یکی از نمایندگان تهران از ابعادی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه​ها پرده برداشت که تا کنون افشا نشده بود.

به گزارش خبرآنلاین، احمد توکلی با بیان اینکه در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها همچنین به شکل کاملا امنیتی به تولیدکنندگان فشار وارد آمد تا تولیدکنندگان قیمتها را بالا نبرند، افزود: مثلا یک مقام بلندپایه دولت، اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن را جمع کرد به آنها گفت که همه بسته های سیاستی ما آماده است، زندان هم آماده است! من فکر نمی کنم در تاریخ ایران چنین حرفی سابقه داشته باشد و بعد از انقلاب حتما سابقه نداشته و قبل از آن هم تا جایی که اطلاع دارم، به عوامل اقتصادی از این حرفها نمی زدند که با تهدید زندان به همکاری وادارشان کنند.

وی ادامه داد: در یکی از شهرهای بزرگ سنگبر ها را احضار کرده بودند و گفته بودند که نباید قیمت سنگ را بالا ببرید و در عین حال، حق ندارید کار را تعطیل کنید. در یکی دیگر از شهرها هم این اتقاق افتاد. اگر قرار است با گزمه و وزارت اطلاعات کار اقتصادی کنیم، کار افتخارآمیزی نیست، ضمن آنکه واردات بی حساب و کتاب هم آغاز شد. یعنی با فشار امنیتی مانع انعطاف قیمت تولیدکنندگان شدند و دست به واردات بی رویه نیز زدند که قطعا تولید آسیب می بیند دوام نحواهد  داشت.

جزئیات مصاحبه وی با روزنامه همشهری را به نقل از سایت الف بخوانید:

  • دکتر فرزین نماینده دولت، در جلسات بررسی لایحه هدفمندسازی در کمیسیون ویژه مجلس گفت که وقتی سر راه آمدن به جلسه بودم، آقای احمدی نژاد گفت که اگر مواد مورد تاکید دولت حذف شود، دولت آن را قبول ندارد و نمی توانیم بپذیریم. نمایندگان عضو کمیسیون گفتند که باید نزد رئیس جمهور برویم تا او را راضی کنیم. اما بنده گفتم که اگر شما می خواهید بروید که او شما را قانع کند، و بعد بخواهید مصوبات کمیسیون را عوض کنید این غیر قانونی است و من در این صورت نمی آیم، اما اگر می خواهید او را قانع کنید، کار خوبی است و آنها پاسخ دادند که باید برویم و مذاکره کنیم تا شاید هر دو نظر رای بیاورد، لذا من هم نرفتم.
  • در آغاز بررسی، دیدیم که وزرا اطلاعات کافی ندارند. از آقای فتاح وزیر نیرو پرسیدم که اگر قبوض برق 5 یا 10 برابر شود، تعداد کسانی که قبض خود را پرداخت نمی کنند تا چه میزان افزایش می باید؟ او پاسخ داد: خیلی زیاد می شود. باز هم پرسیدم اگر مردم مناطق فقیرنشین تصمیمی بگیرند که قبوض را پرداخت نکنند، شما می توانید کاری کنید؟ او گفت که خیر! این سوال و جواب کردن وزرا به رفع مشکلات کمک می کرد و نشان داد، بر خلاف سخن آقای احمدی نژاد، مقدمات کار آماده نیست.
  • روش آقای احمدی نژاد اینگونه است که تصمیمی را می گیرد و سپس دلایل برای آن جمع می کند، نه اینکه از مقدمه شروع کند. در این مباحثات هم صحت استدلال ما مشخص شد، ولی چون بخاطر شرایط سیاسی کشور، فشار دولت بیشتر بود، حرف خود را پیش برد.
  • آقای احمدی نژاد در جلسه غیرعلنی مجلس حضور یافت گفت که با این رقم 20 هزار میلیارد، قانون قابل اجرا نیست. دلیل این درخواست هم آن بود که آنقدر باید به مردم پول بدهیم تا خوشحال شوند و به اجرای طرح کمک کنند.
  • دولت در دو مورد کارش غیر قانونی است و مجلس هم شریک است. از جمله اینکه از منابع غیرقانونی به خانوارها پول تزریق کرد، سهم صنعت را نداد و در جلسات خصوصی گفتند اینکه ما گازوئیل را بجای 350 تومان،150 تومان کردیم، خودش کمک بوده است. همچنین مبلغ پرداختی به خانوار تناسبی با افزایش قیمتها ندارد و از آن بیشتر است.
  • من با ملاحظات سیاسی در مقابل دولت خیلی موافق نبوده و نیستم. اما از ابتدا تعداد کمی بودیم که مقاومت می کردیم. این دولت با دولتهای قبل در «جسارت» تقاوت دارد. ما اگر گفتیم یارانه ها باعث اعوجاج در توزیع منابع می شود، در مقابل کنترل قیمتها در برخی کالاها، از سر زور هم علامت غلط دادن است و دوام ندارد. لذا باید منتظر افزایش قیمتها و نیز تورم انتظاری باشیم. بنابراین باید دولت خود را برای دوران سخت احتمالی آماده کند.
  • سیری که از هدفمند کردن یارانه ها بیان شد بخوبی آشکار می کند که آقای احمدی نژاد وقتی به تصمیمی می رسد نظر دیگران برای او مهم نیست و فکر می کند هرچه خوش می گوید باید اجرا کند و نجاتبخش است و هرکس هم که با آن مخالفت کند و راه دیگری ارائه دهد، قابل قبول نیست و مثلا همین که الان بر خلاف قانون اصرار دارند حقوق کارگران را ثابت نگه دارند و حقوق کارمندان را هم چندان ارتقاء نداده اند همان ماده 13 لایحه است که مجلس رد کرد.
  • این روحیه تکروانه و مستبدانه ای که ایشان دارد، اشکال در رابطه با مجلس ایجاد می کند. ایشان احساس می کند هرچه دولت تصمیم می گیرد، همه باید اجرا کنند و این صفت بسیار بدی است. وقتی رئیس جمهور به موضع خود اصرار می کند، در حالی که قانون اساسی وضع شده تا قوا با هم کار کنند نه پیکار، اگر مجلس هم بر موضع خود پافشاری کند دود آن به چشم مردم می رود و لذا بخشی از ملایمت مجلس قابل دفاع است، ولی به نظر من ملایمت مجلس از حد گذشته است و در انجام وظایف کوتاهی می کند.
  • مجلس هم در مقابل ابزار سوال و استیضاح را دارد، اما این مجلس را بدلیل باج دادن و خریدن نمایندگان ضعیف می بینم. یعنی توقعات نمایندگان را گرو کشی می کنند و با جلب رای گرو را آزاد می کنند. لذا این ضعف طرفینی است و عمده تقصیر از دولت است، زیرا امکانات در درست اوست و اگر نماینده ای با او همراهی کرد به مشکلات حوزه انتخابیه اش رسیدگی می کند یا بالعکس. برخی نمایندگان هم استخوان دار نیستند که تحت تاثیر قرار نگیرند، در نتیجه در برخورد با دولت ضعیف هستند. البته یک واقعیات داخلی و خارجی هم هست که آقای احمدی نژاد زیرکانه از آنها برای پیشبرد اهدافش استفاده می کند. زیرا ما اکنون بدلیل خیانت بازندگان انتخابات 88 گرفتار شرایط شبهه امنیتی هستیم که در آن افرادی که بزرگوار تر هستند، از اختلاف کوتاه می آیند. فشارها و تحریم ها هم وقتی زیاد شود، اتحاد مهم تر می شود، زیرا اگر دو طرف به کشمکش ادامه دهند، طناب پاره می شود.

/14111

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 139124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی شجاعت عالمانه . از حرف هایت خیلی خوشم آمد.
  • بدون نام IR ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی پیش بینی کرده بود با اجرای قانون هدفمندی، تورم 40 درصدی ایجاد خواهد شد که نشد.الان هم از این موضوع خیلی ناراحته و با هر لحنی سعی داره کینه خودشو نشون بده حتی با توهین به رییس جمهور.ایشون اگه راست میگه از همون ابزار های قانونی مجلس استفاده کنه تا ببینه کی چیکارست.ضمنا در شرایطی که رهبری از اجرای این قانون حمایت میکنه ایشون مدام ساز مخالف می زنه.
  • محمد IR ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی برای ماندن در مجلس پس از این چنین انتقادهایی راخواهد کرد. چون انتخابات نزدیک است و جرات انتقاد از دیگر مقامات را هم ندارد.اما ای کاش 6سال پیش این حرفها را میزد.
  • بدون نام IR ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    سلام چند روزی بیشتر از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص گله از مسئولان نظام در طرح اختلافات و دعواها نمی گذرد,نکند جناب آقای توکلی خود را ملزم به اطاعت نمی داند یا خودش را جزئ مسئولان نظام نمی داند. خدا به همه ما رحم کند که حب الدنیا راس کل خطئیه
  • بدون نام CA ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی بالاخره معلوم نکرد کدام تئوری ایشان نجات بخش اقتصاد کشور بود
  • یک نفر از ملت ایران IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    چه عجب که برای اصولگرایان مشخص شد که آقای احمدی نژاد بدون فکر تصمیم می گیرد بعد توجیه اس می کند
  • reza IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی اجرای طرح تا به الان که خداروشکر خوب بوده و درصد کثیری از مردم بویژه طبقه ضعیف جامعه از اجرای آن راضی هستند مگر عده ای از خواص که در سر فکر های بزرگتر دارند . لطفا اینقدر چوب لای چرخ دولت نیندازید
  • دهاتی IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    سکه 400هزارتومانی وتخم مرغ 200 تومانی چه تعبیری دارد ؟سالی که نکوست از بهارش پیداست.
  • بدون نام IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    اي ول !يه نمه از دردا رو گفتي
  • بدون نام IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    برادر من عجله نکن تورم 50درصدی هم میبینید هنوز سه ماه گذشته!!!!!!!!!! تازه اکثر کارخانه جات با یک چهارم ظرفیت کار میکنند باید منتظر بیکاری هم بود.آقای توکلی دیر خیلی دیر" چقدر زود دیر می شود گاهی"
  • علي IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    خدايا ببين ما كجا گير كرديم اصلاح طلب با اصولگرا سازش ناره ، اصولگرا با اصولگرا اختلاف داره ، يكي با نوروز مخالفه يكي موافقه ،يكي از اسم فرهنگ و مكتب ايراني حالش بهم ميخوره يكي ديگه ازش استفاده تبليغاتي ميكنه، يكي ميگه هدفمندي يارانه ها موفقه يكي ديگه ميگه فاجعه است .
  • ناشناس IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    در مجلس دو نفر مرد داريم: 1- احمد توكلي 2- پسر شهيد مطهري
  • اكبر IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    باسلام اقاي توكلي تا چند ماه ديگه احتباج به راي داره از طرف ديگه از سال 88 به بعد ديگه همه ياد گرفتند كه با اين جور حاشيه سازي ها راي بخرند. اما من ميدانم كسي كه اينقدر در برابر بحث مكتب ايراني و جشن نوروز جبهه ميگيره نميتونه ادم وطن پرستي باشه .
  • بدون نام SE ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۷
    0 0
    آقای توکلی حقیقتاً شما گمان می‌کنید با این وضع اداره جامعه در چنین دوران پر تلاطمی چقدر وقت دارید؟
  • محمدعلی IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۴
    0 0
    در طول تاریخ بشریت حاکمانی توان ایجاد تحولات بزرگ را داشتند که تصمیمات انقلابی و بزرگ گرفته اند و در راستای ان تصمیمات با تمام ابزارهای در دستشان ایستادگی کرده اند.خوب طبیعیست که این میان قسمتی از کارها بخاطر سرعت بالای تحولات ان طور که بایدوشاید باب میل همه نخواهد بود ولی نتایج نهایی یقینا به نفع مردم خواهد بود.(وتواصوا بالصبر)
  • بدون نام IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    جناب آقای توکلی با احترام ترا به خدا آیا مجلس اصلا اختیاری دارد ؟ چرا به وضع کارمندان رسیدگی نمی شود تخلف دولت در پایمال کردن دو سال حق قانونی کارمندان تامین اجتماعی و سکوت معنی دار مجلس هیچ پاسخی ندارد .