در چند روز اخیر، بسیاری از زنان بدسرپرست عنوان کردند که همسرانشان تمام وجوه واریزی یارانه‌ها را دریافت و خرج کرده‌اند.

هدفمند کردن یارانه ها، برخی نگرانیها را نیز به همراه داشته است. از جمله این دغدغه ها، مشکلات زنان بدسرپرست برای دریافت یارانه ها است. در این رابطه عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: باید از سوی دولت، سازوکاری در نظر گرفته شود تا زنان بدسرپرست که همسران صالح و قابل اطمینانی ندارند، حداقل یارانه به دست خودشان برسد.

عفت با بیان این که "یارانه‌ای که به حساب سرپرستان خانوار غیرموجه پرداخت می‌شود، موجب تضییع حقوق خانواده‌های بدسرپرست خواهد شد" عنوان کرد: اگر پدر خانواده‌ای، معتاد یا بزهکار باشد طبیعتاً‌ نمی‌تواند حق خانواده‌ خود را ادا کند و باید برای این قبیل خانواده‌ها، راهکاری اندیشیده شود.

شریعتی با تأیید اینکه در خانواده‌های بدسرپرست، مادر می‌تواند به عنوان سرپرست دوم خانواده برای دریافت یارانه‌ها معرفی شود و یارانه فرزندان را نیز دریافت کند، گفت: تصور می‌کنم تاکنون تدبیری در این زمینه اتخاذ نشده است ولی از این به بعد، این مسئله باید بررسی شود.

سیدناصر موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این رابطه گفت: زنان بدسرپرست برای تفکیک حساب دریافت یارانه‌ها و اثبات بی‌صلاحیتی همسرانشان به دادگاه مراجعه کنند.

او در گفتگو با فارس اظهار داشت: زنان بدسرپرست‌ تمایل دارند یارانه‌ای که از طرف دولت به آنها تعلق می‌گیرد و به حساب سرپرست خانواده واریز می‌شود، مجزا شود؛ به گونه‌ای که یارانه سرپرست خانواده به حساب خود او و یارانه دیگر اعضای خانواده در حسابی جداگانه در اختیار مادر قرار گیرد تا از این طریق بتوانند حداقل مشکلات مالی خانواده را برطرف کنند.

وی در ادامه عنوان کرد: در چند روز اخیر، بسیاری از زنان بدسرپرست عنوان کردند که همسرانشان تمام وجوه واریزی یارانه‌ها را دریافت و خرج کرده‌اند و برای پرداخت قبوض در آینده ممکن است با مشکل روبه‌رو شوند.

موسوی در خصوص راه ‌حل دریافت یارانه خانواده‌های بدسرپرست ادامه داد: در این خصوص باید تبصره‌ای به قانون یا بودجه سال 90 اضافه شود یا راهکاری در این زمینه از سوی دولت اندیشیده‌ شود تا از طریق برنامه‌ریزی و همکاری میان دولت و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی که دست‌اندرکار پرداخت یارانه‌های نقدی هستند، اقدامی برای رفاه خانواده‌های بدسرپرست صورت گیرد.

وی با بیان اینکه کشور به هدفمندکردن یارانه‌ها به عنوان طرحی جامع نیاز دارد، افزود: اعلام شده است که زنان بدسرپرست برای جدا کردن حساب دریافت یارانه‌ها و اثبات بی‌صلاحیتی همسرانشان به دادگاه مراجعه کنند اما باید در نظر گرفت عده‌ای از زنان جرأت ندارند تا در دادگاه علیه همسرانشان شکایت کنند چرا که ممکن است بعداً دچار مشکلات خانوادگی شوند. / 44

منبع: خبرآنلاین