقب و ... تهاتر و از محاسبه تغييرات قيمتي آنها جهت همگون سازي محصولات صرفنظر کردیم.

و) محاسبه قيمت محصولات پس از ارتقاي مشخصه هاي آنها در راستاي رعايت الزامات قانوني در ايران

قيمت محصولات ياد شده در صورت ارتقاي مشخصات آنها با محصول پرايد (سايپا 131 )  به شرح زير آمده است. اين قيمت ها با در نظر گرفتن توليد در هند و با هزينه هاي نيروي انساني آن كشور در نظر گرفته شده است.

چنانچه هزينه هاي دستمزد نيروي انساني مطابق با الزامات قانوني ايران در نظر گرفته شود حداقل ميزان 8% به قيمت تمام شده محصولات اضافه مي گردد که در محاسبات لحاظ نگرديده است. همچنين هزينه اي براي تعرفه واردات محاسبه نشده است.

در نهايت قيمت محصولات جهت آماده سازي تردد در ايران از مجموع قيمت فروش محصول در هند با احتساب ارتقاي مشخصات ياد شده متناسب با الزامات قانوني ايران، هزينه الزامي بيمه شخص ثالث (982 هزارتومان)، 4% قيمت محصول جهت شماره گذاري و 9% قيمت محصول جهت ماليات ارزش افزوده, محاسبه گرديده است.

همانگونه كه مشاهده مي شود كليه محصولات با حداقل ارتقا جهت دريافت مجوز تردد در ايران بين 9% تا 55% بيش از قيمت پرايد براي مشتريان تمام مي گردد.

 

22335

 

 

کد خبر 479123

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    66 1
    اگر همین ماشینهای هندی هم وارد ایران شن قیمتشون سه برابر میشه تا ما کماکان مجبور به خرید آهن پاره های سایپا و ایران خودرو باشیم
    • سعید IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۷
      23 0
      والا به خدا
  • بی نام DE ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    21 0
    خودروی هندی هم اومد؟
  • بی نام A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    39 1
    به نظر من این قیاس مع الفارق است آیا کیفیت قطعات این ماشین ها و ضخامت ورق بکار رفته در آنها با پراید یکی هست؟ قطعا نه چون این ماشین ها متعلق به برندهای برتر خودروسازی جهان هستند و این خودرو سازها برند معتبر خودشون با قطعات آشغال و بی کیفیت زیر سئوال نمیبرند
  • ژيان US ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    45 1
    با اين تعريفي كه شما از پرايد 131 ميكني حتي بنز و لامبورگيني مازاراتي و غيره هم به پاي اين ماشين نمي رسند
  • امید A1 ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    7 15
    مثل این است که فوتبال خودمان را با فوتبال هند مقایسه کنیم .واقعا که.
  • علی A1 ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    39 0
    خوب نویسنده محترم اگر فردا در تهران هیوندای را 22 میلیون بدهند میروی پراید 20 میلیونی بخری؟
    • علی A1 ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
      0 1
      با مقایسه انجام شده در صورتی که راحتی شما در پراید بیشتر باشد و امکانات بیشتری به شما بدهد آیا شما هیوندای میخری؟ آیا شما برای خرید خود فقط به اسم خودرو توجه میکنید یا معیارهای علمی و مقایسه تحلیلی به کار رفته در این گزارش را هم لحاظ میکنید؟ توجه کنید که خودروهای کره ای جدید هم به لحاظ ایمنی چندان سطح بالا نیستند.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    20 1
    renault kwid رو به خاطر امکانات بهترش در این لیست نیاوردید؟
  • نیما A1 ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    18 0
    قانع شدیم کاملا اصلا تاحالا ارزون میدادن پراید رو بهمون باید 20 گرون کنن که رقابت کنه با محصول هندی ولی خوب عکس های این 3 تا ماشین ارزون ونیز رقیبش رنو کلیو هم میزاشتی توی این مقاله بد نبود
  • بی نام RO ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    21 0
    پس چه خوب ما پرایییییییییییییییییییییییید داریم.
  • بی نام IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    19 0
    پراید مدل 1990 را با چی مقایسه کردید ؟ این هم شده پیکان دوم؟؟؟ لطفا تست های ایمنی هر محصول از یک آزمایش گاه معتبر و بی طرف را هم منتشر کنید
  • seaid DE ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    29 2
    خوب طرف سایپا رو میگیرین.قیمت تموم شده پراید تو کارخانه زیر پنج میلیونه اما میدن به مردم بیست میلیون با وام سی و پنج میلیون اخه این کجاش انصافه؟؟؟میدونم نظرمو تایید نمیکنین
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    21 0
    فرغون بخریم بهتره
  • بی طرف A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    2 14
    به نظر من ک هنوز هم خرید و فروش خودروهای داخلی همچنان به قوت خودش باقیه..
  • بی نام A1 ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    13 2
    هیچکدام. معنی نداره که هر عضو خانه برای خودش یک ماشین داشته باشه و شهرداری هم از این مسئله به نفع خودش بهره برداری کنه و برای هر آپارتمان دو پارکینگ در نظر بگیره که پول بیشتر به جیب بزنه. خداروشکر خود رو کم کم به کالای مصرفی تبدیل می شه و سرمایه نیست البته اگر یک احمدی نژاد جدید ظهور نکنه.
  • بی نام IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    28 1
    خب بابا فهمیدیم چقدر بهت دادن بگی پراید بهتره؟ این پولا خوردن نداره
  • بی نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    16 1
    هیچکدام
  • مسعود A1 ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    6 0
    اصلا پراید بهترین خودروی جهان نمیخریم به همین راحتی.
  • میثم نصرالله زاده A1 ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
    2 9
    پراید رو ترجیح میده، همان طوری که مملکتمو ترجیح میدهم
  • بی نام RO ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۷
    9 3
    سلام دوستان من خودم هند زندگي كردم اين ٥ ماشين جزء رده پايين ترين ماشين ها هستند كه خود هندي ها از اينها ترجيحا استفاده نمي كنند واقعا متاسفم
  • توجه توجه IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۷
    8 0
    موتور باجاج هندی حرف نداره اول ارزون بود الان خداد تومنه این نشون میده بالیوود هندوستان قویتر از خالی وود ایرانه
  • علی A1 ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
    0 6
    اتفاقا مقایسه درستی بوده نمیدونم چرا خیلی ها ناراحت شدن. ارزانترین خودروهای هندی با ارزانترین خودروی ایران مقایسه شده است. و جالب اینکه اگر وارد ایران بشوند قیمتی بالاتر از پراید خواهند داشت. توجه کنید که برخی از این خودروها با قیمتی معادل سمند ال ایکس و سمند سورن، آپشنهایی به مراتب کمتر دارند. پس در انتقاد جانب انصاف را رعایت کنید.
  • بی نام A1 ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
    0 1
    این مقایسه کاملا درسته همچنین در تست های تصادف انجام شده این خودرو های هندی صفر ستاره ایمنی گرفتن اما پراید دو ستاره ایمنی گرفت.