امیر طاهرخانی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عملکرد مدارس غیر انتفاعی کشور را ضعیف می داند.

طاهرخانی در گفت و گویی درباره نظارت بر کار مدارس غیر انتفاعی به مطالب زیر اشاره کرده است:

*فرآیند نظارت در گذشته و حال از نظر ساختاری مشخص بوده است، در شهرستان‌ها اگر تشکیل شورای نظارت بر مدارس غیرانتفاعی را ضروری ببینند، آن را تشکیل می‌دهند. شورای نظارت که رئیس آن وزیر آموزش و پرورش و قائم مقام او معاون سازمان توسعه و مشارکت‌های مردمی است، هر هفته یک جلسه دارند که به موارد تخلفات در مدارس غیرانتفاعی رسیدگی و اگر نظرشان بر انحلال یک مدرسه باشد، این درخواست به ستاد می‌رود و آنها نظر نهایی را اعلام می‌کنند.

*همچنین میزان شهریه مدارس غیرانتفاعی براساس ضوابطی ازجمله عملکرد سال گذشته و برنامه‌های آموزشی و پرورشی مورد ارزیابی قرار گرفته و براساس این ملاک‌ها، مدارس غیرانتفاعی درجه‌بندی و براساس این درجه‌بندی شهریه‌ها مشخص می‌شوند.

*برای رسیدن به نظام آموزشی توسعه یافته ،مدارس غیر انتفاعی باهدف کاستن بار سنگین تعلیم و تربیت از بخش دولتی و با کمک بخش خصوصی شکل گرفت تا دانش آموزان مستعدی که از توان مادی نیز بهره مند هستند را تحت پوشش آموزش متناسب با جهان توسعه یافته قراردهد.

*مشکل اصلی مدارس غیر انتفاعی عدم اجرای صحیح قوانین در این مدارس است زیرا قوانین مدارس غیرانتفاعی مشکل چندانی ندارند و باید به جای تغییر قوانین، نظارت بر اجرای صحیح قوانین در این مدارس افزایش یابد. شاید برخی از مدارس غیرانتفاعی عملکرد خوبی داشته باشند اما در مجموع عملکرد این گروه از مدارس کشور مطلوب نیست و آنها به اهداف از پیش تعیین شده نرسیده اند.

*طبق قانون به رغم آغاز اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، نرخ شهریه مدارس غیردولتی تا شهریور ۱۳۹۰ ثابت خواهد بود.با آغاز مرحله نهایی قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، مدیران مدارس حق دریافت هیچ‌گونه مبلغی از دانش‌آموزان مدارس غیردولتی ندارند و در مدارس دولتی نیز همین شرایط برقرار است.

متن کامل گفت و گوی وی را اینجا بخوانید.

منبع: بدون منبع