چهارشنبه 15 تیرماه، رییس جمهور خواست وزرای علوم و بهداشت طرح کلاس ها و دروس تک جنسیتی را متوقف و نتیجه را به او اعلام کنند.

اکنون گویا نتیجه مشخص شده است؛ بازگشت تک جنسیتی ها. همان روز، نخستین نشست فرهنگی اجتماعی روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با محور دانشگاه، دین مداری و تربیت عالم ملکوتی که ظاهرا قرار بود با تاکید بر اجرای "قانون جلوگیری از اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها" به پایان برسد، بی نتیجه ماند و روسای دانشگاه ها از نظر رییس دولت تبعیت کردند و حرفی دراین باره نزدند. 

اما اکنون غلامرضا خواجه سروی، اعلام کرده است مردم خواهان دانشگاه های تک جنسیتی هستند و وزارت علوم هم این خواسته مردم را اجابت می کند. معاون فرهنگی وزیر علوم دراین باره به مهر گفته است: "موارد قابل توجهی در سفرهای استانی داریم که خانواده‌ها از هیئت اعزامی وزارت علوم می خواهند تا درخواستشان برای ایجاد دانشگاه تک‌جنسیتی در استانشان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شود. مردم در سفرهای استانی هیئت دولت، تقاضایشان برای ایجاد دانشگاه تک جنسیتی در استانشان را یا به صورت مکتوب یا به طور شفاهی به مسئولان وزارت علوم ارائه می کنند. این طور هم نیست که صرفا یک سری از استانها درخواست راه‌اندازی دانشگاه تک‌جنسیتی داشته باشند بلکه این تقاضاها مربوط به همه استان‌ها می‌شود."

وزیر علوم یکی روز پس از دستور رییس جمهور برای توقف طرح تک جنسیتی، گفت: "با دستور رییس‌جمهور ایجاد کلاس تک‌جنسیتی در دانشگاهی که در هر دو جنس پذیرش دارد، متوقف می‌شود. بدون اینکه بقیه فعالیت‌ها در مسیر اسلامی شدن دانشگاه‌ها زیر سوال برده شود و مطمئنا توقف این هدف کلی مدنظر رییس‌جمهور نبوده و نخواهد بود. البته تاکید می‌کنم دستور مطاع رییس‌جمهور به گوش جان شنیده و بلافاصله عملی می‌شود."

اکنون به نظر می رسد ایجاد دانشگاه تک جنسیتی، راه تازه وزارت علوم برای اجرای قانون جلوگیری از اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها باشد. چه اینکه دستور رییس دولت برای توقف تشکیل کلاس ها و رشته های تک جنسیتی، با مخالفت های مختلفی از مراجع تا مجلس مواجه شد.

هرچند که معاون فرهنگی وزیر علوم می گوید: " اینکه وزارت علوم به ایجاد دانشگاه‌های تک‌جنسیتی مجوز می‌دهد و موافق توسعه آن است، موردی است که خود خانواده‌ها و مردم‌ می‌پسندند و وزارت علوم نیز باید به خواسته مردم پاسخ دهد. تجربه محیط‌‌های دانشگاهی که اختلاط جنسیتی ندارند نشان داده که ارتقای علمی و سطح دانش در این دانشگاه‌ها بهتر و بالاتر است."

وزیر علوم هم دراین باره گفته است: "امیدواریم که راهکارهای عالمانه دیگری مثل تاسیس دانشگاه تک‌جنسیتی یا ایجاد پردیس‌های خواهران و برادران در طرح‌های گسترش آموزش عالی و دانشگاه‌ها و یا طرح‌های عالمانه دیگری که مصوبه مورد نظر را اجرایی کند یا احیانا طبعات سوئی این راهکار متوقف‌شده را نداشته باشد، اجرا شود و موجب دل‌نگرانی رییس‌جمهور هم نشود. امیدم این است که با درایت و تدبیری رییس جمهور در طول مسیر اسلامی شدن دانشگاه‌ها که با توجه به شناختی که سال‌های سال است از ایشان دارم و می‌دانم که رعایت اخلاق و حدود اسلامی در دانشگاه‌ها و در کل اسلامی شدن دانشگاه خصوصا از بعد محتوی حتما یکی از دغدغه‌های رییس‌جمهور است، ایشان در طول این مسیر هم ما و هم روسای دانشگاه‌ها را از هدایت‌ها و حمایت‌های راهگشای خودشان محروم نکنند."

به هر حال اکنون مجوز دانشگاه دخترانه در مشهد تصویب شده است و خبر می رسد که 7 دانشگاه تک جنسیتی دیگر هم در آستانه کسب مجوز هستند.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 163495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۰
    2 0
    عجب. یعنی مثلا" دانشگاه الزهرا در تهران بین دانشگاههای تهران چندم است؟ آخر است شک نکنید.