براساس آمارهای موجود،از ابتدای امسال تا کنون بیش از 50هزار بشکه از ظرفیت تولید و 80 هزار بشکه از تولید نفت ایران کاسته شده است.

آذرجزایری: درشرایطی که برنامه تولید ما در سالجاری حدود 3 میلیون و 980 هزار بشکه اعلام شده بود در عمل تنها روزانه حدود سه میلیون و 900 هزار بشکه نفت تولید شده است. این درحالی است که رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت وگو با خبرآنلاین تاکید دارد تا پایان سال تولید نفت ایران بیش از 100 هزار بشکه کاهش خواهد یافت.

این در حالی است که مسوولان نفتی همواره تاکید دارند تولید نفت ایران به دلیل پایبندی ایران به اوپک زیر 4 میلیون بشکه در روز است در حالیکه آمارها نشان می دهد به دلیل عدم بهره برداری به موقع از 20 میدان نفتی طی دو سال گذشته و همچنین تزریق نکردن گاز به میادین،ظرفیت تولید نفت ایران سیرنزولی داشته است.این سیرنزولی در شرایطی است که قراربود تا پایان برنامه چهارم توسعه تولید نفت ایران از مرز 5 میلیون بشکه عبور کند و راهی شود برای تبدیل شدن ایران به قدرت اول منطقه در سال 1404!

در این بین کارشناسان تاکید می کنند ایران توان ظرفیت تولید 4 میلیون بشکه نفت در هر روز را کاملا از دست داده و تاکید دارند در صورت رد این ادعا شرکت ملی نفت باید اقدام به رکورد گیری کند تا ثابت شود این ادعا اشتباه است.این در حالی است که طی دو سال گذشته به دلیل نبود مدیر نفتی بر مسند مدیریت این وزارتخانه رکوردگیری در میادین نفتی که تا پیش از این دو بار در سال ( 31 شهریورو 29 اسفند هر سال) انجام می گرفت تقریبا متوقف شده است.

اوایل امسال نیز بهارستانی گزارش دادند که تولید نفت ایران در سال گذشته 72 هزار بشکه کاهش یافته است اما این گزارش توسط قلعه بانی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رد شد و وی بر کاهش تولید 25 هزار بشکه ای تاکید کرد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس کسی بود که برای اولین بار این خبر را رسانه ای کرد.حمید رضا کاتوزیان در گفت وگو با خبرآنلاین تاکید دارد:قلعه بانی در جلسه ای که با حضور نمایندگان دیوان محاسبات کشور،مرکز پژوهش های مجلس و نمایندگان مناطق نفتی برگزار شده بود این میزان کاهش تولید را تایید کرده است اما در عین ناباوری وی پس از این جلسه این خبر را در رسانه ها به شدت تکذیب کرده است.براساس اظهارات کاتوزیان این آمار کاملا درست بوده و براساس آمارهای ماهانه و محرمانه شرکت ملی نفت محاسبه شده و باید به زودی رئیس جمهور و یا وزیر نفت پاسخگوی این کاهش تولید در قوه قضاییه باشند.

براساس این آمار سهم مناطق نفت خیز جنوب از کاهش تولید در سالجاری حدود 30 هزار بشکه ، شرکت نفت مناطق مرکزی حدود 5هزار بشکه، شرکت نفت فلات قاره حدود 20 هزار بشکه و اروندان حدود 2.5 هزار بشکه است.

همین آمارها نشان می دهند که ظرفیت تولید نفت ایران از 4میلیون و 20 هزار بشکه در سال 1384 به حدود سه میلیون و 900 هزار بشکه کاهش یافته است. این درحالی است که براساس برنامه چهارم توسعه باید ظرفیت تولید نفت کشور تا پایان این برنامه به بیش از 5 میلیون بشکه در روز افزایش می یافت که طی دو سال گذشته علاوه بر اینکه این امر محقق نشده بلکه ظرفیت تولید نفت کشورباکاهش شدیدی مواجه شده است.

نفت

 

نفت

 

نفت

/22131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 160866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    خوب وقتی این صنعت را میخواهید مثل کمیته امداد اداره کنید به طوری که کارکنان صنعت نفت مجبور به انجام کار دوم شوند و نفت اولویت دوم آنها میشود این اتفاق هم میافتد.کارکنان را دریابید که مهمترین رکن هرسازمانی هستند.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    آخه اینا تصورشون از چاه نفتی اینه که چاه زده اند و باید سطل بندازن و نفت بکشن بیرون. مسائل مربوط به حوزه نفت بسیار تخصصی است و نیاز به کسانی دارد که تحصیلات عالی نفت داشته باشند.
  • امیر IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    گزارش خوبی بود. ممنون. فقط اگه لطف کنید و منبع این اطلاعات رو هم بزنید عالی میشه.
  • يک ايراني ايراني CA ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    بنويسيد غفلت، بخوانيد بي کفايتي و بي مسئوليتي، باند بازي واي بر ايران من
  • بدون نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    مسولان كه نمي تونند معجزه كند اي اقا تحريم هستيم
  • بدون نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    پول نفت ایران که این گونه هزینه میشه همون بهتر که تو چاه بمونه
  • خودم IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    اخه یک نفر نفتی مسئول شرکت نفت نیست تا از معایب ان با خبر باشد وزیر بازرگانی وزیر ورزش .غیره میشوند وزیر نفت
  • بدون نام CH ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    در زماننوذری به 4200000 هم رسیدیم
  • بدون نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    بعنوان یک کارشناس نفتی علت اصلی افت تولبد نفت را عدم افزایش سرمایه گذاری در صنعت آموزش و پرورش می دانم
  • چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟ IR ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    0 0
    ايران من سرافراز باشي ، بچه ها ي ايروني ، تا حالا بهش فكر كرديد چرا ايرانمون به اينجا رسيد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ايراني كه تو همه چي اول بود الان چرا !!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    0 0
    کاش تولیدش به صفر برسه تا گردن کلفتها لاغر شن.
  • بدون نام IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    0 0
    انشاءالله باشروع به کار کردن سرپرست جدید نفت و احتمالا با آوردن جنابان آقای کفاشیان علی دایی و قلعه نوعی و چند نفر از ایران خودرو مشکلات نفت نیز چون ورزش و خودروسازی حل می شود فقط نیاز به کمی حوصله دارد
  • علي IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    0 0
    اخيرا"معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدرو كربوري وزارت نفت اظهار داشته است كه در سال گذشته 24 ميليارد دلار سرمايه گداري جذب كرده ودر سال جاري 40 ميليارد دلار سرمايه گداري خواهد شد.هرچند منابع تامين اينمقدار سرمايه از طريق فاينانس،اوراق مشاركت ،بيع متقابل و از طريق جذب سرمايه صورت مي كيرد. ليكن سوء مديريت باعث شده كه ضمن هدر روي سرمايه در شرايط تحريم،افت توليد و از دست دادن بازار را نيز در پي داشته باشيم.فروش نفت خام به هند با چنين مديريتي افتضاء باشد.
  • علي IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
    0 0
    اگر 86000 بشكه در روز كاهش توليد را در ميزان سرمايه گذاري بميزان 30000 دلار در هر بشكه در نظر گرفته شوذ حدود 5/2ميليارد دلار مي شود. در حاليكه همين مقدار نفت خام توليدي يا قيمت صادراتي85 دلار در هر بشكه و براي يكسال برآورد شود برابر است با 7/2 ميليارد دلارو قضاوت كنيد اين مديران نا كارآمد را كه توان استفاذه از سرمايه خدادي را ندارندو راجع به اين موضوع به سوره نساء آيه 4 قرآن گريم رجوع شود.
  • بدون نام IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 0
    3900000بشکه در روز خیلی خوش باورانه است. تولید ما در حال حاضر بزحمت به3500000بشکه برسد