استقلالی‌ها معتقدند پرسپولیس تیم حکومتی است و در مقابل، خود پرسپولیسی‌ها بر این عقیده‌اند که از داوری‌ها لطمه می‌خورند.

میثم بهرامی: رسانه ها را که ببینید، متوجه نمی شوید پرسپولیس یک تیم حکومتی و مورد حمایت دولت و فدراسیون است، یا اینکه داوری ها در حال ضربه زدن به این تیم هستند. نمی دانی حرف برانکو را باور کنی که می گوید «من موافق شکایت از داوری ها هستم چون از حد و مرزها گذشته‌اند» یا حرف هواداران استقلال را که مدعی هستند وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال در حال حمایت از پرسپولیس هستند.

از یک طرف برانکو می گوید «ما فقط احترام و بازی جوانمردانه می‌خواهیم. از کسی کمکی نمی‌خواهیم اما می‌بینید که با ما چه کار می‌کنند.» و از طرف دیگر، استقلالی ها را می بینی که می گویند همه نیروهای قدرتمند بسیج شده اند تا پرسپولیس نتیجه بگیرد.

این دعوای جدیدی است که مدتی است راه افتاده. استقلالی ها و پرسپولیسی ها به هم اتهام می زنند که حمایت دولت یا فدراسیون یا فلان داور را دارند. جو سنگینی هم به راه افتاده است. در اینستاگرام، توییتر و گروه ها و کانال های هواداری تلگرام، فضا ملتهب است و هوادار هر تیمی را که می بینی، بیش از هر چیزی، رگ های باد کرده او به چشم می آید که با عصبانیت تایپ می کند و جواب مخالفان را می دهد. ادله می آورد که ثابت کند به تیم محبوبش جفا شده و به تیم رقیب امتیاز داده شده است.

در هر گوشه از فضای مجازی، هوادارانی را می بینی که در حال کری خواندن هستند و از این می گویند که استقلال چند امتیاز به دلیل اشتباهات داوری گرفته یا پرسپولیس چند امتیاز به دلیل اشتباهات داوران به دست آورده است. این مدل کری ها، البته از قبل هم وجود داشته. سال هاست هواداران پرسپولیس و استقلال با یکدیگر کری می خوانند و حالا البته هواداران تراکتورسازی هم به آن ها اضافه شده اند.

حالا چند سالی است که صدای این هواداران و کری های آن ها بیشتر شنیده و دیده می شود. این به لطف گسترش شبکه های مجازی و پیام رسان هاست. تا وقتی تلگرام، توییتر و اینستاگرام نبود که هواداران در آن ها برای همدیگر کری بخوانند، کری خوانی ها محدود به فضای ورزشگاه یا جمع های دوستانه می شد. حالا اما شاهد افرادی هستیم که از صبح تا شب در حال تخریب تیم حریف یا جنگ روانی علیه آن هستند. پس عجیب نیست که جوی به راه بیفتد که استقلال یا پرسپولیس را تیم حکومتی یا رانت‌دار معرفی کند. اینجاست که دوگانگی ایجاد می شود؛ نمی توانی درست پاسخ بدهی که پرسپولیس تیم حکومتی است یا تیمی است زخم‌خورده از داوران؟

43 43