به گزارش خبرآنلاین، یکی از بحثهای جنجالی هنرهای تجسمی درماههای گذشته، تعطیلی تنها موزه نقاشی پشت شیشه ایران و انتقال نقاشیهای این مجموعه به کاخ گلستان بود که بازتاب گسترهای در رسانهها پیدا کرد.
تعلل مسئولان میراث فرهنگی و رئیس موزه نقاشی پشت شیشه در ارائه پاسخ روشن درباره قطعی شدن تعطیلی این موزه بسیاری از نقاشان پشت شیشه و پژوهشگران هنری را دچار سردرگمی کرده بود.
این در حالی بود که چندی پیش ازانعکاس خبرتعطیلی موزه نقاشی پشت شیشه، مدیراین مجموعه فرهنگی، درمراسم تجلیل از نقاشان پشت شیشه که شهریورماه درموزه برگزارشده بود، ازحمایت همهجانبه از این هنر رو به فراموشی و برگزاری جشنواره نقاشی پشت شیشه برای نخستین بار در ایران خبرداده بود.
بلاخره فرجالله ایرانپور مدیر این موزه، خبر تعطیلی موزه را تکذیب و از پیگیری برنامههای فرهنگی این موزه خبر داد.
به گفته ایرانپور، دلیل عمده مطرح شدن طرح تعطیلی موزه نقاشی پشت شیشه کمبود فضای اداری سازمان میراث فرهنگی استان تهران بود. مدیران سازمان قصد داشتند بخش انجمنهای غیردولتی میراث فرهنگی را درفضای موزه نقاشی پشت شیشه فعال ونقاشی این موزه را به کاخ گلستان منتقل کنند.
موزه نقاشی پشت شیشه در یکی ازخانههای قدیمی تهران به مساحت 1000 متر در خیابان هدایتی برپا شده است. ملک اصلی این موزه متعلق به فردی به نام دکتر شقاقی است که این ملک توسط ورثه او به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهدا و پس ازبازسازی درسال 1377 به میراث فرهنگی استان تهران واگذارشد.
موزه نقاشی پشت شیشه ایران دومین موزه نقاشی پشت شیشه درجهان و تنها موزه مستقل است که به یکی از شاخههای نگارگری اختصاص داده شده است. این موزه دربرگیرنده مجموعه عظیمی ازنقاشی های پشت شیشه ایران است.
نقاشی های پشت شیشه به نمایش درآمده دراین موزه شامل تصاویرمربوط به انسان، گل مرغ، تصاویرهندسی، حیوانات، بناها تاریخی و مناظر شهری، طبیعت، نوشته وخطوط قرآنی، تک چهرهها، شخصیتهای مذهبی، درباری، تاریخی و تصاویری ازامامان، دراویش وعامه مردم است.