در آیین امضاء تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پلیس راهور تهران بزرگ با هدف ترویج فرهنگ پیوند عضو، خاطرنشان کرد: این تفاهمنامه تلاشی برای نجات جان عدهای از هموطنان است که نیازمند پیوند عضو هستند.
وی با بیان اینکه "موضوع پیوند عضو در جهان و ایران از جمله مباحث جدید است و در حوزه پزشکی قرار دارد"، گفت: بیمارستان مسیح دانشوری از اوایل دهه 80 کار پیوند ریه را با عنوان سختترین جراحی پیوند عضو آغاز کرده است و اکنون از جهات مختلف در حالت ایدهآل قرار دارد.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری درخصوص پیچیدگی عمل پیوند ریه یادآور شد: سریعترین عضوی که در یک فرد دچار مرگ مغزی شده از بین میرود، ریه است و پیوند آن با توجه به سختی کار، گاهی تا 12 ساعت به طول میانجامد و در برخی مواقع به 200 کادر متخصص پزشکی نیاز دارد.
ولایتی تاکید کرد: پیوندهایی که در بیمارستان مسیح دانشوری انجام میشود در ایران و خاورمیانه منحصر به فرد و قابل مقایسه با جهان است.
وی با اشاره به اینکه "تاکنون حدود 200 عمل پیوند قلب نیز در این بیمارستان انجام شده است"، خاطرنشان کرد: به طور معمول حدود هر سه هفته یکبار یک عمل پیوند ریه و هر دو هفته یکبار یک عمل پیوند قلب در این بیمارستان انجام میشود.
ولایتی وجود اهداکننده عضو را یکی از مهمترین نکات پیوند عضو عنوان کرد و گفت: بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و قانونی که از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده، اعضای فرد مرگ مغزی شده که امید بازگشت به زندگی آن نزدیک به صفر است، میتواند با رضایت نزدیکان به افراد متقاضی اهدا شود.
وی با بیان اینکه "تاکنون حدود یک میلیون و 400 هزار نفر کارت اهدای عضو را در کشور امضا کردهاند"، اظهار کرد: در صورتی که حادثه منجر به مرگ مغزی برای این افراد رخ دهد، اعضای بدن آنها اهدا میشود.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری کلیهها، ریه، قلب، کبد و پانکراس را از جمله اعضای قابل پیوند بدن انسان عنوان کرد.
ولایتی بر ضرورت فرهنگسازی درباره عمل خداپسندانه پیوند در جامعه تاکید کرد و افزود: به منظور ترویج این فرهنگ تفاهمنامه همکاری بین مرکز اهدای عضو و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پلیس راهور تهران امضا شد.
وی ابراز امیدواری کرد که پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ به آموزش و ترویج این فرهنگ در جامعه و همچنین نسبت به تسهیل فرآیند پیوند عضو بیماران مرگ مغزی ناشی از تصادفات اقدام کند.
بر اساس این گزارش، این آئین با حضور جمعی از مسئولان واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیران پلیس راهور تهران بزرگ در بیمارستان مسیح دانشوری پایتخت به عنوان یکی از فعالترین مراکز درمانی پیوند اعضا برگزار شد.
فرحناز صادقبیگی رئیس واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این آئین هدف از عقد این تفاهمنامه همکاری را ترویج فرهنگ اهدا عضو و آموزش پیشگیری از حوادث منجر به مرگ مغزی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه "اکنون 25 هزار نفر در کشور در انتظار عضو پیوندی هستند"، گفت: بر اساس آمارها در هر 2.5 ساعت به دلیل نرسیدن عضو پیوندی یک نفر در کشور فوت میکند.
صادقبیگی با اشاره به اینکه "سالانه در کشور شش هزار نفر به دلایل مختلف دچار مرگ مغزی میشوند"، خاطرنشان کرد: از این تعداد، سه هزار بیمار مرگ مغزی قابلیت اهدا عضو دارند.
رئیس واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در شرایط کنونی تنها اعضای یک چهارم افراد مرگ مغزی با رضایت اطرافیان و نزدیکان اهدا میشود.
وی تاکید کرد: در بحث پیوند اعضا، اهدا عضو یک نفر به هشت بیمار زندگی میبخشد.
صادقبیگی نیز کلیهها، قلب، ریه، پانکراس و کبد را از جمله اعضای قابل پیوند در انسانها عنوان کرد.
۴۷۴۷
نظر شما