مهر: یک روزنامه عرب زبان در تحلیلی از موافقت ناتو با عقب نشینی تدریجی از افغانستان این تصمیم را بیانگر شکست این سازمان و آمریکا در سیاست به اصطلاح "مبارزه با تروریسم" دانست.

روزنامه الشرق قطر امروز در مقاله ای با اشاره به افزایش روزانه اعتراضات افکار عمومی در قبال جنگ افغانستان نوشت: هر روز که می گذرد جبهه مخالفان جنگی که آمریکا و همپیمانانش در سازمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) به راه انداختند بیشتر می شود.

این به گونه ای است که روزگذشته هزاران تن از مخالفان جنگ افغانستان در انگلیس در اعتراض به ادامه این جنگ دست به تظاهرات زدند و این در زمانی انجام شد که سران ناتو در نشست خود در لیسبون با طرح عقب نشینی در سال 2014 از افغانستان به توافق رسیدند.

الشرق ادامه می دهد: شکی نیست که این تصمیم سران ناتو برای خروج از گرداب افغانستان بعد از آن اتخاذ شد که ضرر و زیان های جانی و مادی زیادی به نیروهای ناتو وارد شد به طوری که در سال جاری فقط 654 تن از این نیروها کشته شدند و حدود صدها میلیارد دلار خسارت به ناتو وارد آمد و در مقابل هیچ نتیجه سودمندی برای ناتو در افغانستان در روند مبارزه با نیروهای طالبان و القاعده به دست نیامد.

از سوی دیگر وضعیت کنونی افغانستان حاکی از آن است که حملات طالبان علیه نیروهای ناتو از نظر کمیت بسیار زیاد شده و حتی آنان به بهترین و قوی ترین ابزار و آلات نیز مجهز هستند به گونه ای که می توانند به قلب کابل و مقر نظامیان ناتو نیز یورش بیاورند.

الشرق تاکید می کند: به نظر می رسد شکست ماموریتهای ناتو در کنار فشار افکار عمومی مخالف جنگ یکی از علت های اصلی بوده که سران ناتو را به موافقت با طرح عقب نشینی و اعطای تدریجی مسئولیت های امنیتی به پلیس و ارتش افغانستان وادار کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: طرح عقب نشینی تدریجی از افغانستان علاوه بر اینکه بیانگر اعلام شکست زودهنگام آمریکا و ناتو است، دلیلی روشن و واضح بر این موضوع است که ناتو و آمریکا بار دیگر در آنچه "مبارزه جهانی با تروریسم خواندند" متحمل شکست شده اند.

این روزنامه عربی در پایان خاطر نشان می سازد: همچنین این توافق حاکی از شکست سیاست های آمریکا است؛ سیاستهایی که تنها کشتار صدها هزار بیگناه، خرابی و ویرانی درعراق، افغانستان و پاکستان را درکنار نفرت جهانی از آمریکا درپی داشت.

منبع: مهر