به گزارش خبرآنلاین لرستان، دکتر مراد سپهوند در سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن با بیان اینکه امسال وضعیت بارندگیهای استان روند مطلوبی را در پیش گرفته است، ادامه داد: متاسفانه علی رغم این بارشها پدیده خشکسالی هنوز وجود دارد.
وی اضافه کرد: پهنه وسیعی از کشور تحت تاثیر اقلیم خشک قرار دارد و با وجود بحران خشکسالی باید تحقیق بنیادی در این رابطه انجام شود.
سپهوند برگزاری سمینار، همایش و کنفرانس علمی را از وظایف ذاتی مراکز علمی و دانشگاهی عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروزه هر نهادی اقدام به برگزاری این نشستها میکند و مراکز علمی و پژوهشی جرات رفتن به این سمت را ندارند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه این مرکز به وظیفه خود عمل کرده و آمادگی همکاری در موضوعات علمی را دارد از استقبال کم مدیران و مسئولین استانی از همایش امسال گلایه کرد و افزود: تنها زمان بحران شروع به گلایه میکنند و زمانی که باید از تجربیات و دانش علمی متخصصی برای بهبود اوضاع استفاده کنند حضور ندارند.
هدایت مقالات علمی بسمت اهداف اصلی
وی بیان کرد: مقالات علمی ما را به سمت اهداف اصلی همایشها راهنمایی میکنند و میتوانند تاثیر بسزایی داشته باشند.
سپهوند به تدوین سند راهبردی خشکسالی توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: وظیفه خود را در مورد مقابله با خشکسالی انجام دادهایم و با برگزاری این همایش نیز آن را تکمیل کردهایم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با تأکید بر اینکه در رابطه با پدیده خشکسالی باید به فهم و درک مشترکی برسیم چراکه تعاریف زیادی وجود دارد، ادامه داد: زمان عجز و لابه بر معضلات جامعه نیست و باید به موضوعات بپردازیم و قهر و ناز با موضوعات علمی همخوانی ندارد.
تاکید بر همکاری مراکز علمی
وی با بیان اینکه از دیگر مراکز علمی نیز توقع داریم که همکاری بیشتری با ما داشته باشند، اضافه کرد: خوشحالیم که امروز بخش کوچکی از مدیران و اندیشمندان را گرد هم آورده و به تبادل نظرات میپردازیم.
سپهوند از ارسال ۱۸۱ مقاله به دبیرخانه همایش و پذیرش ۱۰۱ مورد آنها خبر داد و گفت: ۹۴ مورد از آنها در قالب پوستر ارائه شده و ۷ مقاله نیز به صورت شفاهی ایراد خواهند شد.
۴۶