۲۴ نفر
۲۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
ناسا در مریخ با مشکلی بزرگ مواجه شد

مقامات آژانس فضایی ناسا در روز دوشنبه اعلام کردند که طرح ناسا برای بازگرداندن نمونه‌هایی از مریخ به زمین متوقف شده است تا زمانی که راهی سریع‌تر و ارزان‌تر وجود داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، بازیابی خاک و سنگ‌های مریخ برای دهه‌ها در فهرست کارهای ناسا بوده است، اما با افزایش هزینه‌ها، انجام آن به آینده موکول می‌شود. یک بررسی مستقل، مجموع هزینه‌ها را بین هشت تا ۱۱ میلیارد دلار، با تاریخ رسیدن به زمین در سال ۲۰۴۰ نشان داده است که این حدود یک دهه دیرتر از زمان اعلام شده است.

به نقل از ایسنا، بیل نلسون(Bill Nelson)، مدیر ناسا می‌گوید که این تاریخ خیلی دیر است. او از صنایع خصوصی و مراکز آژانس فضایی می‌خواهد تا گزینه‌های دیگری برای بازسازی پروژه ارائه دهند. با توجه به اینکه ناسا با کاهش کلی بودجه مواجه است، او می‌خواهد از لغو پروژه‌های علمی دیگر برای تامین مالی پروژه بازگشت نمونه مریخ جلوگیری کند.

او در یک کنفرانس خبری گفت: ما می‌خواهیم هر ایده جدید و تازه‌ای را که می‌شود دریافت کنیم.

مریخ نورد استقامت(Perseverance) ناسا از زمان فرودش روی مریخ در سال ۲۰۲۱ در دهانه جیزرو(Jezero) مریخ که دلتای یک رودخانه باستانی است، ۲۴ نمونه هسته را در لوله‌های خود جمع آوری کرده است. هدف آن جمع‌آوری بیش از ۳۰ نمونه برای جست‌وجوی نشانه‌های احتمالی حیات باستان در مریخ است.

آژانس فضایی ناسا می‌خواهد برخی از نمونه‌های جمع‌آوری‌شده را در دهه ۲۰۳۰ با هزینه بیش از هفت میلیارد دلار به زمین برساند. این امر مستلزم فضاپیمایی است که برای دریافت لوله‌ها به مریخ می‌رود و از روی سیاره به سمت زمین پرتاب می‌شود. سپس باید با فضاپیمای دیگری که نمونه‌ها را به زمین می‌آورد در مدار مریخ ملاقات کند.

رئیس ماموریت علمی ناسا، نیکی فاکس(Nicky Fox)، در کنفرانس خبری از اعلام احتمالی اینکه چه زمانی ممکن است نمونه‌ها به زمین برسند، با توجه به برنامه و جدول زمانی جدید، یا حتی تعداد نمونه‌هایی که ممکن است بازگردانده شوند، خودداری کرد.

دانشمندان مشتاق هستند نمونه‌های بکر مریخ را در آزمایشگاه‌های خود تجزیه و تحلیل کنند که تجهیزات‌ آنها بسیار پیشرفته‌تر از تجهیزات آزمایش ابتدایی انجام شده توسط فضاپیماها در خود سیاره سرخ است. به گفته ناسا، برای تایید هرگونه شواهدی مبنی بر وجود حیات میکروسکوپی که قدمت آن به میلیاردها سال قبل از جریان آب روی این سیاره برمی‌گردد، به چنین آزمایش عمیقی نیاز است.

نلسون می‌گوید که این نمونه‌ها به ناسا کمک می‌کنند تا تصمیم بگیرد که فضانوردان در دهه ۲۰۴۰ به کدام بخش مریخ بروند.

آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنا، کالیفرنیا، مسئول پروژه نمونه بود. این آزمایشگاه اوایل سال جاری به دلیل کاهش بودجه صدها نفر از کارکنان خود را اخراج کرد. نلسون به دنبال ایده‌هایی از سراسر آژانس فضایی است و امیدوار است تا اواخر پاییز هر ایده‌ ممکنی را دریافت کند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1896219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 10
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
    10 20
    زمین با این فراخی تنگم آیو...آخه این چه کاریه؟ پول مفت .بهتره همین زمین خودمونو بچسبیم جای دیگه نداریم ونمیشه زندگی کرد.
    • شاید باشه IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
      0 0
      به نظرم مفید بود
  • روح الله شمس الدینی IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
    6 4
    حالا خدایش یک کشور و یک شرکت یا نهایتا دو سه کشور اینگونه فعالیتهای علمی حالا در هر زمینه ایی بهتر است انجام دهند یا همه کشورها .سوال دنیا این است چرا همه کشورها نتوانسته اند در این زمینه ها پیشرفت کنند.
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
    5 17
    خوب همون جا آزمایش کنید چرابیارید اینجا
  • مصطفی IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
    11 42
    همش دروغه نه فضایی هست ونه کسی تونسته به فضای خیالی که میگن سفرکنه
    • عمیر IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
      1 0
      مغزی با این حجم از کوچیکی باید همچین جملاتیو باور کنه
  • امید سالکی IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
    11 3
    درودبرشما، در مدت ۴ سالی که در LinkedIn, بودم به دفعات اشاره کردم که برای با صرفه شدن و عملی شدن پرواز به ویژه زمانی که نفت بپایان میرسد بشر باید از تکنولوژی GN(Gravity Nutrlization) استفاده کند،یعنی خنثي سازی جاذبه و نه رانش جت و یا راکت، پرواز به این روش در داخل جو و خارج آن بسیار باصرفه و با مصرف انرژی کمی صورت میگیرد، لاکن گوش شنوائی یافت نشد
  • مردم US ۰۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
    0 1
    هیچ کس از جو خارج نشده ا... شما ملتم نخونین دروغه فضا نرفتن تخیلات جیمز وب و این چیزا همدباور نکنین