رییس‌جمهور گفت: مدیران باید باید برنامه انتقال موسسات و دستگاه‌های دولتی را از تهران جدی بگیرند.

مهم ترین بخش های سخنان محمود احمدی‌نژاد را که صبح امروز در دور سوم سفرهای استانی به استان تهران در جمع مدیران استان تهران حضور پیدا کرد در ادامه بخوانید:

  • به نحوی برنامه‌ریزی کنید که تا پایان سال 40 درصد از کارمندان و کارکنان شما از طریق دورکاری و در خانه‌هایشان به انجام خدمات بپردازند. 
  • باید برنامه انتقال موسسات و دستگاه‌های دولتی از تهران به خارج از تهران را جدی بگیرید و باید حداقل 5 میلیون نفر از استان تهران و حداقل 3 میلیون نفر از شهر تهران بروند. 
  • تعداد ساختمان‌های دولتی در تهران نمی‌گویم وحشتناک‌ است ولی تاسف‌بار است و خیلی از آن‌ها می‌تواند در هم قرار بگیرد و باعث کاهش هزینه‌ها شود. 
  • استانداری ستادی درست کرده و ساختمان‌ها را تجمیع کند. 
  • به نحوی برنامه‌ریزی کنید که تا پایان سال 40 درصد از کارمندان شما از طریق دورکاری به ایفای وظیفه خود بپردازند. 
  • گزارش خوبی ارائه شد، این گزارش حاصل عملکرد شماست و من تشکر می‌کنم از کارهایی که انجام شده است، ولی مناسب است یک آمار 5 ساله از فعالیت‌های انجام شده ارائه دهیم و منتشر کنیم تا همه از آن استفاده کنند. 
  • متاسفانه برخی وقتی کم می‌آورند کنایه‌ای به کارکنان و کارمندان ادارات می‌زنند و می‌گویند که کار مفید در ایران این‌قدر است و آن‌قدر است و در واقع حرف‌های غیر واقعی می‌زنند. در حالی که ما حاصل زحمات شما را می‌بینیم. گزارشی که ارائه شد حاصل زحمات شماست و همان طور که دیدیم گزارش فشرده‌ای ارایه شد و اگر قرار بود به صورت مفصل گزارش کارهای انجام شده ارائه شود ساعت‌ها طول می‌کشید. 
  • استان تهران مرکز کشور است و در واقع باید الهام بخش و پرچم‌دار باشد باید بهترین باشد و گمان می‌برم که تمام ملت ایران علاقه‌مند هستند که تهران و استان تهران از هر جهت به لحاظ عمرانی، آبادانی، فرهنگی و سیاسی چهره ظاهری و به لحاظ معماری و شهرسازی بهترین باشد و مرکز کشور موجب افتخار ملت ایران باشد. این‌گونه نیست که اگر تهران آباد شود دیگران ناراحت می‌شوند، نه. البته به لحاظ سیاست کلی باید تلاش کنیم که تمام کشور آباد شود تا جریان مهاجرت معکوس شود و مهاجرت کاهش پیدا کند. البته همانطور که گفتم باید به تهران نیز توجه داشت و مشکلات آن برطرف شود. 
  • به نظر می‌رسد که چند مشکل اساسی در تهران وجود دارد، البته کارهایی که در استان تهران انجام شده کارهای خوبی است، ولی چند موضوع اساسی وجود دارد که با نگاه به آن‌ها باید کارها را طراحی و برنامه‌ریزی کنیم. مشکل اول جمعیت استان تهران است، اکنون در شهر تهران بیش از 8 میلیون نفر و در استان تهران حدود 12 میلیون نفر زندگی می‌کنند این تعداد جمعیت یعنی چی؟ یعنی فشار عصبی و اتلاف وقت، ترافیک، آلودگی هوا و یعنی زندگی در قفس‌هایی به نام برج و آپارتمان، یعنی کاهش تولید و افزایش مصرف، البته من در اینجا نمی‌خواهم همه مشکلات را بیان کنم برخی را بیان می‌کنم دومین مساله ترافیک است و اتلاف وقت و آلودگی هوا که عمده‌ آن‌ها ناشی از جمعیت است. 
  • کشور ما روی خط زلزله قرار دارد، سنگین‌ترین گسل‌ها در تهران و اطراف تهران است، اگر این گسل‌ها در کویر بودند نگرانی نداشتیم و اگر در جایی بودند که تعداد کمی از مردم در آن زندگی می‌کردند آن‌قدر نگران نبودیم، ولی می‌بینیم که در استان تهران بیش از 12 میلیون و در شهر تهران بیش از 8 میلیون نفر زندگی می‌کنند. جمعیت فشرده‌ای با گسل‌هایی که یواش یواش در حال فعال شدن هستند و این نگرانی ایجاد می‌کند و اگر خدای نکرده اتفاقی بیافتد جمع کثیر و وسیعی از مردم در معرض خطر قطعی قرار می‌گیرند. 
  • اکنون با مشکل آب تهران و هزینه‌ بالای زندگی در تهران نیز روبرو هستیم. می‌خواهیم این مشکلات را مدیریت کنیم یکی از روش‌ها روش معمولی است که کارهایی می‌کنیم مثل خانه ساختن، بزرگراه ایجاد کردن، تسهیلات حمل و نقل ایجاد کردن و انجام کارهایی مثل گاز سوز کردن خودروها یا این‌که با دادن یارانه‌ها هزینه‌ زندگی را کاهش دهیم و با افزایش بودجه‌های دولت، هزینه زندگی مردم که بالاست را پایین بیاوریم. آیا با انجام این کارها اکنون به طور کامل راضی هستید؟ نه، قطعا این طور نیست، باید به نحو دیگری نگاه و برنامه‌ریزی کرد. اگر بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تمرکز جمعیت است باید این تمرکز جمعیت را از بین برد. سیر مهاجرت را کاهش داد. 
  • برنامه‌ انتقال از تهران را جدی بگیرید؛ به همان اندازه که برای پروژه‌ها وقت و انرژی گذاشته‌اید برای این موضوع نیز وقت بگذارید آن را جدی بگیرید و وقت بگذارید، این شدنی است، به نظر سخت می‌آید ولی شدنی است، کار را از خودمان شروع کنید، از دستگاه‌های اجرایی. 
  • بیشترین سرانه کارمندان در تهران هستند این را کاهش بدهیم. مثلا میزانی را مشخص کنیم برای انتقال کارمندان و تسهیلات در اختیار بگذاریم کارهای کارمندانمان را که به استان دیگری منتقل شدند پیگیری کنیم تا کارشان سامان پیدا کند و اگر کارکنان دولت یک حرکتی در این زمینه شکل دهند به سایر بخش‌ها نیز سرایت پیدا می‌کند. 
  • باید از کل استان تهران حداقل 5 میلیون نفر را منتقل کنیم و از تهران بروند و از شهر تهران نیز باید حدود 3 میلیون نفر بروند و این صحبتی که مطرح می‌شود حساب شده است.
منبع: خبرآنلاین