از چند سال پیش تاکنون کارشناسان و مسئولانی از ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به افزایش تعداد دانشآموزان معتاد هشدار میدهند و مسئولان وزارت آموزش و پرورش همیشه از در انکار درآمدهاند، اما اینطور که معلوم است، بالاخره آموزش و پرورشیها قبول کردهاند که باید بیشتر توجهشان را به آسیبهای اجتماعی که به گفته کارشناسان اجتماعی در مدارس بیداد میکنند، معطوف کنند.
مدیرکل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه آمار اعتیاد در مدارس برای اولین بار از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام میشود، گفت: این آمار نتیجه کارهای تحقیقاتی تعدادی زیادی کارشناسان از مطالعه بر روی بیش از 30 استان کشور تهیه شده است که طی ماههای آینده اعلام میشود.
حسن ضیاءالدینی با اشاره به اینکه این آمار نتیجه کار های تحقیقاتی تعدادی از کارشناسان از مطالعه بر روی بیش از 30 استان کشور تهیه شده است که طی ماه های آینده اعلام می شود،گفت: ما در حال حاضر به دلیل نبود آمارهای شفافی در رابطه با نبود اعتیاد در مدارس ما مشکلاتی روبرو هستیم که بر این اساس گروهی از کارشناسان با مطالعه روی بیش از 30 استان کشور برای اولین آمار شفاف و روشنی را از میزان اعتیاد در مدارس ارائه میدهد که کارهای تحقیقاتی این امر به پایان رسیده و طی ماههای آینده اعلام میشود.
مدیر کل سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طی سالهای قبل انتقادهای بسیاری به وزارت آموزش و پرورش در رابطه با نبود آمارهای شفاف اعتیاد در مدارس تحمیل میشد، اظهار داشت: از نظر ما داشتن آمار در این رابطه راهگشا نیست بلکه ما باید علل اصلی اعتیاد در مدارس را ریشهیابی کنیم که در حال حاضر نیز بار اقداماتی همسو با سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر سعی در حل این معضل در مدارس داریم.
او در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در رابطه با آموزشهای پیشگیری از اعتیاد در مدارس اظهار داشت: ما همهساله برنامههای خود را به ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام میکنیم که این برنامه در سه مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان همه ساله اجرا میشود که امسال در مقطع راهنمایی آموزش مهارتهای زندگی نیز اضافه شده است.
او با بیان اینکه میزان بودجهای که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده میشود، 3 و نیم میلیارد تومان است، اظهار داشت: بر این اساس عمده فعالیت ما در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به برگزاری کارگاههای آموزشی، توزیع کتابچههای مرتبط با بحث پیشگیری از اعتیاد، نمایش فیلمهای آموزشی در مدارس و توزیع ماهنامه تخصصی در مدارس است، که البته برخی از این فعالیتها با همکاری انجمن اولیا و مربیان برگزار میشود. / 44