واکنش سیدحسن هاشمی به یکی از تصمیم‌های آخرین وزیر بهداشت دولت احمدی‌نژاد

وزیر بهداشت گفت: دولت گذشته به دلیل نداشتن بودجه برای پرداخت حقوق های پزشکان به آنان اجازه تاسیس مطب و خرید دستگاه رادیولوژی و سونوگرافی داده بود تا پزشکان جوان بتوانند، فعالیت شخصی کنند این درحالیست که مشکل ما کمبود نیروی متخصص است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در آخرین روزهای دولت دوم محمود احمدی نژاد، محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت در اعتراض به رادیولوژیست ها به حضور دستگاه های سونوگرافی و رادیولوژی در برخی مطب ها،از دادن مجوز خدمات رادیولوژی به پزشکان عمومی و اجازه انجام سونوگرافی به متخصصان زنان دفاع کرد و گفت: این واگذاری بر اساس استانداردهای جهانی در حال بررسی است و نباید مردم را از این امکان محروم کنیم. (اینجا)

پیش از آن اعتراضات گسترده ای دراین باره دیده شد. چون وزیر وقت بهداشت اعلام کرد در حال پیگیری بخشنامه ارائه مجوز خدمات رادیولوژی به پزشکان عمومی است؛ بخشنامه‌ای که اعتراض رادیولوژیست‌ها را در پی داشته است. (این گزارش و این گزارش را دراین باره بخوانید)

اکنون اما سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت دولت روحانی به این تصمیم دولت گذشته واکنش نشان داده است. عصر پنجشنبه در سی و یکمین کنگره رادیولوژی ایران گفت: دولت گذشته به دلیل نداشتن بودجه برای پرداخت حقوق های پزشکان به آنان اجازه تاسیس مطب و خرید دستگاه رادیولوژی و سونوگرافی داده بود تا پزشکان جوان بتوانند، فعالیت شخصی کنند این درحالیست که مشکل ما کمبود نیروی متخصص است.

هاشمی گفت: وزیر بهداشت قبلی با اصرار پزشکان عمومی یا با تشخیص خود اجازه سونوگرافی را به پزشکان عمومی داده بود که در این زمینه ما در کنار رادیولوژیست ها ایستادیم؛ زیرا اعتقاد داریم فعالیت های تصویربرداری مانند سونوگرافی می بایست از سوی رادیولوژیست ها صورت گیرد.

او گفت: برای رشته هایی مثل رادیولوژی که برخی سرمایه گذاری کرده اند، عده ای وام گرفته اند و زیر بار قرض رفته اند، تسهیلاتی ایجاد و به رادیولوژیست ها بخشنامه شد که در صورت تمایل می توانند دستگاه های خود را در صورتی که بیمارستانی که در آن فعالیت دارند، فاقد آن دستگاه باشد به بیمارستان بیاورند تا حداقل 80 درصد تعرفه به آنان داده شود و در صورتی که این افراد مایل به فروش دستگاه های خود باشند، بیمارستان ها 10 درصد بالاتر از قیمت آن را خریداری کند.

ورود گسترده تجهیزات پزشکی به ایرا

هاشمی همچنین از ورود بیش از 600 دستگاه مختلف رادیولوژی، سی تی اسکن، MRI، آنژوگرافی و ... تا پایان امسال به کشور خبر داد و گفت: این دستگاه ها در بیمارستان های دولتی سراسر کشور نصب خواهند شد که علاوه بر رفع کمبودهای درمانی، فرصت بهتری را در اختیار رادیولوژیست های جوان قرار می دهد.

او گفت: امضای تفاهمنامه میان وزارت بهداشت و درمان با شرکت ایرانی «مپنا» با هدف سرمایه گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی به ویژه در حوزه رادیولوژی صورت گرفته است.

وزیر بهداشت گفت: ادعا نداریم که فناوری کاملا بایستی بومی شود اما می توان بخشی از آن را بومی سازی کرد، جای تاسف دارد که دستگاه های سی تی اسکن به دلیل نداشتن تیوپ یا ابتدایی ترین وسایل 1 تا 2 سال بدون استفاده مانده اند و امید می رود با این سرمایه گذاری ها بتوان در جهت حل این مشکلات گام برداشت.

او درباره تعرفه های رادیولوژی برای سال 94 گفت: امسال ما با سازمان نظام پزشکی و شورای عالی بیمه پیشنهادی را تنظیم و مصوب کردیم اما هیات وزیران به دلیل آنکه خواستار مهار تورم بودند، آن را نپذیرفتند و تعرفه ها را برای سال 94 طبق ارقامی که روز گذشته (16 اردیبهشت) ابلاغ شد به تصویب رساندند.

هاشمی گفت: امیدواریم طی یک سال آینده در زمینه رشته رادیولوژی به خصوص برای کسانی که در مراکز دولتی به فعالیت مشغولند، فرصت های خوبی فراهم و با اصلاح تعرفه ها در مدت زمان 3 تا 5 ساله از مشکلات جامعه رادیولوژی کشور نیز کاسته شود.

او گفت: سال گذشته تصمیمی گرفته شد که برای بسیاری از پزشکان جوان خوشایند نبود، به کسانی که برای گذراندن دوره طرح به خارج از تهران می روند، عنوان شد که تعرفه ها اصلاح شده، پرداخت ها نیز به موقع انجام می شود.

وزیر بهداشت گفت: با این اقدام بیش از 3 هزار متخصص به مناطق محروم رفتند و به غیر از رشته هایی مثل پزشکی قانونی و پزشکی اجتماعی کسی را در تهران نگه نداشتیم و تمام این پزشکان جوان هم اینک در خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند البته کسانی که از قبل پروانه مطب داشتند، می توانند تا پایان اعتبار پروانه مطب در تهران بمانند.

او گفت: بومی گزینی از جمله اقدامات دیگری است که از همین امسال شروع شده و بر اساس آن 50 درصد ظرفیت دانشگاه های مناطق محروم به خصوص در رشته های تخصصی به افراد بومی هر منطقه اختصاص پیدا خواهد کرد.

گفتنی است؛ سی و یکمین کنگره رادیولوژی ایران که با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور صبح روز سه شنبه 15 اردیبهشت ماه در برج میلاد آغاز به کار کرد تا روز جمعه 18 اردیبهشت ماه به کار خود ادامه می دهد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 414590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۸
    0 1
    اگر به ایرانی اعتماد کنند همه چیز میسازند
  • بی نام A1 ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
    2 1
    خودتان حقوق ها و کارانه های پزشکان را رقم بالا گرفته اید که حالا تویش مانده اید و نمی توانید پرداخت کنید. هیچ فکرکرده اید دیگر وزارت خانه ها با وجود داشتن شمار زیادی متخصص با تحصیلات بالا که کارهای حیاتی کشور را هم در دست دارند، چرا حقوق ها و دریافتی های کهکشانی برای آن ها در نظر نگرفته اند. برای این که به اندازه توان مالی شان، حقوق می دهند نه بیشتر که بوقع حقوق بگیر بالا برود و بعدا در پی عدم توانایی برای پرداخت، جریان زیرمیزی مستقیم از مردم محتاج به درمان شکل بگیرد.