زلزله ۵ ریشتری تهران؛ زنگ خطری برای مسئولان

فریده اولادقباد*

بنده به عنوان نائب رئیس مجمع نمایندگان تهران تا کنون به هیچ کدام یک از جلسات ستاد مدیریت بحران دعوت نشده ام البته شاید دعوتی از دیگر نمایندگان شده باشد به هر حال تهران 30 نماینده دارد. اخبار و تصمیمات ستاد را از طریق رسانه ها پیگیری می کنیم، به نظر می رسد در این جلسات لازم است حداقل اعضای هیات رئیسه مجمع نمایندگان به همراه اعضای شورای شهر و همچنین اعضای کمیسیون عمران شرکت داشته باشند.

خصوصا که نگرانی جدی از بابت وقوع زلزله در تهران وجود دارد. از آنجایی که پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است ما باید به قبل از وقوع حادثه به فکر آن باشیم. برای مثال برای کلانشهری که واقعه پلاسکو را پشت سر گذاشت و دیدیم یک هفته طول کشید تا شهدای آتشنشان از زیر آوار ساختمان بیرون کشیده شوند در این شرایط با توجه به بافت های فرسوده ای که داریم مطمئنا در صورت وقوع زلزله با مشکلات بیشتری مواجه هستیم که باید برای مرتفع کردن آن از قبل تدبیر کنیم.

ما کشور ژاپن را می بینیم که در زمره کشورهایی است که روی گسل قرار دارد اما تمام ساختمان سازی ها با توجه به شرایط کشورشان و براساس مقاومت در برابر زلزله می سازند در همین راستا ما نیز باید قبل از حادثه ساختمان‌سازی ها و مقاوم سازی های لازم را انجام دهیم.

به نظر می رسد آنچه امروز بیش از هرچیز لازم داریم آموزش مردم است ما باید از مدارس و مقاطع ابتدایی بحث آموزش را کلید بزنیم و آن را از طریق رسانه ملی در سطح گسترده انجام بدهیم تا این آموزش ها نهادینه شود. زلزله 5 ریشتری تهران یک مانور زلزله برای مسوولان  بود. ستاد مدیریت بحران امروز باید درمورد امکانات و تجهیزات خودش یک ارزیابی داشته باشد و ببیند آیا تمام امکانات تجهیز است؟ ایا اورژانس های ما آمادگی لازم و نیروی لازم را دارد؟  در این شرایط ستاد مدیریت بحران باید ببیند اگر زلزله اتفاق بیفتد چگونه می تواند با آن مقابله کند.

*نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی

29216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 739810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
    4 0
    اينهمه گفتند و كسي گوش نداد
  • بی نام EE ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
    1 1
    انقدر ازین کلمه زنگ خطر شما استفاده کردین که ادم می خواد از ترس بمیره شاید دیگه از خظر گدشته باشه مگه نهههههههههههههههههههههههههه
  • بی نام BE ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
    1 0
    بهتر است در زلزله به خانه های مقاوم توجه و مهندسین آن مورد تشویق قرار بکیرند و نحو ساخت الگوی برا ی دیگر ساختمان سازی ها قرا بگیرد.
  • بی نام IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
    1 1
    اگر امکانش باشه که یواش یواش یک شهر دیگه با تمام استانداردهای روز دنیا بسازیم و کم کم مردمی که الزامی به زندگی در تهران ندارند رو به اونجا کوچ بدیم و ظرفیت زندگی در تهران رو به کمتر از نصف کاهش بدیم.شاید بشه که تهران رو با تمام معضلاتش رو رها کنیم و بریم جای دیگه زندگی کنیم.ولی خیلیا از این معامله ضرر میکنن مخصوصا صاحبین املاکی که بیشتر از حد نیازشون خانه و ملک در تهران دارند.
  • سعيد A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
    1 0
    بايد كيف امداد نجات و آموزش هاي لازم به هر خانواده، مكاني امن براي هر خانه و اماكني براي اسكان موقت پس از وقوع زلزله در هر محله، به فوريت تدارك ببينند.
  • محمد IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
    1 0
    به راحتی میتوان فهمید که حد اقل 100 متر آب موجود در ابرفتهای منطقه تهران افت داشته که با توجه به مساحت 730 کیلومتر مربعی تهران میتوان ارزیابی کرد که 73000000000 هفتاد و سه میلیار متر مکعب از سفره های تهران خالی شده که اگر 20 درصد خاک اشبا حاوی آب باشد وزن اب موجود کاهش یافته 14 میلیارد تن میباشد. کاهش فشار روی سنگ بستر و کاهش فشار اب داخل گسلها عامل زلزله میباشد.به راحتی با لحاظ محاسبات احتمالاتی مونت کارلو میتوان فهمید که احتمال زلزله تهران بالغ بر 40 برابر شده و اگر قرار بوده هر 10 سال یک لرزش بالای5 داشته باشد الان سالی 4 لرزش خواهد داشت و احتمالا در دو سال اینده یکی از این لرزشها بالای 6 ریشتر خواهد بود