براساس اظهارات معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی ، با وجود اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، باز هم ایران در میان 170 کشور جهان، سوخت را با کمترین قیمت عرضه می‌کند.

  علیرضا ضیغمی در نشستی با بیان این که در سال 1385 حدود 5 میلیارد دلار بنزین وارد کشور شد، گفت: بر اساس آمار سال گذشته دولت برای فراورده‌های نفتی حدود 31 میلیارد دلار و برای گاز حدود 40میلیارد دلار تومان یارانه پرداخت کرد.

او با اشاره به این‌که قبل از سهمیه‌بندی بنزین میانگین مصرف بنزین روزانه 75 میلیون لیتر بود، ولی از اول امسال تا به امروز به 62.5 میلیون لیتر رسیده است،‌ یادآور شد: این کاهش در حالیست که سالانه حدود 800 تا یک میلیون خودرو وارد خیابان‌ها می‌شود.

همچنین معاون وزیر نفت، خطاب به تحریم کنندگان گفت: آن‌هایی که ادعای ابرقدرتی دارند، نباید بچه‌گانه عمل کنند. ضمن این‌که تحریم رفتار منطقی نیست، بلکه قانون جنگل است.

وی با اشاره به این که بر اساس برنامه پنجم توسعه باید خطوط لوله از 14هزار 500کیلومتر به 21هزار کیلومتر افزایش یابد،‌ گفت: بر اساس همین برنامه ذخایر استراتژیک نیز باید از 11 میلیارد تومان به 16.5 میلیارد تومان برسد.

وی گفت: قبل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها یک چهارم تا یک پنجم بنزین مصرفی 400 تومان بود. با توجه به این که طبق قانون باید قیمت حامل‌های انرژی 90 درصد فوب خلیج فارس باشد، باید هزینه حمل و نقل، توزیع، سود جایگاه‌داران و هزینه‌های شرکت‌ پالایش و پخش و مالیات بر ارزش افزوده را که حدود 30 در صد قیمت فوب خلیج است را نیز با آن محاسبه کرد؛ بنابراین قیمت هر لیتر بنزین 830، هر لیتر گازوئیل 780، هر لیترنفت سفید 860 و یک کیلوگرم گازمایع 1050 تومان است.

به گفته ضیغمی، تولید روزانه 235 میلیون لیتر فراورده‌های نفتی در کشور توسط 11هزار تانکر، خطوط لوله، خطوط ریلی و مسیرهای دریایی توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: طبق برنامه، پروژه‌های بنزین‌سازی و بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها باید در سال 1390 افتتاح می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها تعدادی در بهمن‌ماه امسال و باقی آن‌ها در بهار سال آینده (1390) افتتاح خواهند شد. البته با اعمال تحریم‌ها، بنزین مورد نیاز از طریق پتروشیمی‌ها تامین شد./121/36

 

 

 

منبع: خبرآنلاین