ایسنا: درخواست وکیل بنیانگذار ویکی لیکس برای آزادی با قید وثیقه پس از دستگیری وی از سوی دادگاه لندن رد شد.

جولیان آسانگ، بنیان‌گذار سایت ویکی لیکس پیشتر به اتهام تجاوز جنسی به دو زن با حکم دستگیری از سوی سوئد مواجه شد و وی ممکن است به دنبال دستگیری توسط پلیس لندن با حکم استرداد به سوئد مواجه شود.

آسانگ زمانی که داوطلبانه در یک مقر پلیس در لندن حاضر شد، دستگیر شد. پیش از این مقامات سوئد دو بار حکم دستگیری علیه جولیان آسانگ را صادر کرده بودند.

یک سخنگوی پلیس لندن گفت: مقامات پلیس لندن جولیان آسانگ را به دنبال اعلام حکم دستگیری توسط سوئد دستگیر کردند. وی توسط مقامات سوئد به تجاوز و آزار جنسی متهم شده است.

پیش از دستگیری، آسانگ حدود 31 روز در محافل عمومی دیده نشد.

به دنبال افشای اسناد محرمانه دیپلماتیک آمریکا، سایت ویکی‌لیکس و جولیان آسانگ به شدت تحت فشار قرار گرفتند و حتی در مقاطع مختلف فعالیت سایت ویکی‌لیکس با اختلال جدی مواجه شد.

پس از دستگیری جولیان آسانگ، وی توسط پلیس لندن به زندانی در این شهر منتقل شد.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا نیز از خبر دستگیری جولیان آسانگ استقبال کرد.

مارک استیونس، وکیل جولیان آسانگ نیز گفت که وی قرار است مجددا درخواست آزادی موکلش با قید ضمانت را مطرح کند.

وی گفت: اکثر مردم معتقدند که اهداف پشت پرده تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن جولیان آسانگ قرار دارد.

پیش از این دولت آمریکا و چندین کشور هم‌پیمان این کشور انتشار اسناد محرمانه دیپلماتیک آمریکا در سراسر جهان را محکوم و غیر مسئولانه توصیف کرده بودند که باعث به خطر افتادن امنیت ملی آنها می‌شود. این موضوع نیز مطرح است که جولیان آسانگ ممکن است با حکم دادگاه در لندن به سوئد مسترد شود و حتی وکیل جولیان آسانگ نیز اعلام کرده که ممکن است مقام‌های سوئد جولیان آسانگ را برای محاکمه به آمریکا منتقل کنند.

از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه گزارش داد:‌ پسر جولیان آسانگ خواستار رفتار منصفانه و غیر سیاسی با پدرش شد و ابراز امیدواری کرد که دستگیری وی در انگلیس گامی در راستای استرداد پدرش به آمریکا نباشد.

دانیل آسانگ 20 ساله، پسر جولیان آسانگ تصریح کرد که برای چند سال با پدرش در تماس نبوده و خواستار این است که با پدرش منصفانه رفتار شود.

وی در توییتر در مطلبی نوشت: بیایید هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا با پدرم رفتار مناسب و منصفانه انجام شود؛ امیدوارم این روند باعث نشود که وی به آمریکا مسترد شود. رفتار سیستم قضایی سوئد تاکنون امید بخش نبوده است. وی در مورد این که رفتارها با وی منصفانه باشد ابراز شک و تردید کرد.

از سویی دیگر جولیان آسانگ پس از دستگیری تصریح کرد که سایت وی شایسته حفاظت است و به رغم اظهارات منتقدان مسئول جان حتی یک نفر نیست .

جولیان آسانگ در مقاله‌ای برای یک روزنامه‌ی استرالیایی نوشت: دولت‌های جهان با حمله به افشاگری‌های ویکی لیکس نباید" پیام آور را هدف قرار دهند"

آسانگ تاکید کرده است: حقیقت لزوما بر اسرار پیروز خواهد شد .

وی گفت: تقریبا یک قرن بعد ویکی‌لیکس حقایقی را فاش خواهد کرد که لازم است به صورت علنی منتشر شود . جوامع دموکراتیک به رسانه‌های قوی نیاز دارند و ویکی‌لیکس بخشی از این رسانه‌ها است. رسانه‌ها به این موضوع کمک می‌کنند که دولت‌ها صریح و صادق باشند. ویکی لیکس برخی از حقایق جنگ عراق و افغانستان را فاش کرد. همچنین مواردی را در مورد فساد مالی گسترده افشا کرده است.

جولیان آسانگ این موضوع را رد کرد که وی یک فرد ضد جنگ است اما گفت دولتها باید حقایق‌ را در مورد دلایل به راه انداختن جنگ‌هایشان بگویند.

وی تصریح کرد: آمریکا با حمایت هم‌پیمایانش به جای حمله به دیگر رسانه‌ها به ویکی‌لیکس حمله کرد چون این سایت کوچک و نوپا بوده است.

وی جولیا گیلارد، نخست وزیر استرالیا را به خوش خدمتی کردن شرم‌آور به آمریکایی‌ها متهم کرد و گفت: دولت گیلارد تلاش می‌کند تا افشاگران را سرکوب کند چون نمی‌خواهد حقایق فاش شود./161

منبع: ایسنا

برچسب‌ها