در طول سه ماه سال جاری میزان وقوع جرایم رایانه‌ای در کشور روندی رو به رشد داشته است.

 پلیس "افتا " ویژه مبارزه با جرائم اینترنتی روز یکشنبه 3 بهمن توسط فرمانده ناجا رسماً آغاز به‌کار می‌کند.

 پیش از این فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه جرائم اینترنتی در دنیا رو به افزایش است از تشکیل پلیس سایبری یا امنیت فضای تبادل اطلاعات «افتا» در کشور خبر داده بود و روز یکشنبه طی مراسمی پلیس فضای مجازی با حضور فرمانده نیروی انتظامی رسماً آغاز به‌کار می‌کند.

‌ سردار کمال هادیانفر به ریاست پلیس افتا منصوب شده است.

از آنجا که وقوع جرائمی نظیر تعرض به حریم خصوصی افراد، کلاهبرداری و جعل در فضای سایبری رو به افزایش است، پلیس افتا علاوه بر شناسایی و برخورد با متخلفان، امنیت کاربران اینترنتی را نیز تامین می‌کند.

پیش از این معاون مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم رایانه ای پلیس آگاهی گفته بود: در طول سه ماه سال جاری میزان وقوع جرایم رایانه‌ای در کشور روندی رو به رشد داشته به نحوی که وقوع این جرایم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5/1 برابر افزایش یافته است.

سرهنگ مهرداد امیدی در تشریح آمار سه ماهه مبارزه با جعل، کلاهبرداری و جرایم رایانه ای پلیس آگاهی اظهار داشته بود: در طول این مدت حدود دو هزار و 900 پرونده با موضوع جعل رسیدگی شده که 35 درصد آنها به جعل اسناد بانکی و اوراق بهادار، ‌34 درصد اسناد شناسایی، 9 درصد اسناد مالکیت، 15 درصد اسناد غیردولتی و 7 درصد سایر اسناد بوده است. وی ادامه داد: رسیدگیهای صورت گرفته منجر به شناسایی و دستگیری جاعلان و استفاده کنندگان در 75 درصد از پرونده‌ها شده است.

سرهنگ امیدی با اشاره به آمار جرایم رایانه‌ای در سه ماهه نخست سال جاری گفته بود: 111 پرونده در این زمینه به پلیس ارجاع شد که 43 درصد به شکایت افراد از برداشتهای غیرمجاز از حساب بانکی آنان، 26 درصد نشر اکاذیب و هتک حیثیت افراد، 12 درصد کلاهبرداری اینترنتی، 11 درصد دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ها و داده‌های رایانه‌ای و 8 درصد به سایر انواع جرایم اختصاص داشت.

44 

منبع: خبرآنلاین