دکتر باقر لاریجانی: همه دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی سابق ایران، مدرک دانشگاه علوم پزشکی تهران را خواهند گرفت

امید سلیمی بنی: "همه دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی سابق ایران، مدرک دانشگاه علوم پزشکی تهران را خواهند گرفت." این جمله ای است که رئیس دانشگاه تهران، پس از ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران  به دانشجویان می گوید.دکتر باقر لاریجانی در اولین جلسه پرسش و پاسخی که با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سابق ایران پس از ادغام داشت، بار دیگر از این اقدام دفاع می کند و می گوید: "تجربه ادغام در دنیا ثابت کرده که با ظرفیت های متعدد می توان به اهداف و چشم انداز بهتری دست یافت."

سیاستگذار ارشد وزارت بهداشت در این همایش، خطاب به دانشجویانی که دغدغه مدرک تحصیلی دارند، با این سخنان به آنها اطمینان داد که از حرفهای بی اساس، نهراسند و مطمئن باشند با مدرک دانشگاه تهران، بدون اینکه عناوین "معادل" یا پایه پایینتر، در مدارکشان درج شود، فارغ التحصیل خواهند شد.

شایعاتی که تکذیب شد

پیش از این، در روزهای ابتدای ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران در دانشگاه های تهران و شهید بهشتی شایعاتی بر سر زبانها بود که می گفت دانشجویان به دلیل رتبه پایینتر در کنکور ورودی، توسط دانشگاه تهران پذیرفته نخواهند شد و در صورتی که پذیرفته شوند، مدارک تحصیلی شان با قید "مدرک معادل" و "پایه دوم یا سوم" صادر می شود.

اکنون که غبارهای پس از ادغام در فضای احساسی دانشجویان، فرونشسته، رئیس دانشگاه تهران و معاونانش سعی می کنند با برگزاری نشستهای مشترک فراوان با دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه سابق ایران، آنها را نسبت به برنامه ای که در آینده دارند، آگاهتر کنند.

از جمله این برنامه ها، طرحهایی است که لاریجانی برای طرحهای علمی و پژوهشی مجموعه آموزشی خود در نظر گرفته است. وی در سالن همایشهای رازی دانشگاه خطاب به دانشجویان گفت: "  وضعیت پژوهش نسبت به 5 سال گذشته در کشور رشد شتابانی پیدا کرده است، به همین جهت 9 درصد از منابع دانشگاه را به سمت پژوهش سوق داده ایم."

اکنون انتظار می رود با این افزایش بودجه، امکان پرداختن به پژوهشهای معتبرتر که قابلیت درج در مجلات علمی بین المللی را داشته باشد، بیشتر شود. لاریجانی برای افزایش پژوهش، زیرساختهای دیگری را در نظر گرفته است. از جمله این زیرساختها، دسترسی به شبکه جهانی اینترنت است که وی در خصوص آن به دانشجویان جدید دانشگاه تهران گفته: "درصدد آن هستیم که ظرفیت دسترسی به اینترنت را از 50 مگابایت به 200 مگا بایت در سطح دانشگاه افزایش دهیم."

ایده پردازی کنید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین با اشاره به این نکته که دفتر استعدادهای درخشان زیر نظر مستقیم ریاست دانشگاه هدایت می شود، از دانشجویان خواسته ایده پرداز باشند و تولید پژوهش و آموزش را سرلوحه کار خود قرار دهند. زیرا با شرایط جدید امکانات و منابع، انتظار می رود پایه علمی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد.

به همین جهت لاریجانی به دانشجویان تاکید کرده آنها باید مسیرهای خوبی که ارزش افزوده به همراه دارد را انتخاب و هم افزایی مقالات را در رشته های مختلف انجام دهند.

انتظار در هیات علمی

اکنون می توان گفت با برگزاری نشستهایی از این دست با دانشجویان، بسیاری از مشکلات به وجود آمده که پیامد ادغام ناگهانی دانشگاه ایران شمرده می شد، در بین فراگیران، تا حد زیادی کاهش یابد. ولی از سوی دیگر، انتظار محسوسی در بین اعضای هیات علمی دانشگاه سابق ایران وجود دارد که می خواهند راهکارهای رئیس جدید را درباره مسایل و مشکلات خود، دریابند.

چندی پیش، نماینده اعضای هیات علمی در میزگرد تحلیلی خبرآنلاین، از انتظار همکارانش خبر داده بود و گفته بود که تاکنون بسیاری از ابهامات رفع نشده، ولی تلاش لاریجانی برای برقراری ارتباط با اعضای هیات علمی و ابقای بسیاری از مدیران گروه ها و روسای مراکز آموزشی و درمانی، نشان می دهد مسئولان جدید، اراده زیادی برای بازگرداندن وضعیت به حالت سابق دارند.

به گفته دکتر مسیح هاشمی، برنامه راهبردی ادغام دو دانشگاه و انتظاری که از اعضای هیات علمی می رود باید برای آنها تشریح شود تا بتوانند هماهنگ با برنامه های کلان، برنامه ریزی حیطه های کاری خود را به سرانجام برسانند، ولی تاکنون ابهامات اعضای هیات علمی رفع نشده است.

دانشگاه علوم پزشکی سابق ایران در شامگاه روز جمعه، هفتم آبان ماه در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و کرج ادغام شد گفته می شود خلوت سازی تهران و یکپارچه سازی آموزش پزشکی در پایتخت از اهداف اعلام شده این تغییرات بوده است.

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها