سخنگوی شورای نگهبان گفت: اظهارات آیت‌الله جنتی در مورد انتخابات شوراها در مقام رییس مجلس خبرگان بوده است و نه در مقام دبیر شوای نگهبان و در واقع، نگرانی از یک مساله بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری خود با خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رییس مجلس گفته است منتقدان به دلیل ترس از ردصلاحیت شورای نگهبان تنها از مجلس انتقاد می‌کنند، گفت: شورای نگهبان ترس ندارد، مگر شما از ما می‌ترسید؟ هرچه دل تنگتان می‌خواهد بگویید. صحبت رییس مجلس نیز نشان می‌دهد که کسی از شورای نگهبان نمی‌ترسد.

اهم اظهارات سخنگوی شورای نگهبان را از خبرگزاری‌ها بخوانید؛

*{درباره اظهارات آیت‌الله جنتی در افتتاحیه مجلس خبرگان که انتخابات شوراها و عدم بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان را مصیبت بزرگ خواندند} شورای نگهبان در انتخابات شوراهای شهر و روستا ورود نمی‌کند. اصل ۹۹ چنین اختیاری را به شورای نگهبان نداده است.

*اظهارات آیت‌الله جنتی هم در مقام رییس مجلس خبرگان بوده است و نه در مقام دبیر شوای نگهبان و در واقع، نگرانی از یک مساله بوده است.

*{درباره اظهارات حمید بقایی که گفته است رد صلاحیت نخواهد شد} شورای نگهبان نیز تا اینقدر مطمئن نیست و اظهارنظر نمی‌کند. هر اظهارنظری هم تا پیش از اعلام نظر رسمی شورای نگهبان فاقد اعتبار است.

**{درباره اینکه برخی از هم‌اکنون تبلیغات زودهنگام خود را آغاز کردند و حتی به سفرهای استانی می‌روند} شورای نگهبان به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد و این مسائل رصد می‌شود. همچنین دستگاه‌های اجرایی و انتظامی هم باید در این باره براساس قانون عمل کنند. تاکنون به فردی تذکر ندادیم؛ اما این مساله در دست بررسی است.

**{درباره اظهارات اخیر خود که ای کاش وزیر اطلاعات وقت در نشست تایید صلاحیت آیت‌الله هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ حضور نمی‌یافت} من گفتم ای کاش آن مساله رخ نمی‌داد تا رسانه‌ها به آن مساله دامن بزنند. ما براساس قانون عمل خواهیم کرد و از همه مراجع براساس قانون استعلام کرده و نظرات آنها را می‌شنویم.

*{درباره افرادی که در انتخابات پیشین رد صلاحیت شده‌اند اما مجددا آنها نامزد انتخابات شده‌اند آیا برای نامزدی در انتخابات این افراد پالسی را دریافت کرده‌اند}این سوال را باید از خود آن افراد پرسید اما شورای نگهبان به هیچ کسی نه پالس می‌دهد و نه نظری را اعلام می‌کند و اظهارنظر رسمی شورا هم پس از ثبت نام افراد در زمان انتخابات خواهد بود.

*{در خصوص مجادله تلگرامی‌اش با علی مطهری} من با هیچ کسی بگو مگو و مجادله‌ای نداشته‌ام و فقط نظر‌قانونی شورای‌نگهبان را اعلام کرده‌ام. هر کسی نظری دارد باید این نظرات را به مراجع قانونی اعلام کند تا قانون عوض شود؛ چراکه قوانین با نظر یک نفر قابل تغییر نیست و باید قانون را مدنظر قرار داد.

*{درباره رد برخی از مواد لایحه ششم توسعه بر اساس سیاست‌های کلی نظام برای اولین بار رخ داده است} این برای اولین‌ بار نیست و از گذشته یعنی از سال ۷۸ تا به امروز هم اتفاق افتاده است که شورای نگهبان بر این اساس ایراداتی می‌گرفته و مجلس محترم هم آن را اصلاح می‌کرده است. در سال ۹۲ نیز آیین نامه نظارت بر سیاست‌های کلی نظام به تصویب رسید که به تایید مقام معظم رهبری هم رسیده و مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره نظارت‌هایی را انجام می‌دهد.

*{درباره رسیدگی شورای نگهبان به تبلیغات فضای مجازی کاندیداها} تا آنجا که امکانات ما اجازه دهد این مساله را رصد خواهیم کرد. ما نیازمند قانون جامعی در این باره هستیم و ان‌شاالله مجلس هر چه زودتر کار را در این باره تمام کند تا اختیارات نهادهای نظارتی متناسب با شرایط جدید باشد.

*{درباره آخرین وضعیت لایحه پنج ساله ششم }ایرادات مواد ۱، ۲ ، ۴ و ۷ سابق شورای‌نگهبان کماکان باقی است و مجلس به مصوبه‌اش اصرار دارد و ایرادات شورای نگهبان هم همچنان باقی است و این موجب می‌شود تا وضعیت این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف شود.

*{در رابطه با عملکرد این شورا در سال ۹۵} از تاریخ اول فروردین تا ۲۱ اسفند ۹۵ ، ۹۳ مصوبه از مجلس شورای اسلامی به این شورا واصل شده است که ۶۱ مورد آن لایحه و ۳۲ مورد طرح بوده است. از ۹۳ مصوبه مجلس ، ۴۸ مورد در مرحله اول عدم مغایرت آنها با قانون و شرع اعلام شد، ۲۴ مصوبه پس از چندین رفت و آمد میان شورای نگهبان و مجلس ایراداتش برطرف شد و هنوز ۲۰ مصوبه در دست بررسی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی است.

*لایحه بودجه امروز در شورای نگهبان مورد بررسی قرار خواهد گرفت، تلاش می‌کنیم تا همین هفته نظر نهایی شورای نگهبان را در خصوص بودجه سال ۹۶ اعلام کنیم.

*همچنین در سال ۹۵ ، ۶ اساسنامه توسط دولت به شورای نگهبان ارسال شد که ۳ مورد آن با قانون و شرع مغایرت نداشته‌اند و ۳ اساسنامه هم پس از اصلاحاتی مورد تصویب قرار گرفت همچنین ۶۲ سوال دیوان عالی عدالت از شورای نگهبان داشته است و فقهای شورای نگهبان به دو استفساریه شرعی هم پاسخ داده‌اند.

*{در خصوص بررسی طرح ها و لوایح در شورای نگهبان}لایحه احکام دائمی برنامه توسعه در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. همچنین لایحه تصویب احکام و مصوبات بیست و پنجمین کنگره اتحادیه جهانی پست و طرح ا صلاح بند الف ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و لایحه اساس نامه سازمان فرهنگی- هنری فارسی زبانان و لایحه موافقتنامه بین ایران و ترکیه در خصوص تامین اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

*{در رابطه با طرح استفساریه تبصره ۴ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس} صرف نظر از عدم تطابق سوال و پاسخ استفساریه، اشکال سابق این شورا باقی است و مغایر اصل ۹۹ قانون اساسی و نظریه تفسیری آن است.

*برخی از مواد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، لایحه برنامه پنجساله ششم توسعه و طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد را مغایر با شرع و قانون اساسی است.

.29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 645187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
    2 0
    حداقل از خدا می ترسیدند.